blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Multe lucruri mai importante decât gramatica premierului

18 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

M-am săturat de știri, articole și share-uri despre cât de agramată este Viorica Dăncilă. Ce încearcă ele să arate, că Dăncilă n-are nici o competență pentru funcția pe care o ocupă? Că este depășiță de situație? Mie mi-a fost asta clar din prima zi, e o marionetă controlată de Dragnea și atât. Cred că tuturor oamenilor cu 2 neuroni le-a fost clar acest lucru.

Între hăhăielile de pe Internet și de la posturile TV legate de acordul subiectului cu predicatul se spun însă lucruri mai importante și care trec neobservate.

De exemplu, după ce Ludovic Orban a făcut o plângere penală împotriva lui Dăncilă și a lui Dragnea, acesta din urmă a declarat că “Este o tentativă de lovitură de stat” și că “Este o acțiune violentă, nedemocratică și neconstituțională de a bloca un guvern care a adus bunăstare și aduce bunăstare românilor și de a instala un guvern care să taie salariile românilor.”

Ca să punem lucrurile în context, atunci când un partid de opoziție acuză partidul de la conducerea țării de încălcarea legilor, cei de la putere țipă că este o lovitură de stat. Una “violentă”. Ăștia mint cum respiră în fiecare cuvânt din declarația de mai sus și au ajuns să aibă curajul să mintă cu fruntea sus, fără nici o rușine.

Olguța Vasilescu, aflând de plângerea penală de mai sus, a declarat “Întrebarea pe care mi-o pun acum că plângerea penală e depusă este la ce mai vor să dea foc ca să preia guvernarea.” Cu alte cuvinte, ministrul PSD face o aluzie că incendiul de la Colectiv a fost o conspirație împotriva PSD-ului, pentru ca Ponta să demisioneze, deși în acel moment PSD-ul era la putere și oamenii lor se fac vinovați pentru proasta gestiune din zilele imediat următoare acelei tragedii.

În Fâșia Gaza, soldații israelieni omoară protestatari palestinieni ce manifestau împotriva mutării ambasadei SUA la Ierusalim. Zeci de morți, scandal în toată lumea. În acest scandal vrea să ne bage și PSD-ul, care insistă cu mutarea ambasadei României tot la Ierusalim, deși nici un alt stat UE nu va face același lucru, ba chiar politica Uniunii Europene este să mențină status quo-ul de acum în ce privește Ierusalimul.

Șerban Nicolae susține că nu avem autostrăzi din cauza unor interese externe. Se roagă străinii să luăm fonduri mai multe, doar-doar om face și noi niște drumuri ca să curgă mărfurile în ambele părți, dar el vede altceva.

Firea a inaugurat a doua oară același spital. De ce nu? Au fost alții care au inaugurat de 3 ori barocamera de la Floreasca și tot nu-i funcțională.

România a avut cea mai mare inflație din UE, 4,3%, în timp ce media europeană este de 1,4% și cade.

Florin “altă întrebare” Iordache declară că și Consiliul Suprem al Magistraturii a propus un prag de 50.000 de euro pentru abuzul în serviciu. CSM a dezmințit.

Asta-i țara în care trăim. Cei de la putere fac pe victimele, acuză comploturi naționale și internaționale ce nu-i lasă să guverneze, fură cât pot și apoi țipă că e tentativă de lovitură de stat când li se spune asta, iar țara se duce dracului. Dăncilă își joacă rolul mai bine decât putea spera PSD-ul, că ține opinia publică ocupată cu tâmpenii. În curând vine vara, mai bagă PSD-ul o discuție despre homosexualitate și referendum și mai trece un an, timp în care pe la spate se fură tot mai mult.

  23 comentarii

 1. Nu se fură, se ia, că poporul român e de acord.

    (Citează)

 2. dacă băieții ăia din gaza sînt protestatari, înseamnă că noi, cînd mergem în piața victoriei, sîntem porumbeii păcii.

    (Citează)

 3. Las si asta aici…
  http://www.ziare.com/gabriela-vranceanu-firea/primar-bucuresti/gabriela-firea-s-a-prezentat-intr-o-conferinta-la-nivel-inalt-cu-oficiali-europeni-drept-primarul-romaniei-1514074
  poate ca e o greseala sau asa se crede ea cu adevarat. Stiu ca e de departe o gluma fata de lucrurile expuse de tine. Iti dai seama ca daca un gest de opozitie, normal intr-un stat de drept, a fost vazut ca o tentativa de lovitura de stat, cum va reactiona puterea la vreo incercare serioasa de a scapa de ei? Astia sunt in stare sa declare starea de urgenta nationala la urmatoarea motiune de cenzura, numai sa nu piarda ciolanul si sa arate tuturor ca ei nu pleaca… totul e impotriva noastra…

    (Citează)

  • Ca și la Dăncilă, emoția duce la greșeli. Recomand oricui să stea în fața a 30 de camere video și să vadă dacă nu mai încurcă uneori câte un cuvânt.

     (Citează)

  • Radu, nu e vorba numai de emotie, se vede de la o posta ca este analfabeta functional cum a spus si Cristian Tudor Popescu aseara.
   Faptul ca la Euro 2020 a zis “douazeci douazeci” arata ca habar nu avea ce a semnat ca n-a intrebat pe nimeni ce inseamna, altfel si-ar fi dat seama ca reprezinta un an.
   Vaca asta sigur va ajunge ‘nevinovata’ la puscarie ca si Iacob Ritzi.

     (Citează)

 4. Cam aceeasi îngrijorare o am și eu. Într-o perioadă atât de dificilă, destinele noastre sunt în mâinile lor (nu vreau sa le scriu numele). Avem o doamna care e prim-ministru și nu știe asta.
  Eu cred că ne-au vândut deja și exista intelegere și pt situația în care ieșim din UE.
  Azi-noapte am văzut darkest hour. Sunt de acord că există situații limită, că sunt tabere și păreri, dar este primordial ca cei care iau decizii sa fie în deplinătatea facultăților (mintale și educaționale).

    (Citează)

 5. M-am săturat de știri, articole și share-uri despre cât de agramată este Viorica Dăncilă. Ce încearcă ele să arate, că Dăncilă n-are nici o competență pentru funcția pe care o ocupă? Că este depășiță de situație? Mie mi-a fost asta clar din prima zi, e o marionetă controlată de Dragnea și atât. Cred că tuturor oamenilor cu 2 neuroni le-a fost clar acest lucru.
  Articolele astea nu sunt pentru tine. Si sunt bune.

  De aia a acceptat-o imediat Iohannis pe Viorica.

    (Citează)

 6. Bine punctat.

    (Citează)

 7. Tocmai lucrurile astea neînsemnate deviază atenția de la problemele importante. E și asta o forma de manipulare în democrație.

    (Citează)

 8. Un articol de shar-uit. Asta fac acum.

    (Citează)

 9. L-am pus în bookmarks să-i arăt lui fiu-miu când o să mă întrebe de ce am plecat din țară.

    (Citează)

 10. Cei care ar vrea dar parca nu ar vrea sa emigreze (asa ca mine) sunt rugati sa ia in calcul ca daca se pune pe fata problema sa iesim din UE, s-ar putea sa nu mai fie asa usor sa emigrezi :-))
  In plus, daca sunt semne reale de razboi, s-ar putea sa nu mai fie asa de simplu sa fugi din tara :-)

    (Citează)

 11. “În Fâșia Gaza, soldații israelieni omoară protestatari palestinieni ce manifestau împotriva mutării ambasadei SUA la Ierusalim”

  Doar ca nu

    (Citează)

 12. Situatia economica se impute. Scopul lor este sa scoata PSD de la guvernare, inainte de a exploda mamaliga, dar sa isi lase oamenii acolo. Ca in 2016. Sa nu se poata face nimic, dar ei sa castige puncte de pe margine, pentru 20-20.

  Din pacate restul sunt suficient de imbecili incat ii ajuta: motiuni, plangeri penale samd in loc sa ii lase sa-si rupa gatul.

    (Citează)

 13. greșești fundamental cînd spui că “sînt lucruri mai importante decît gramatica”. Sheila Broflovski spunea “violența oribilă este în regulă, atîta vreme cît nu se folosesc cuvinte urîte”. Cuvintele respective au dus la războiul americano-canadian din 2000, în care au murit milioane de oameni.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus