un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se fac înscrieri pentru o nouă ediție Chivas Venture, cu finanțări totale de 1 milion de dolari

17 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Între programele care încurajează antreprenorii cu idei bune de afaceri, programul Chivas Venture este remarcabil pentru că oferă finanțări totale de 1 milion de dolari (și whisky bun participanților, ca să prindă curaj înainte de pitch). Găsiți pe site toate detaliile fine despre cine și cum se poate înscrie sau măcar arătați-l prietenilor ce au afaceri noi și le-ar sta bine în program.

A patra ediție începe acum, iar România este pentru a treia oară în acest program, alături de doar alte 29 de țări participante. Gândiți-vă un pic ce important este acest aspect: cineva a decis că țara noastră are potențial, așa că românii ce se înscriu în competiție pot primi finanțări de zeci de mii de dolari, plus ocazia de a participa la cursuri internaționale de antreprenoriat la Universitatea Oxford și la pitch-ul final ce va avea loc la mijlocul lui 2018.

Înscrierile pentru România au început deja și se vor termina pe 30 octombrie, așa că vizitați această pagină dacă vreți să participați în programul din acest an. Ca agendă, vom avea așa:

  • 30 octombrie – sfârșitul înscrierilor
  • 23 noiembrie – 10 business-uri selectate din cele înscrise vor participa la o sesiune de pitch, în fața celor patru membri ai juriului local. Aceștia vor alege 5 finaliști.

Cei 5 finaliști vor intra într-o sesiune de mentorat aici în România, apoi vor urma câteva probe pentru a alege câștigătorul, proiectul ce va merge spre etapele internaționale.

Anul trecut, echipa SOWAT a câștigat finala românească. Sigur țineți minte proiectul lor, că am scris de vreo două ori de el, era vorba despre acel echipamente de filtrare a apei gândit pentru comunități de sute sau mii de oameni, folosind filtre mecanice pentru o durată lungă de viață, generând sute de litri de apă potabilă pe zi. A ajuns în sferturile de finală ale competiției internaționale, mai mult ca sigur obținând publicitatea și renumele necesar pentru a transforma această idee într-un business internațional.

Uitați câteva informații din infograficul oficial: echipele participante la edițiile anterioare au văzut creșteri mari în 2016 față de 2015 la clienți, venit și vânzări.

O echipă cu numele Conceptos Plasticos spune că participarea la Chivas Venture a atras interes din 75 de țări către proiectul lor. Aș spune că posibilitatea de a întâlni alți antreprenori, de a fi alături de alți oameni ce poate au idei complementare cu a ta este la fel de importantă, chiar dacă foarte greu de exprimat în cifre.

Ca sfat, încercați să propuneți idei/proiecte ce au un impact social. În ultima vreme văd că cel mai bine prind proiectele ce rezolvă probleme pentru societate, pentru grupuri mari de oameni,. Sigur că un proiect B2B are la fel de multe șanse în fața juriului, dar gândiți-vă cum se împart banii inclusiv în Chivas Venture: 200.000 de dolari se vor împărți prin vot public pentru proiectele din etapele finale, iar restul de 800.000 de dolari vor fi la dispoziția juriului. Mai mult ca sigur votul public se va îndrepta spre proiecte cu impact social, unde lumea va vedea o idee bună și va spune “ok, hai să votez și eu cu asta”.

În fotografia de mai sus îl vedeți în dreapta pe reprezentantul României, apropo, în etapa internațională de anul trecut.

    1 comentariu

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus