un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intel anunță un procesor ce include modul grafic AMD

8 Nov 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Iată o ciudățenie anunțată recent de Intel: într-o colaborare cu AMD, vor produce un procesor ce include un CPU Core seria H, modul grafic produs de AMD și memorie de tip HBM2.

Acest pachet ar trebui să fie bun pentru laptopurile de gaming, unde Intel spune că grosimea lor trebuie micșorată, iar un astfel de procesor va ajuta în acest sens.

N-a fost prezentat și un nume oficial, ci doar s-a zis că procesorul va face parte din generația a 8-a Core, că se va utiliza memorie High Bandwidth Memory de generația a doua și un modul grafic produs de AMD la cerința Intel, totul legat prin tehnologia Embedded Multi-Die Interconnect Bridge (EMIB – un fel de magistrală rapid de interconectare a lor), totul integrat într-un singur chipset.

Ni se promit “discrete performance-tier graphics experiences in AAA games and content creation applications”. OK, așa să fie.

Componentele din stânga vor fi înlocuite de procesorul din dreapta:

Va fi primul procesor compatibil cu memoria HMB2, care-i utilizată deja pe cele mai noi și performante plăci video AMD și nVidia P100 și V100. Este mai rapidă decât GDDR5, are un format mai mic și consumă mai puțină energie electrică. Mai multe detalii despre procesorul Intel sau despre procesorul grafic AMD al acestei soluții nu s-au dat, nici un orizont de lansare, nici câte modele vor fi. Primele laptopuri cu așa ceva ar putea apărea în trimestrul 1 sau 2 al anului următor.

Știți ce mi-ar plăcea mie să văd mai des? Ultrabook-uri cu placă video externă, cum permite noul HP Spectre. USB-C 3.2 sau Thunderbolt au lățimile de bandă suficiente, un ultrabook este subțire, o placă video externă dedicată ar putea fi la fel de subțire și ușor de transportat.

Acum mai urmează să colaboreze israelienii cu arabii și PSD-ul cu PNL-ul și le vedem pe toate. Oh, wait…

Mulțumesc lui Roby Bobby pentru pont.

    8 comentarii

  1. AMD nu a prea reusit niciodata sa aiba succes cu procesoarele de laptop. Poate s-au gandit sa vanda macar placa video.

      (Citează)

  2. Si MacBook-urile noi sunt compatibile cu placi video externe, daca nu ma insel.

      (Citează)

  3. CORE H

      (Citează)

  4. In kinda related news, sefult diviziei grafice de la Amd, Raja Koduri, si-a anuntat demisia. Si ceva zvonuri ca s-ar duce la Intel.

      (Citează)

  5. pe cand achizitia divizei de gpu-uri de catre intel?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus