un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unii oameni au o viață palpitantă și o filmează cum trebuie

25 Nov 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Clipul de mai jos este filmat cu camere GoPro Fusion, modelul lor cu obiective 360 de grade. Mie mi se pare că arată extraordinar.

Spre deosebire de alte clipuri 360, în acesta nu poți folosi mouse-ul pentru a te uita în ce direcție vrei. În schimb, au controlat ei zone pe care o vezi din tot ce a filmat camera omnidirecțională și, folosind un soft șmecher, modifică pe parcurs perspectiva într-o regie foarte bună.

Cum spuneam, arată extraordinar. Sunt acele cadre în care vezi fața omului ce sare în cascadă și apoi imaginea se schimbă și vezi în jos. Cadre în care filmează folosind un selfie-stick (care, fiind în unghiul mort al camere, nici nu se vede), de crezi că are un cameraman ce-l însoțește, apoi imaginea se rotește și vezi că nu era nimeni acolo.

Acesta este avantajul camerelor 360. Pentru astfel de filmări se bat pe piață GoPro, Samsung, Ricoh, LG și toată suita de camere profesionale. Și vedeți și reversul medaliei: pentru a le scoate în evidență avantajele, e nevoie de regie excelentă și de scene excelente.

Doi la mână, observați ce viață aventuroasă au alți oameni, ce priveliști văd și ce senzații trăiești.

  12 comentarii

 1. Există un soft gratuit cu cat faci exact același tip de montaj : insta360 . Eu îl folosesc pt videourile dintr.un theta s

    (Citează)

 2. Păcat că nu se poate folosi mausu, dar se poate în clipul ăsta:
  https://www.youtube.com/watch?v=-xNN-bJQ4vI

    (Citează)

  • Da, mișto și cu mouse-ul, dar uneori e cool să te dai în spate și să te uiți la ce-a regizat altul, fără să tot dai scroll căutând tu unghiul perfect.

     (Citează)

 3. Ce e așa spectaculos ? o zi tipică la servici !

    (Citează)

 4. Doi la mână, observați ce viață aventuroasă au alți oameni, ce priveliști văd și ce senzații trăiești.

  Hahaha ha! Tu nu ai vrut nici măcar sa dai o tură ca pasager într-un avion de agrement. De fapt, nu ai vrut nici măcar sa dai o tură pasager pe motocicletă.

    (Citează)

 5. O recomandare de o camera ieftină și buna (lol) 360 ? Vreau sa fac la anul niste filme prin gradina, tutoriale de gătit la ceaun, cum se curata/coafează pomii samd. Poate o găsesc de bf/cyber monday or Amazon.

  Multam.

    (Citează)

 6. Daca vreti detalii:

  folosind un soft șmecher

  OverCapture built into the GoPro app (coming early 2018 to iOS and Android). It allows you to manually select an area of the film, following your subject, to pick out the best angles and export it as a normal, non-360° 1080p video.

    (Citează)

 7. Clipul ala e mai fake decat tatele Biancai Dragusanu, m-am interesat foarte bine pe ce ar fi trebuit sa dau ~700 de euro. Problema mare cu camerele astea e ca filmeaza ca un cartof la niste rezolutii uriase greu de editat pe un pc / laptop mediu.

  Samsung Gear 360 2017 am returnat-o dupa 4 zile, calitatea era groaznica atat la poze cat si la filmare. Si da, din pacate nu poti sa faci sporturi extreme cu 360 rig in carca.

    (Citează)

 8. In video-ul pus de tine, este prezentat Overcapture-ul.

  O filmare nativa cu Fusion, arata cam asa:
  https://www.youtube.com/watch?v=PygsKZXpYrI
  Si da, poti sa te plimbi cu mouse-ul.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus