un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două actualizări scurte despre metrou

13 Jun 2018  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Ieșirea de metrou de la Tineretului / Dristor Kebab începe să prindă contur. Lucrările au început în noiembrie 2016 și probabil se vor termina prin noiembrie 2018, că nu știu cum stau cu săpăturile și finisajele și montarea turnicheților și ce mai trebuie pentru a deschide oficial gura de metrou. Au montat și lift acolo, apropo, dar nu a intrat în imagine.

O ieșire similară trebuie făcută și pe partea cealaltă a bulevardului, la blocurile verzi. Speram să abandoneze ideea, că nu-i nevoie de ea, dar pe trotuar au trasat niște dungi pe asfalt și au montat un gard în curtea unui bloc, probabil pregătiri de șantier.

Acolo va fi ciudat. Trotuarul e îngust, gura de metrou va lua și din grădina unui bloc, cei de la parter și etajul 1 o vor avea, la propriu, sub fereastră. Probabil lucrările vor începe în noiembrie 2018 și se vor termina în 2020.


Scara rulantă de la Piața Unirii 1, ieșirea “banca religiilor”, este în continuare defectă și închisă. Este defectă din decembrie 2016, după cum a spus cineva într-un comentariu la alt articol.

Ce se întâmplă? De ce stă de 18 luni închisă o scară rulantă? Vom afla că Metrorex nu are contracte de service nici pentru acestea?

Iată fotografie din august 2017:

  20 comentarii

 1. @scara: a se vedea si formularea analfabetica: VA cerem scuze!

    (Citează)

 2. Esti tendentios! Adevarul e ca s-a marit numarul de calatori cu metroul in Bucuresti si de-aia nu au timp sa repare scarile, din cauza fluxului marit de oameni.
  De unde atata venin? Mai treceti si pe la biserica, duamneajuta

    (Citează)

 3. Ce sa zic, ma bucur ca fac intr-un final iesirea respectiva. Nu stiu cat de utila este iesirea in sine, dar de lift era mare nevoie la Tineretului. Pacat ca nu adauga unul si la iesirea veche.

  Daca vrei sa adaugi ceva la lista de chesii nefunctionale, liftul de la Izvor cred ca are un an de cand se tot strica si tot e “reparat” dupa 1-2 saptamani pentru a fuctiona din nou cateva zile. Ultima data era stricat acum vreo 2 saptamani, n-am mai verificat intre timp.

    (Citează)

  • Lifturile alea sunt pentru persoane cu handicap.
   Se strica pentru ca merg toti cu ele.

     (Citează)

  • Se strica pentru ca nu sunt intretinute. Gandeste-te cat trafic vede intr-o zi un lift dintr-un bloc de birouri, daca ar incepe toate sa crape dupa 2-3 ani am avea numai corporatisti fit :)

   Si nu, din ce am vazut nu merg foarte multi oameni nejustificat cu lifturile respective. De obicei cand sunt cu caruciorul (de copil) am de asteptat maxim o tura de lift (adica am 2-3 persoane inainte) pentru a-l folosi. Si 80% din oamenii respectivi au o nevoie reala: sunt batrani, merg greu, au bagaje mari, au copii etc.
   Mai vezi tineri in putere care urca “pentru ca pot”, pe aia de obicei ii dau la o parte cand ii prind.
   Lifturile mai au un “feature”, sunt foarte lente, asa ca multi oameni se plictisesc de asteptat si o iau pe jos daca pot face asta.

     (Citează)

  • Andrei I:
   Lifturile alea sunt pentru persoane cu handicap.
   Se strica pentru ca merg toti cu ele.

   Lifturile sunt făcute să meargă non-stop.
   Da, trebuie folosite cu prioritate de persoanele cu handicap, de mame cu copii șamd. Dar nu văd de ce nu ar putea fi folosite la o adică de oricine (cum se folosesc în alte locuri).

     (Citează)

 4. nici scara rulanta de la Universitate (intrarea dinspre TNB) nu functioneaza.

    (Citează)

 5. Reclamati aici probleme si sugestii. Cu cat mai multi, cu atat mai bine!
  http://www.metrorex.ro/feedback-1

    (Citează)

 6. Si scara rulanta de la timpuri noi e defecta de vreo 3 luni, deja.

    (Citează)

 7. Nu mai bine că la Păcii – ieșirea dinspre Turbomecanica nu sunt scări rulante și nici lift ? Dar este bine ca Firea Pandele dă milioane de euro pe statuia Prințului de Monaco.

    (Citează)

 8. 1, 2, 3,.. 10
  probah de mod.erare
  Sssssssssssssssss……..

    (Citează)

 9. boglous:
  Si scara rulanta de la timpuri noi e defecta de vreo 3 luni, deja.

  E de anul trecut defecta

    (Citează)

 10. Au bagat portile alea noi de acces….niste porcarii. Lente si gestionate fara cap. Nu le schimba sensul functie de traficul de persoane. Atat ii duce capu. Sint statii unde merg 3 ptr acces si 10 ptr iesire. Si e coada la acces. Imbecili.
  Intr-o zi am intrebat-o pa una d-aia de sta in gheretele alea ce plm face acolo. Care-i rostu ei. Ca nu vindea cartele. Cica vegheaza sa nu intre careva fara cartela. Pai si paznicii aia ce plm fac? E si paznic de la firma privata si prost de la metrorex. Si ghici din ce bani sint platiti.

    (Citează)

 11. Venind vorba de metrorex, am văzut acum câteva zile ca angajații au deja bilete contactless, deci merge modulul ala nu e acolo doar de decor. Următorul pas ar fi ca bcr sa il faca sa meargă si cu carduri bancare (mă gândesc că mai e valabil contractul cu ei fiindcă în stațiile noi unde nu au schimbat porțiile mai sunt pos-urile)

    (Citează)

 12. Salut,

  Ar fi interesant si un articol despre tavanele false de la metrou, descoperite si pline de praf !

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus