un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am găsit edamame congelate la Mega Image!

20 Jun 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Am găsit Edamame. Mulțumesc cititorului Mihai, care mi-a spus că au pe la Mega Image-urile mai mari. Am găsit la cel din Băneasa, vreo 9,3 lei punga. Am luat 7 pungi, să fie la casa omului.

Edamamele sunt păstăi tinere de soia și ceva des găsit pe la restaurantele japoneze, în special cele de sushi. Se mănâncă precum semințele, spargi păstaia în dinți și mănânci boabele din interior.

Ca preparare, edamamele se pun în apă clocotită pentru câteva minute, cât să nu-și piardă fermitatea, apoi se scot, se scurg de apă, se dau cu sare și se mănâncă după cum spuneam mai sus. Dacă vreți să fiți riguroși, turnați sos de soia într-un bol și băgați păstaia pe acolo înainte de a o sparge în strungăreață, ca să simțiți pe limbă și un pic de aromă de sos de soia și are în timp ce mâncați boabele. Contemplați în liniște faptul că mâncați boabe de soia cu sos de soia.

Astea din Mega Image, produse de japonezi, sunt deja blanșate înainte de a fi congelate, așa că trebuie doar decongelate. Eu fac asta tot în apă fiartă, introducându-le acolo vreo 2 minute, cât să fie calde, apoi le scurg și le dau cu sare. Sunt foarte bune în loc de popcorn sau ca aperitiv.

Apropo de soia, vă recomand serialul Mind of a Chef de pe Netflix, în special primul sezon. Sunt multe discuții acolo despre soia, iar din el am aflat și cum se face laptele de soia. Practic, strivind boabele și adăugând apă iese un lichid alb, de consistența laptelui, care poartă acest nume. Laptele este fiert și filtrat de impuritățile de la strivire pentru a semăna și mai bine cu laptele.

Dacă se continuă procesul, se obține “brânza de soia”, adică tofu, printr-un proces de coagulare ce seamănă cu modul în care se produce mozzarella. Practic, planta asta oferă o mulțime de moduri de a fi consumată, toate destul de gustoase.

    22 comentarii

  1. Boss, dar de înregistrările cu kovesi nu vrei să zici nimic?

      (Citează)

  2. e in vacanta ba, vorbesti cu robotul.

      (Citează)

  3. Citeste un pic despre impactul consumului de soia la barbati.

      (Citează)

  4. bre nu mai manca soia ca are mult fitoestrogen si o sa-ti creasca tzatze.

      (Citează)

  5. Cam scumpă mazărea asta…

      (Citează)

  6. Au Mega Image în Zanzibar?

      (Citează)

  7. Vezi ca cele din Mega Image sunt deja sarate, eu le incalzesc la abur si mi se par suficient de sarate.

      (Citează)

    • Eu le arunc în apă ce clocotește pentru 2-3 minute, așa că se cam duce sarea de pe ele. Și eu aș fi preferat să nu fie deja blanșate.

        (Citează)

  8. in restaurantele japoneze din indonezia si singapore, se puneau numai cate 3-5 pastai in meniu. impreuna cu sotul meu am mancat foarte multe kg de pastai de soia proaspete (nu congelate) in decursul a aproape 2 ani. nu recomand consumul a cate 400 de gr deodata. suspectez ca din cauza soiei, barbatii asiatici arata nemasculin, daca sunt slabi arata ca niste prepuberi, daca sunt grasi arata ca niste bebelusi supradimensionati. pe parcursul sederii in asia, sotului meu nu i-a mai cazut parul din cap, dar avea goluri de par pe fata.

      (Citează)

  9. nu, da radu isi face postari de astea cu 3 saptamani inainte sa bage cate una din cand in cand sa nu se prinda lumea ca e in vacanta.

      (Citează)

  10. Azi aveau la Mega Imageul Concept Store Dristor. 9,49 lei punga daca am retinut corect. Incearca-le si cu fulgi de sare Maldon presarati peste ele cat sunt calde.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus