un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Starcraft 2 devine (aproape) free-to-play

8 Nov 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Iată o veste bună anunțată de Blizzard zilele trecute: Starcraft II va fi disponibil gratuit începând cu 14 noiembrie, ceea ce le va aduce celor de la Blizzard noi vânzări. Este o mișcare genială pentru a face și mai mulți bani, deși sună paradoxal.

Iată de ce zic asta și ce oferă mai exact Blizzard gratuit:

  • campania single-player Wings of Liberty, adică cea cu terranii. Starcraft 2 a fost lansat ca trei jocuri separate pe partea de single-player. Primul va fi deci gratuit, iar celelalte părți (Heart of the Swarm și Legacy of the Void) vor costa câte 15 dolari fiecare. Dacă aveți deja jocul Wings of Liberty, veți primi gratuit Heart of the Swarm.
  • multi-player gratuit, cu toate unitățile din toate jocurile. Este o condiție, în cuvintele lor: “All you have to do to unlock it permanently is earn 10 First Wins of the Day in Unranked or Versus A.I. play—our way to preserve the quality and integrity of the ranked experience.”

In other words, you can now play all of StarCraft II’s multiplayer, every Co-op Commander, and the entire first campaign in the single-player story, for free.

Citiți aici și aici.

De ce zic că e o mișcare genială? Pentru că jocul se saturase. Sigur că încă era jucat în multi-player de mulți oameni, dar cum ar fi nu mai aducea venituri, că cei ce-l voiau deja l-au cumpărat. Așa că în loc să-i reducă mult prețul, ceea ce ar fi adus niște noi venituri, oferă gratuit prima parte, ceea ce va atrage mult mai mulți jucători, iar o parte dintre aceștia probabil vor dori să continue povestea single-player și vor plăti pentru părțile 2 și 3.

Cred că Blizzard demonstrează în fiecare zi, de ani foarte mulți, că știe să facă bani buni din jocuri.

Mulțumesc lui Adrian pentru pont.

    6 comentarii

  1. Mie`mi place miscarea lor din WoW si anume ca poti sa`ti cumperi game time pe gold sau tot din acelasi gold iti poti cumpara alte jocuri si produse Blizzard. Cu miscarea asta jucatorii bogati (ca mine) joaca pe gratis si asa au eliminat pe cei care vindeau gold pentru moneda reala (gold farmerii chinezi) => dolarii proveniti din vanzarea de gold se duc la Blizz in buzunar si nu mai spameaza nimeni “100k gold pentru XX $”.

      (Citează)

    • Nu-s complet eliminati, mai vezi cate unul din cand in cand, daca n-ai un spam blocker instalat.
      O alta miscare smechera de la Blizz este anuntarea serverelor de tip “Classic”. Combinata cu prezentarea WoW 8.0 -“Battle for Azeroth” (epica in sine) , se pot astepta la cresterea numarului de jucatori (si la reducerea importantei serverelor pirat cu versiuni anterioare).

        (Citează)

  2. CUM a fost asta “jucatorii bogati (ca mine)” !

      (Citează)

  3. Chiar vesti bune. Am 2 licente pe jocul asta de la ei, si cam era timpul de a treia. Acum ca devine free to play, poate nu mai e nevoie sa o cumpar, sa vad

      (Citează)

  4. E free pentru ca jocul e mort, au distrus ladder participation acum mult timp cu deciziile stupide (wcs, balance).

      (Citează)

  5. multi sunt entuziasmati de serverele vanilla, dar conteaza si cat tine entuziasmul. joc wow de cand s`a lansat si in vanilla munceai de numa`. raiduri de 40 de oameni, farmat in draci sa`ti poti lua mount terestru, fascinatia pentru saberul elfilor cand tu esti alta rasa si farmai runecloth pana`ti sareau ochii din cap sa faci exalted cu darnassus…am facut si n`as mai repeta.
    am cele mai frumoase amintiri din joc din acea perioada dar acum dupa ce cunosc jocul evoluat nu as fi dispusa sa ma intorc si sa joc la modul nostalgic.
    o sa ma duc pe continut nou desi speram sa fie un inamic extern, nu alliance vs horde.

    Peredhil:
    Nu-s complet eliminati, mai vezi cate unul din cand in cand, daca n-ai un spam blocker instalat.
    O alta miscare smechera de la Blizz este anuntarea serverelor de tip “Classic”. Combinata cu prezentarea WoW 8.0 -“Battle for Azeroth” (epica in sine) , se pot astepta la cresterea numarului de jucatori (si la reducerea importantei serverelor pirat cu versiuni anterioare).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus