un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uber Eats: pare bun, dar mă așteptam la mai bine

17 May 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

OK, chiar s-a lansat Uber Eats astăzi și prima impresie este ușor dezamăgitoare, în sensul că ne-a învins tehnologia și abia am putut introduce adresa mea.

Problema este că am băgat întâi numele străzii și apoi numărul și nu voia să salveze numărul corect, ci tot mă punea automat la alt număr, tot prin zonă. După 10 încercări, am introdus adresa pe stilul american, cu numărul în față, și a salvat-o corect. Aplicația nu e gândită pentru adresele noastre, trebuie să scrii manual blocul și apartamentul și scara.

Aplicația nu mi se pare foarte intuitivă și nu doar din acest motiv, dar să zicem că e prima oară când o văd și poate în timp mă obișnuiesc cu ea. Pentru cei care sunt curioși cum arată, am pus niște screenshot-uri mai jos. Îmi place că poți programa o livrare, nu doar să comanzi ASAP.

Ce mă nemulțumește este că nu-mi arată toate restaurantele din sistem, ci doar pe cele dintr-o zonă apropiată mie, câțiva kilometri. Inclusiv paginile de categorii se modifică, apar altele în față, iar ca idee am încercat să caut “atelierul de tarte” de la adresa mea și nu apare, în schimb când am mutat adresa pe Piața Victoriei a apărut imediat. Atelierul de Tarte e pe Ion Mihalache, aproape de Victoriei și departe de Șincai.

Treaba asta nu-mi place. Dacă am chef să mănânc de la X, atunci să-mi fie adusă mâncare de la X și sunt dispus să plătesc pentru asta. OK, poate nu acesta e modelul de business din spatele Uber Eats, dar dacă serviciile concurente pot face asta, atunci ar trebui să poată face și ei.

Nu știu nici care-i zona de livrare, nu am descoperit în aplicație harta.

Am văzut oameni întrebând ce avantaje are Uber Eats față de competiție. Bănuiesc că e vorba de livrare fără limită minimă de comandă (deși, în același timp, plătești 7,5 lei indiferent cât comanzi) și un număr mare de localuri înscrise în sistem. Uber vine cu un număr mare de clienți în București și probabil a convins multe restaurante să se alăture sistemului.

Anyway, dacă vreți să-i încercați, comandați folosind prima oară codul “eats-ubernwradu” și primiți 7,5 lei discount. Primesc și eu același discount dacă faceți asta.

  10 comentarii

 1. dar ca sa inrolez mancatoria mea la treaba asta cum se procedeaza?

    (Citează)

 2. Zona de livrare: http://imgur.com/a/zZgYckV
  Apare daca esti in afara ei.

    (Citează)

 3. De unde stiu ca nu scuipa soferul in mancarea mea?

    (Citează)

  • De unde stii ca nu scuipa bucatarul la restaurant ?

     (Citează)

  • De unde știi că nu scuipă șoferul la celelalte 30 de servicii de livrări din oraș? Lăsând la o parte faptul că mâncarea de obicei vine cumva sigilată sau împachetată bine…

     (Citează)

 4. Salutare. Am comandat azi de la o pizzerie din victoriei cu livrare acasă pe Titulescu pe la ora 18.30. Totul a funcționat bine , a venit băiatul cu bicicleta cu o cutie mare verde termorezistenta pe care scria Uber Eats. Bicicleta făina cu suport de telefon pe cadru , cu casca regulamentar.
  Plătit prin aplicație. Totul a fost ok. A ajuns in 35 de minute de la comanda.

    (Citează)

 5. Mie mi-au anulat comanda dupa 20 minute. M-a sunat cineva de la ei ulterior să-și ceară scuze si am primit si un voucher de 12 lei pe mail, oricum am fost dezamăgit pt prima experiență.

    (Citează)

 6. E bine ca isi promoveaza aplicatia asta dar la faza cu taxele alea de 3, 4 ron nu au zis nimic .

    (Citează)

 7. Ma gandeam sa comand si eu ceva de test azi si am descoperit ca nu merge codul de discout. Am incercat si codul altcuiva si imi spune la fel, ca este un cod invalid.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus