un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O ruină emblematică a Bucureștiului a fost demolată

17 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Am făcut cândva fotografii clădirii de mai jos pentru că voiam să scriu despre cum stă abandonată acolo cam de la Revoluție, ocupând un teren foarte bine plasat.

Pentru cei care nu o recunosc sau nu sunt din București, acest început de clădire se află la intersecția Aerogării cu Nicolae Caramfil, în cartierul Aviației, care-i acum printre cele mai scumpe din București.

Surpriză. Clădirea a fost demolată acum vreo două luni, terenul fiind eliberat. Are o benzinărie în față, dar poate că în locul ei va apărea o clădire de birouri, unde nu contează astfel de lucruri.

În alte știri despre clădiri, cele construite de Vastint  la Timpuri Noi sub numele Timpuri Noi Square sunt gata. Iată evoluția de-a lungul timpului, cum reiese ea din fotografiile mele.

Februarie 2015:

Iulie 2016:

Ianuarie 2017:

31 martie 2017:

3 mai 2017:

Clădirile sunt gata pe afară, lumina de avertizare pentru elicoptere blinkănește pe acoperiș, interiorul pare și el finalizat. Kruk, DCS+, Impact Hub, probabil și Bitdefender se vor muta aici. În 2018 apar alte două clădiri mai mici, iar în anii următori alte patru clădiri de birouri și vreo șase clădiri rezidențiale.

Mie-mi convine, că stau vizavi, iar la parterul clădirilor deja au fost anunțate diverse spații comerciale, urmând ca grupul Fratelli să deschidă un restaurant, o cafenea și un pub. Cum ar fi, intră și cartierul în rândul lumii, avem Fratelli! Poate, cu mii de angajați venind în plus în zonă, apare și vreun fast-food, ca să am de unde lua ceva rapid de mâncare când face scandal stomacul.

  17 comentarii

 1. O sa fie proiect rezidential de lux – parca One Properties e dezvoltatorul. Mai are cateva proiecte in zone foarte scumpe.

    (Citează)

 2. Cei care au demolat cladirea din aviatiei si vor construi in locul ei sunt cei de la One Residence. Sunt deja la al 4-lea complex pe care il dezvolta in zona. Au niste preturi de vorbesti singur. Mai dezvolta unul la Charles de Gaulle si am ramas socat cand am vazut ca cel mai ieftin apartament acolo era 400k de euro

    (Citează)

 3. nu-s cele mai frumoase cladiri…

    (Citează)

 4. Mai vorbim noi dupa ce traficul o sa fie si mai oribil, iar metroul mult mai plin

    (Citează)

 5. Aspectul cladirilor este oribil. Zici ca’s facute in 1970. Si Ceausescu daca le facea tot le facea un pic mai atragatoare.

    (Citează)

 6. Daca dai zoom putin ai sa observi in spatele ruinei, o macara care ridica semet un bloc cu 2 etaje mai inalt decat blocurile vechi de acolo. Curiozitatea mea este: cum plm sa faci intre blocurile vechi un bloc nou mai mare si mai inalt… banuiala mea este ca cineva a revendicat locul dintre blocuri, unde erau inainte cativa copaci si parcari->inca se poate vedea pe G.maps (earth) dinainte de inceperea constructiei.
  intre str. Cramfil si str. Smaranda Braescu

    (Citează)

  • S-a întâmplat și în Tineretului acum mulți ani. Era un teren mare, plin cu garaje. Au fost luate de acolo și au apărut două blocuri noi și vreo două case.

   De obicei Primăria vinde cuiva terenul, nu-i musai cu revendicare.

     (Citează)

 7. situl foste uzine Timpuri Noi era fanstastic, se puteau face acolo niste proiecte foarte interesante (si de altfel au fost multe diplome de la arhitectura care l-au utilizat).
  dar cum suntem in Bucuresti, avem parte de niste turnuri scoase fix din arhitectura (proasta) a anilor `70 (exista si una buna), implantate cu c*ru, asa cum stiu bine sa faca investitorii de la noi.
  efectul asupra cartierului se va vedea bine in urmatorii ani, pe masura ce tot se construieste la Est de Dambovita, au aparut multe cladiri de birouri acolo in ultimii ani. o sa fie o placere atat in trafic cat si in metrou. dar ce e deja sigur ca nu e deloc “de bine” pentru Tineretului – Timpuri Noi, ci foarte rau, zero planificare, zero intentii, doar constructii si profit rapid.

    (Citează)

  • Să crească economia, dar nu aici la mine… Nu poți avea ambele lucruri.

     (Citează)

  • nwradu:
   Să crească economia, dar nu aici la mine… Nu poți avea ambele lucruri.

   ba da, se poate, se numeste planificare, stragetii urbane, etc. se poate la altii de mult timp, la noi nu, pentru ca la noi singura parte care e interesata de subiect (si care profita la greu) e mediul privat. spatiul si mediul public castiga in schimb fix 0, cu exceptia nistor impozite si taxe in plus care dispar acolo unde trebuie.

   in rest, interesectia aia e tragica, numai terenuri bune de construit, cu mult potential, s-au construit numai rebuturi, toate una si una.

   zona Tineretului – Timpuri Noi a inghitit si poate sa mai inghita ceva timp genul asta de mizerii facute fara cap. are norocul de a fi extrem de bine deservita de transporturi. dar nu va dura mult, discutam in cativa ani cand se satureaza sistemul.

     (Citează)

 8. Din cate stiu la Timpuri Noi mai sunt doua cladiri de sase etaje de facut.

    (Citează)

 9. sorin: Cei care au demolat cladirea din aviatiei si vor construi in locul ei sunt cei de la One Residence. Sunt deja la al 4-lea complex pe care il dezvolta in zona. Au niste preturi de vorbesti singur. Mai dezvolta unul la Charles de Gaulle si am ramas socat cand am vazut ca cel mai ieftin apartament acolo era 400k de euro

  ai perfectă dreptate.
  un prieten a plătit apartamentul (30%) la semnarea contractului și urmează să plătească pe măsură ce trec diferite etape ale construcției. cică un doctor s-a dus să cumpere 10 apartamente și a vrut să le plătească integral și nu i-au dat niciun discount :)))) aștept să văd topic pe softpedia legat de oportunitatea investiției și grupul de facebook al proprietarilor care se plâng că nu intră cu ferari „agață” la ieșirea din parcare.

    (Citează)

  • bughy: cică un doctor s-a dus să cumpere 10 apartamente și a vrut să le plătească integral și nu i-au dat niciun discount

   Asta e perfect normal. Apartamentele din zonele dorite se vând foarte rapid, așa că cele 10 s-ar fi dat oricum la preț întreg. Nici eu n-aș fi dat discount.

   Am auzit chiar de situații în care dezvoltatorii au scumpit apartamentele atunci când mai rămăseseră de vândut doar câteva pentru că cererea era mare. Și în străinătate se poartă un fel de sistem de licitație, în care se zice prețul de pornire, dar clienții pot oferi mai mult dacă vor musai acea proprietate.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus