un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

O idee pentru street food: chimney cake, adică kurtos kalac cu diverse ingrediente în interior

23 Jan 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Iată ceva ce-ar putea avea succes mare pe piața noastră pe la diverse festivaluri de street food: chimney cake, adică un kurtos kalac de dimensiuni mai mici, umplut cu diverse ingrediente, înghețată sau frișcă. Practic, o shaorma din cozonac secuiesc și cu dulciuri, nu pui și legume.

Zic asta pentru că niște tonete ce vând clătite sau waffles făcute cornet și umplute cu diverse ingrediente au avut mare succes pe unde le-am văzut la street food sau Summer Well. De exemplu, o tonetă numită “La nu știu cine” (inspirat nume!) vinde unele ce conțin nuci, banană, miere și topping de ciocolată sau pară, nutella, înghețată vanilie și topping de caramel.

Acum închipuiți-vă același lucru într-un kurtos, care poate fi o bază și mai gustoasă decât o clătită, cu siguranță fiind un produs apreciat pe piața noastră.

Am mâncat unul recent în Cracovia și, deși lăudat prin review-urile lor, acolo a fost dezamăgitor. Erau doar două tipuri, unul cu ciocolată, altul cu un soi de mere asemănătoare cu cele din plăcinta de la McDonald’s. Produsul are un potențial mare, dar polonezii nu știu să-l exploateze prin niște combinații mai interesante de ingrediente. Sper să o facă românii.

Apropo de tonete, într-un festival de street food din noiembrie, făcut în parcarea de la Kaufland Barbu Văcărescu, am găsit această tonetă numită Cot Cot. Face nuggets de pui, în stilul KFC, foarte buni, dar și foarte scumpi, cam 25 de lei porția.

  10 comentarii

 1. Kürtőskalács gasesti, exact cei descrisi de tine, in Budapesta, aproape peste tot. Sunt de dimensini mai mici, umpluti cu de toate: ciocolata, inghetata. Si au prins foarte bine .

    (Citează)

 2. O stii pe aia cu traficantul de marijuana prins la Miercurea Ciuc? Cica vindea 3 marimi de jointuri: Normal, Mare, Kurtos Kalacs.

    (Citează)

 3. a prins la coreeni.

    (Citează)

 4. Am fost atunci la K., foarte bun a fost street food-ul acela, dar eminamente scump.

  Idea ta este foarte buna pentru SUA si business-ul medicilor cardiologi.

    (Citează)

 5. 25 lei 4 bucati de pui? lol lol lol
  25 lei pt 250 grame? nice

    (Citează)

 6. Kurtos umplut cu inghetata si alte chestii am mancat anul trecut in Mamaia. Deci avem si noi.

    (Citează)

  • Da și eu am mâncat in Mamaia in zona cazino atât anul trecut cât și acum 2 ani. Era umplut cu înghețată și bucăți de clătită. Mie mi-a plăcut foarte mult.

     (Citează)

 7. E plin de ei la Sovata…dar corect,ar fi o miscare buna un kk umplut cu ciocolata si lichior

    (Citează)

 8. Viorel Salceanu

  24/01/2018 la 8:52 AM

  Praga e plina de din astea + Tai Massage

    (Citează)

 9. La multi ani de Unirea Mica!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus