un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pentru că a rezolvat toate probleme orașului, Primăria București vrea și un hotel pentru animale

31 Aug 2017  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

După ce a transformat Bucureștiul într-o utopie invidiată în toată lumea, Primăria s-a apucat de făcut alte lucruri la care nici măcar în vise nu visam: un hotel pentru animale și un cimitir pentru animale. Am speranța că nu vor fi unul și același lucru.

Nu înțeleg aproape deloc această idee, pe care o găsesc inutilă spre stupidă. Oficial, motivul este că bucureștenii trebuie să aibă unde-și lăsa animalele atunci când pleacă în concediu, iar “cazarea” va fi pe bani ce vor intra în bugetul primăriei.

În mintea mea, dacă Primăria ar vrea să câștige mai mulți bani, ar putea să facă mai multe parcări cu taxă sau să dea amenzi pentru diverse contravenții întâlnite la tot pasul prin oraș, de la aruncarea gunoaielor la probleme rutiere. Dacă ar vrea să facă ceva pentru bucureșteni legat de animale de companie, ar putea instala sute de dozatoare de pungi și semne ce îndeamnă oamenii să strângă excrementele câinilor pe care-i plimbă.

Sau, dacă lipsa spațiilor de cazare pentru animale chiar este o problemă, Primăria ar putea încuraja firmele private să deschidă așa ceva, punându-le la dispoziție la un preț scăzut spații de închiriat sau oferindu-le niște facilități fiscale.

Primăria, în schimb, vrea propriul său hotel de animale! Vorbim de PMB. Cine ar avea încredere să-și lase animalul de companie pe mână PMB?! Eu nu le-aș da să-mi țină nici trei cărămizi, că pe una o fură, pe una o pierd și pentru a treia probabil îmi vor cere certificatul de înregistrare în original și copie conformă pentru a o primi la loc.

Mai multe detalii: Hotnews. Aștept la anul și ideea unui cosmodrom, că n-ar strica unul.

    18 comentarii

  1. Dintre toate cretinismele lui Gabriela Firea, asta e singurul la care nu pot sa fiu impotriva. A dreacu’ a gasit ceva la care nu pot sa ma opun.

      (Citează)

  2. Parca exista asa ceva pe la 1 Decembrie, la iesirea spre autostrada A2. Probabil cineva din PSD are o cladire si nu o poate inchiria asa ca o împachetează frumos si o paseaza PMB-ului. Sa nu uitam ca Primaria Bucuresti închiriase o cladire pe la Grozăvești pe un pret uriaș, la banii plătiți o putea cumpăra cu totul.

    Va fi la fel ca Manualul de sport, am ras când a venit ministrul cu ideea dar minune, intr-o săptămâna a fost lansat manualul dovada ca cineva in spate știa de aceasta idee si a avut suficient timp sa produca un manual.

      (Citează)

  3. Ca sa nu mai vorbim de concurenta neloiala unor altor privati care vor/ar putea sa intre in acelasi business.

      (Citează)

  4. Eu ma intreb de ce nu au deschis o shaormerie daca aveau nevoie de bani?

      (Citează)

  5. Astea sunt facute ca sa poata primi clientela politica sinecuri si contracte contra spaga. Stiti doar ca Firea a facut ssu vrea sa faca peste 20 de firme ale primariei, smecheria fiind ca aia angajati in firmele ale nu sunt functionari publici, deci e mai greu sa vii cu DNA-ul dupa ei.

    Hotelul de animale e bun, dar nu din bani publici. Nu numai pentru ca se va fura, ci si pentru ca nu toti cetatenii vor beneficia de el. Se puteau acorda ceva facilitati daca chiar e o prioritate. Dar cum ziceam, e vorba de contracte si sinecuri contra spaga, nu de altceva.

      (Citează)

  6. Nu ma asteptam ca chiar si tu sa ai atitudinea asta cu `s-au rezolvat toate de facem xxx?`ca si cum chestia asta ar fi ultimul lucru de care ar avea nevoie bucurestiul. Clar nu este o prioritate, dar atata timp cat e un serviciu nou oferit bucurestenilor si nu doar un alt pseudofestval, e bine. Calitatea serviciilor poti sa o combati mai tarziu, cand vei vedea daca chiar isi fac treaba bine sau nu.

      (Citează)

    • Da, dar nu este treaba Primăriei să ofere astfel de servicii.

      Primăria trebuie să se ocupe în principal de infrastructură: drumuri, apă, transport, spațiu verde șamd. Trebuie să rezolve problemele macro ale orașului printr-o strategie de dezvoltare, iar la nivel de cartier să intre eventual prin cele de sector sau departamente speciale.

      Nu poate primăria să facă un hotel de animale pentru că “n-ar fi rău unul” și “facem și niște bani”. Ambele argumente sunt bune, dar asta e treaba unor firme private. Pentru că, dacă deschidem această discuție, cum zice alt Ionut mai sus, n-ar fi rea nici o shaormărie. Și n-ar fi rele nici 10 hoteluri în plus, un restaurant de sushi în Tineretului, o măcelărie cu vită bună, o spălătorie auto șamd.

      Astea sunt treburi de privați. Nici măcar parcările publice n-ar trebui gestionate de Primărie, ci date în concesiune altora, cu o limită de tarif, pentru ca Primăria să-și vadă de alte treburi mai importante.

      Faptul că avem nevoie de multe servicii, de toate felurile, nu o contestă nimeni, dar nu înseamnă că trebuie să le ofere Primăria. Cu sigurantă nu în condițiile în care traficul e la pământ, vine iarna și RADET e la pământ, spațiul verde e doar pe hârtie, poluarea e maximă șamd.

        (Citează)

  7. :))) N-as avea nimic impotriva daca n-ar mai exista probleme. Un alt obiectiv in care o sa se mai spele niste bani, o sa se mai conbine cate ceva . Si toata lumea e fericita !

      (Citează)

  8. Ideea cu animalele este o strategie de marketing, pe bune !
    In ultima vreme creste numarul iubitorilor de animale in sensul ca tot mai multe persoane au animale de companie. Se spune animalele ca ajuta la reducerea stress-ului, ceea ce chiar este posibil.
    Deci prin acest anunt ea si-a atras un numar mare de admiratori dintre iubitorii de animale, nu se stie cand va termina proiectele iar costurile nu sunt chiar mari.
    Remember, are deja biciclistii de partea ei, se pare ca are consilieri de imagine buni.

      (Citează)

    • Ai dreptate, dar vrei sa spui “caini”, nu “animale”.

      Pisica mea sta bine mersi acasa saptamani intregi, mai vine din cand in cand cineva pt apa si mancare.
      Stresul pt pisici e mult mai mare intr-un loc strain, iar pestii si hamsterul nu-i duce nimeni la adapost, deci vorbim practic de caini, ca doar ei nu pot sta inchisi inncasa cat timp esti plecat.

        (Citează)

    • cat priveste voucher-ele pt biciclete, acolo si-a atras simpatia pensionarilor si a altor persoane cu venituri mici, nu a biciclistilor, ca cine foloseste bicicleta zilnic are deja bicileta iar cine nu o foloseste zilnic nu o sa se apuce sa o foloseasca doar pt ca da firea 500 de lei.
      voucher-ele alea le-au luat pensionarii ca sa cumpere biciclete la nepoti, in principal.

        (Citează)

    • Și eu am animale și nu le-aș da pe mâna unui hotel al primăriei, ci aș merge la unul privat.

      Ăla privat are ceva de pierdut dacă nu face treaba bună. Renume, bani, despăgubiri etc.

      Primărie ce are de pierdut? O dă afară pe Firea dacă-ți moare sau se îmbolnăvește acolo animalul? Nu mai candidează din nou? Primesc angajații o mustrare și li se reține 5% din salariu?

      Orice abuz al unui funcționar de stat rămâne practic nesancționat. Vezi profesoarele și medicii care, la 2 luni după scandal, sunt înapoi la locul de muncă.

        (Citează)

  9. Este absurd. Nu zice nimeni ca animalele de companie nu trebuie si ele ‘bagate in seama’, intr-un fel sau altul, dar e prea de tot.
    De ce nu s-au gandit la batrani, la pensionari, la cei ce stau inghesuiti intr-o camera de 4×4 m ?

    Incredibil cum statul ne rade in nas.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus