un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

(Update: amânat pe ianuarie) Bucharest Gaming Week va avea loc în perioada 12-17 decembrie

30 Nov 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Update: s-a amânat pe luna ianuarie.

În semn de respect și omagiu față de Majestatea Sa Regele Mihai I și în urma decretării oficiale a doliului național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, evenimentul Bucharest Gaming Week din perioada 12-17 decembrie se reprogramează pentru a doua jumătate a lunii ianuarie 2018 . Așadar, Finalele ESL Southeast Europe Championship și Finala Națională de League of Legends vor fi reprogramate pentru aceeași perioadă.

Persoanele care doresc contravaloarea biletelor sau abonamentelor achiziționate vor trebui să contacteze agenția de bilete emitentă. Cei care au achiziționat bilete de pe site-urile arcub.ro sau bilet.ro vor primi contravaloarea sumei prin virament bancar. Cei care au achiziționat de la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90) își pot recupera banii prezentând biletul la ghișeu, de marți până vineri, în intervalul orar: 15:00 -20:00. Cei care vor să participe la eveniment și au achiziționat bilete sau abonamente, acestea își păstrează valabilitatea pentru data la care Bucharest Gaming Week va fi reprogramat.


Fără Dreamhack, Bucureștiul (și, de fapt, toată țara) a rămas fără un festival de gaming, fără un eveniment mare dedicat jocurilor și jucătorilor.

E nevoie de așa ceva? Eu zic că da. Dacă mă întrebați pe mine, gaming-ul de tipul “fiecare pentru el” cade ușor sub umbra toxicității actuale de pe Internet, unde toți se înjură de la adăpostul monitorului propriu. Adu oamenii împreună, fă-i să se vadă la față pe la astfel de evenimente și lucrurile s-ar putea îmbunătăți. Așa se formează comunități, așa apare măcar un minim de respect reciproc, se colaborează, se formează echipe – toate “apucături” ce-ți folosesc și ulterior în viață. Sau, dacă vi se pare că am mers spre cuvinte prea grandioase, măcar ai cu cine bea o bere din când în când.

Bucharest Gaming Week înțeleg că vrea să ocupe acest loc rămas liber în piață. Are loc în perioada 12-17 decembrie, vor fi niște turnee online și apoi evenimentul principal în zilele de 16 și 17 decembrie, la Romexpo. Surprinzător pentru mine, este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Gaming-ul este, astfel, recunoscut ca un fenomen cultural.

La Romexpo vor avea loc finalele ESL Southest Europe pentru CS:GO, League of Legends și Hearthstone. În cadrul BGW va avea loc și un turneu de PUBG, dar momentan nu știu dacă la fața locului sau online. Dacă vă interesează,  uitați-vă pe bucharestgamingweek.ro sau pe Facebook pentru actualizări.

    4 comentarii

  1. Dreamhack nu era organizat, cam prost de altfel, de PGL aka ComputerGames aka Silviu “nu mai vand console fara suport pentru Romania desi stiam din secunda 1 ca nu il au” Stroe?

      (Citează)

    • Din câte știu, oamenii organizează acum Dreamhack-uri în alte țări, așa că probabil o fac bine.

      Despre partea cu consolele nu știu la ce te referi.

        (Citează)

  2. Dragoş-Mihai Vaipan

    04/12/2017 la 10:27 AM

    Exista inca in Bucuresti in fiecare mai East European Comic Con care are si partea de gaming.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus