un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Magazinele Apple vând doar 10% din totalul iPhone-urilor

26 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

O statistică făcută de o firmă de cercetare spune că în SUA operatorii telecom vând 77% din iPhone-uri. Magazinele Apple vând doar 10%, Best Buy vinde 6%.

Chiar și iPad-urile se vând mai degrabă prin Best Buy, nu prin magazinele Apple. Acestea bagă tare doar pe Macbook.

Situația nu-i foarte diferită de România, unde vreo 70% din smartphone-uri se vând tot prin operatori. Chiar pentru Apple nu știu statistica, aici e complicat pentru că intervine și piața gri, dar în mare aceasta este cifra (apropo, dacă cineva de la GfK vrea să-mi ofere acces gratuit la studiile lor, nu refuz).

Acesta este unul dintre motivele pentru care discuția despre prețurile mari ale telefoanelor de top este ușor artificială, făcută din lipsă de alte subiecte, că despre beneficiile noilor procesoare neuronale e mai greu de discutat. Scrie 4000 de lei pe un telefon și toată lumea are impresia că trebuie să-i dea deodată pe toți.

În realitate, marea majoritate le cumpără în rate. Rate la operator, sub formă de abonament nou sau fidelizare, rate pe cardul de credit, fără dobândă, rate în magazin cu buletinul. Prețurile telefoanelor de top aproape că s-au dublat față de acum 5 ani, dar vânzările au crescut constant. Sigur că ar fi mai bine cu prețuri mai mici în loc de prețuri mai mari, dar uneori tehnologia nu permite acest lucru, iar producătorii, cel puțin pe telefoane, știu oricum că oamenii au la dispoziție metoda “ia în rate de la operator”.

Nu știu cât va costa la noi viitorul iPhone X, dar Evomag îl listează pe cel mai ieftin la 5.299 lei. Ne revedem la lansare pentru discuția despre prețul său crescut.

sursa: iClarified

    12 comentarii

  1. Andrei STANCIU

    26/10/2017 la 2:33 PM

    Un notebook bun, mult mai util, e la același preț. Sar peste Iphone X.

      (Citează)

  2. Pentru mine altă știre aflată de curând a fost mind-blowing!
    Apple vinde doar 9% din totalul telefoanelor, dar ia 65% din totalul banilor.
    Mă rog, a profitului. Dar tot am senzația că e ceva greșit în măsurătoarea asta.

      (Citează)

  3. Exagerat de mult pretul pentru iphone X. Cred ca in curand trec pe android. Probabil un OnePlus.

      (Citează)

  4. Alin Manea:
    Exagerat de mult pretul pentru iphone X. Cred ca in curand trec pe android. Probabil un OnePlus.

    Sunt fan Apple si am vrut chiar sa imi fac 6 rate fara dobanda pentru Iphone 7..pana la urma i-am luat sotiei One Plus 3T, la 1900 RON. Ma felicit pentru alegere, l-am butonat si eu si am ramas fara cuvinte..este incredibil! Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate One Plus 5.

      (Citează)

  5. fur: Sunt fan Apple si am vrut chiar sa imi fac 6 rate fara dobanda pentru Iphone 7..pana la urma i-am luat sotiei One Plus 3T, la 1900 RON. Ma felicit pentru alegere, l-am butonat si eu si am ramas fara cuvinte..este incredibil! Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate One Plus 5.

    La un OnePlus 5 ma tot gandesc si eu. Inca nu am pus mana pe vreunul sa vad cum e.

      (Citează)

  6. M-am oprit din citit cand ai enuntat ca “si in Romania, Apple face la fel”. La fel, cum? Nu vand direct? In Romania?
    Stii ca Apple nu este prezent oficial in tara noastra decat pe parte de service?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus