un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calea Victoriei devine pietonală în acest weekend

1 Jun 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Festivalul La Pas pe Calea Victoriei, ediția a patra, are loc în acest weekend de 2-3 iunie 2018. Este festivalul în care o parte din Calea Victoriei, de obicei între Piața Victoriei și Ateneu, devine pietonală și au loc tot felul de show-uri (găsiți aici programul complet), manifestări culturale, vânzare de obiecte de la mici artizani și inclusiv se poate bea o bere sau mânca ceva bun de la camionetele ce-și fac apariția.

Mie îmi place mult acest festival pentru că-mi permite să mă plimb pe Calea Victoriei în liniște, bulevardul fiind unul dintre cele mai frumoase din oraș. De obicei se poate intra și la muzeele de pe acesta, dar e mai plăcut să admirați arhitectura clădirilor din zonă, sunt foarte multe case și palate vechi pe acest traseu. Am citit cu plăcere și diversele panouri informative ce apar cu ocazia festivalului, cu tot felul de scene sau informații din Bucureștiul de altă dată.

Aceste trei fotografii sunt de la ediția din septembrie:

Și acest clip de la cea din iunie 2017:

Sunt și multe localuri bune pe traseu, iar cu traficul oprit și fără poluarea generată de mașini parcă are mai mult farmec să te oprești la terasele lor. E un Bruno Wine Bar în grădina unei case, cafea găsiți la Starbucks și lângă ei la Fellow One (dacă vreți una de specialitate), bere bună au la Fabrica de bere bună a celor de la Zăganu, Re:Modelier este la doi pași pentru un burger bun.

Nu știu cine va fi prezent cu camionete de mâncare. De la Food Truck Fest am auzit bărfindu-se că cei de la Zobuian, care fac cannoli foarte bun, vor veni și aici. Mă aștept în rest la plăcinte, hot dogs, pulled pork etc, dacă mai rămâne cineva cu camionete în București și nu pleacă la mare pentru weekendul prelungit.

Apropo de ce ziceam cândva că astfel de manifestări nu sunt protejate împotriva unui potențial nebun ce-ar intra cu mașina în mulțime, anul trecut, la ediția a treia, am văzut o organizare mult mai bună a securității pietonilor. Jandarmeria are acum un camion din care desfășoară un gard rezistent cu care blochează accesul pe bulevard, străduțele laterale erau blocate cu mașini, nu cu garduri ușoare șamd. La ediția 3 m-am simțit mult mai în siguranță decât la ediția 2.

Mai spun și ceva ce-am precizat în articolul despre ediția 3: când se oprește traficul rutier, teoretic se oprește și cel al bicicletelor pe pista de pe Calea Victoriei. Practic, bicicliștii sunt bine-veniți pe acolo, dar sper să nu mai văd nervi și răcnete ca la ediția 2, unde bicicliștii speriau sau strigau la pietonii ce din greșeală intrau pe pista lor. Pe 2-3 iunie, pietonii au prioritate.

    17 comentarii

  1. Eu cel mai in siguranta ma simt cand nu e nevoie de garduri, masini de jandarmi, eventual politisti inarmati pana in dinti. Inteleg ca-i necesar, dar prefer sa ma lipsesc, decat sa ma plimb prin cetatea asediata.

      (Citează)

  2. Giovani:
    du-te la aeroport sa vezi acolo asediu…zici ca se turneaza “Greu de ucis 9”.

    Nu erai hotarat intre “a turna” si “a filma” si ai zis sa le combini.

      (Citează)

  3. Pe Android sunt câteva aplicații despre istoria clădirilor de pe Calea Victoriei.

      (Citează)

  4. Giovani:
    du-te la aeroport sa vezi acolo asediu…zici ca se turneaza “Greu de ucis 9”.

    Mda, dar una e la aeroport, alta, de exemplu, in Hurgada, peștișori, scuba, plajă și gardă cu 7.62 lângă mine.

      (Citează)

  5. Pe Google Play: București Calea Victoriei și Questo.

      (Citează)

  6. Mihai Dobre:
    si daca e vreun nebun cumatiz, tico ori motocicleta? observ ca are loc suficient

    Vezi că sunt în spatele tau

      (Citează)

  7. Mihai Dobre:
    am GLE :)

    M6 decapotabil, doar azi

      (Citează)

  8. Aglomerat. Biciclisti agresivi si vitezomani intr-o zi de promenada la pas.

      (Citează)

    • Nu pot zice că au fost agresivi. Mi s-a părut calm și plăcut, am intrat și la Absinteria Sixtină (în loc de Bruno Bar), am băut o bere la Zăganu mâncând o rață pulată de la Lazy Duck, am luat cannoli pentru acasă.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus