un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce să faceți în București în aceste trei zile de vacanță

30 Nov 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Parada militară are loc începând cu ora 11:00, la Arcul de Triumf. Veți putea vedea acolo, în mod special, transportoare blindate Piranha V, Guvernul aprobând astăzi achiziția a 227 de astfel de modele, iar pe cer veți putea vedea avioane F-16 românești și unele F-18 ale forțelor canadiene, invitate special la paradă.

Azi au trecut pe deasupra mea 12 avioane de vânătoare de diverse tipuri, ca repetiție. 50 de aeronave vor trece în total pe deasupra Arcului de Triumf.

Din păcate, pentru vineri se anunță ploaie ușoară în București. Dacă mergeți la paradă, îmbrăcați-vă gros și luați o pelerină de ploaie sau o haină cu glugă, va fi mai practic decât cu umbrela. Mergeți cu cel puțin o oră înainte de începere pentru a prinde un loc bun.

Ca sfat, în alți ani după paradă majoritatea vehiculelor militare vor opri pe Kiseleff, spre Piața Victoriei, pentru aproximativ 30 de minute înainte de a pleca în coloană din București. E timp suficient pentru copii să le vadă și să se fotografieze cu ele.

Târgul de Crăciun al Primăriei se deschide tot pe 1 decembrie. Are loc în perioada 1-27 decembrie, între orele 10-22, în Piața Constituției. Găsiți acolo produse artizanale, un patinoar, chioșcuri cu mâncare de sezon, scenă cu muzică șamd.

Luminile de sărbători se aprind tot pe 1 decembrie, probabil pe la ora 18 seara, cum e obiceiul.

Din motive ciudate, PMB a anunțat că interzice protestele în Piața Victoriei în perioada 2-20 decembrie pentru a organizat și acolo un târg de Crăciun orientat în principal către copii. De ce ai vrea un târg în centrul traficului aglomerat, nu știu, și nu știu nici cum va fi asigurată securitatea acestuia împotriva unor atacuri ca la Berlin, de exemplu. Nu cred că astfel de lucruri contează pentru PMB, important este să nu mai aibă oamenii unde manifesta.

Ceva îmi spune că asta nu va împiedica protestele, ba chiar eu aștept unul pe Magheru, chiar pe sub luminițele de Crăciun.

Proteste – cred că este unul în Piața Victoriei vineri, 1 decembrie, după ora 18. Sper să nu protesteze nimeni dimineață, la paradă; militarii merită momentul lor anual și o defilare în aplauzele privitorilor. E timp destul de urat sex oral politicienilor după aceea.

Vin fiert – pentru mine pe 1 decembrie este deschiderea oficială a sezonului de băut vin fiert, așa că dacă știți localuri bune cu așa ceva, spuneți în comentarii. Noi de obicei ne facem acasă, ne torpilăm bine și apoi jucăm PUBG doar cu arcul, dar parcă aș bea unul și în oraș. Ofer la schimb informații despre localuri cu burgeri buni.

Therme – dacă vreți să mergeți acolo, mergeți devreme, că probabil nu veți fi singurii cu această idee. Ca sfat valabil pentru orice zi, uitați-vă pe therme.ro în partea de stânga-sus și, dacă nivelul de încărcare este 3/6 sau mai mult, deja este foarte aglomerat.

Cumpărați brad de Crăciun – se găsesc în multe locuri, dar rețineți o ofertă bună de la Leroy-Merlin. Cumpărați un brad de acolo, păstrați bonul și, după sărbători, duceți-l înapoi la ei așa uscat și primiți un voucher de 25 de lei valabil în magazin. Vă mai luați de acolo vreo șurubelniță sau trei becuri.

Oferte și reduceri: eMAG Marea Unire, Lensa cu prețuri mici la ochelari de soare Polaroid și Ray-Ban, Fashion Days are 30% discount în perioada 1-3 decembrie, Zoot cu haine, Altex cu știți deja ce, Astratex cu reduceri 25% (cu codul BFR17D), Sevensins cu promoții de sărbători (inclusiv costume sexy de Crăciuniță), BestValue pentru cadouri de lux.

Puteți să petreceți și alături de alți un milion de bucureșteni, desigur. Mergeți la IKEA! Mergeți pe Valea Prahovei! Mergeți acum după dulciuri de Moș Nicolae!

Restricțiile rutiere le găsiți pe Metropotam. Plouă în toate cele 4 zile în București, conform prognozei.

    17 comentarii

  1. Ce-ar fi sa stam noi acasa, sa nu mai aglomeram strazile aiurea pentru o sarbatoare perimata moral, validand astfel un guvern atat corupt cat si incompetent?

      (Citează)

  2. e o idee foarte buna sa duci copiii la parada…inhaleaza si ei niste noxe de calitate.

      (Citează)

  3. Ca și în alți ani, eu o să asist la paradă pe traseul de întoarcere: – turda – pasaj grant – crîngași – bd. virtuții – moghioroș – ghencea

      (Citează)

  4. Care vacanta?

      (Citează)

  5. Eu profit de faptul ca străzile sunt mai libere si fac poze la unele clădiri istorice, de obicei ma ghidez după traseul de pe bucurestiulintrozi.ro, exista si varianta PDF a traseului numai bun de printat și mers la o explorare urbana.
    Când sunt in concediu și vizitez unele muzee ma mustra conștiința ca sunt locuri faine în București pe care nu le-am vizitat, recomand Muzeul Hărților și Zambaccian.

    Traseul Șoseaua Kiseleff de pe bucurestiulintrozi este unul foarte fain și de obicei de 1 Decembrie nu ai probleme cu gardienii ambasadelor. Apropo, lângă Ambasada Rusa și cea a Canadei, în capătul străzii Tuberozelor este o clădire foarte faina: Vila D. Ionescu. Alte clădiri interesante prin zona Kiseleff : Vila principesei Adina Woroniecki, Vila Toma Stelian, Vila Nicolae Malaxa, Vila Ion I. Florescu, azi Ambasada Poloniei, Vila Filipescu-Brâncoveanu.

    Nu înțeleg de ce toată lumea care merge la parada se înghesuie in zona Arcului de Triumf, cel mai bine este in zona Piațetei regelui, adică cam pe unde se termina traseul paradei.

    Oare Arcul de triumf se poate vizita ? Acum 4-5 ani l-am vizitat de 1 Decembrie.

      (Citează)

    • Nu știu dacă l-au redeschis după reabilitare. Și eu l-am vizitat tot acum mulți ani.

      Și noi ne plimbăm prin astfel de zone, sunt o mulțime de construcții frumoase prin București și nu doar în zona Kiselef, ci și spre Cașin și pe la Grădina Icoanei.

        (Citează)

  6. Eu astept cu nerabdare perioada asta ca sa vad parada militara si dupa, sa ma duc pana la Targul de Craciun sa beau un vin fiert.

      (Citează)

  7. Gaelex: poze la unele clădiri istorice, de obicei ma ghidez după traseul de pe bucurestiulintrozi.ro, exista si varianta PDF a traseului numai bun de printat și mers la o explorare urbana.
    Când sunt in concediu și vizitez unele muzee ma mustra conștiința ca sunt locuri faine în București pe care nu le-am vizitat, recomand Muzeul Hărților și Zambaccian

    +1

      (Citează)

  8. george:

    Când sunt in concediu și vizitez unele muzee ma mustra conștiința ca sunt locuri faine în București pe care nu le-am vizitat, recomand Muzeul Hărților și Zambaccian.

    Subscriu pt Muzeul Hartilor! Vazut si placut impresionat, mai ales pentru un impatimit de geografie cum sunt eu! Si asta o spune un constantean! Capitala chiar are multe locuri faine de vizitat, trebuie doar sa le cauti! De fiecare data cand ajung prin zona vizitez cateva ceva cu iz istoric, cultural :)

      (Citează)

  9. Sa-mi spui si mie cum duci tu bradul uscat la Leroy Merlin, fara sa cheltui dupa aia o poala de bani sa cureti masina in interior. Il bagi in Compass?

      (Citează)

    • Da, și întâi îl învelesc în doi saci de gunoi sau îl rup în două și-l bag într-o sacoșă mare IKEA sau altă metodă.

      Plus că am aspirator portabil, pot face curat în mașină oricând.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus