un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 26 noiembrie 2017

26 Nov 2017  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Vlad Petreanu despre malul Dunării la Budapesta. Un articol foarte emoționant, foarte bine scris, și partea proastă este că istoria chiar pare ciclică.

Piloți americani sunt cercetați disciplinar după ce au desenat semne obscene pe cer. Cam exagerare. Să ridice mână ăla care n-a făcut niciodată așa ceva.

Un articol despre jobul de continuity editor. O femeie ține evidența timeline-ului diverselor personaje dintr-un roman de mari dimensiuni pentru a se asigura că autorul nu greșește când spune “trei zile mai târziu” sau ceva de genul acesta.

Crimele lui Charles Manson. Probabil ați auzit de multe ori numele acestui criminal prin seriale și filme, dar citiți tot ce s-a întâmplat și cum a convins un grup mare de oameni să-l urmeze în toate acele asasinate.

Fostul director TAROM ar fi cheltuit 20.000 de euro din banii companiei pentru o vacanță personală. Și cum aproape plângea că el vrea să schimbe compania și muncește din greu pentru ea atunci când voia premierul să-l dea afară.

Despre whataboutism. Adică atunci când contrazici pe cineva, dar nu despre subiectul în discuție, ci pe altul separat. Ca atunci când zici că PSD-ul fură și altcineva spune “da, dar Kovesi nu s-a dus la comisia parlamentară”. (triggered!)

Poveștile unui angajat Radio Shack. Dacă aveați impresia că în retail-ul românesc lucrurile stau prost, citiți asta.

Națiunile Unite se gândesc să interzică roboții de luptă. Foarte bine. Folosind roboți, părțile combatante ar putea continua pe termen foarte lung un conflict, că nu mai apare factorul uman în ecuație. Am explicat aici.

Cum să profiți de somn pentru a rezolva problemele importante ale omenirii. Cică avem un creier foarte performant în primele minute după trezire.

20 de concurente la Miss Universe 2017. Brazilia FTW!

Pisici înțepate de albine. Se umflă cam mult.

Oferte bune la pantofi și ghete Sketchers. Am fost și într-un magazin, o pereche care e 199 lei pe Fashion Days era 265 lei în mall, cu reducere. Talpă memory foam :x

Formula 1 astăzi, ultima cursă, la ora 15.

    16 comentarii

  1. Am preferat sa imi cumpar Clarks de pe Amazon UK, 20% discount extra la deja cel mai mic pret dintre toate magazinele lor. E un pic aventura pentru ca nu am luat niciodata si exista riscul ca 8 de UK sa nu fie identic cu 42-ul de EU care imi este bun mie.

    Then again, Clarks de piele la 40~45 de lire.

      (Citează)

  2. Uite articolul in engleza cu tot cu opera de arta.

    Sunt piloti militari, au folosit tehnica militara, care era reactia neexagerata?

    https://www.theguardian.com/us-news/2017/nov/18/penis-in-the-sky-us-navy-pilots-grounded-over-obscene-drawing

      (Citează)

  3. Daca unul din avioane cade in timpul unui antrenament, ok se intampla, se antrenau. Dar daca unul cadea in timp ce desena plua nu prea mai era ok.

      (Citează)

  4. Daca aruncau in aer niste civili cred ca era acceptabil pentru sefii lor.

      (Citează)

  5. Mai e vreo miss care e doar draguta si atat? Vad ca astea toate au master in Chimie, Inginerie, sau “works as a scientist for the United States Nuclear Regulatory Commission”

    La ce loterie au jucat ele ca vreau sa ma bag si eu.

      (Citează)

  6. Eu 10 minute după ce ma trezesc ma chinui sa îmi țin ochii deschiși și cumva cumva sa ajung la baie :))
    Dar faza cu ‘gânditul’ peste noapte am pățit-o de doua ori, când aveam lucruri complicate de făcut la munca. M-am trezit dimineața și aveam soluția… :)

      (Citează)

  7. whataboutism..
    Nu e cam acelasi lucru cu Om De Paie?

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Om_de_paie

      (Citează)

    • Din ce am înțeles eu, nu mi se pare chiar la fel. Whataboutism-ul vine cu un argument total nou, atacând practic persoana care încearcă să propună o alternativă mai bună. Omul de paie vine cu o versiune distorsionată care face argumentul original să pară ciudat.

      E ca atunci când zici “să dăm dreptul homosexualilor de a se căsători civil” și cineva zice “și dacă ar vrea să se căsătorească cu o broască țestoasă ce facem, le dăm și acel drept”. Nu, momentan vorbim de căsătoria între ei și atât.

      Uite aici multe altele: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies
      și https://en.wikipedia.org/wiki/Fallacy

        (Citează)

  8. Ca de luni dimineață: https://vimeo.com/244405542

      (Citează)

  9. In clasa I sau a II-a m-am chinuit o zi intreaga sa invat “Tricolorul”, n-am reusit, nu puteam sa-l zic tot nici sa ma bati. M-am culcat stresat, m-am trezit dimineata si-l stiam la perfectie.

      (Citează)

  10. La Skechers e mișto memory foam, dar după o lună au început să cadă de pe talpă bucățile de cauciuc lipite peste partea EVA pt aderență, doar mers la muncă și atât, deci greu cu lipiciul de calitate…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus