un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 mai 2017

17 May 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

NSFW: Sami Berger.

    13 comentarii

  1. sa vedem, intr-adevar, cat va fi pretul a doua zi, desi deja putem banui incotro o va lua :)) acum de exemplu este 40.1 ron

    http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21770716-anunt-digi-bursa-serghei-bulgac-directorul-general-rcsrds-este-urmarit-penal-legatura-savarsirea-infractiunii-spalare-bani.htm

    o alta teapa glorioasa data pe mandra Bursa din romania

    stati departe de bursa din romania… sigur v-am mai zis asta la unul din posturile-reclama anterioare ale lui Radu

      (Citează)

    • Dar de ce vezi din asta o țeapă? Companiile pot evolua în sus sau în jos, iar cu știri privind anchete DNA asupra administratorilor, mă mir că n-au scăzut și mai mult.

      Investițiile nu se fac la nimereală, ci după cum bănuiești că va fi evoluția pe piață (sau după cum bănuiește brokerul, dacă ai ales unul bun).

      Și acțiunile Apple au scăzut ieri cu 2%, dar n-aș zice “ha, ce țeapă!”

        (Citează)

    • “Investitiile nu se fac la nimereala, ci dupa cum banuiesti ca va evolua piata”, adica… la nimereala… investitia la bursa vazuta doar ca potential de castig din miscarea pietei e un zero-sum game, adica ce castiga unul pierde altul, pentru ca cei doi au viziuni diferite despre cum va evolua piata, nu? Ei, cand ne uitam la toti participantii la piata, rezulta ca cei care cred diferit sunt proportii semnificative, ca altfel nimeni nu dori sa vanda sau nimeni nu ar dori sa cumpere.
      Deci nimereala.

      Nu pentru ca a scazut intr-o zi pretul zic eu ca e teapa, ci pentru ca nu faci un IPO cand stii ca sunt probleme penale la orizont – daca esti de buna credinta. Daca esti de rea credinta, faci, ca sa le iei banii la fraieri.

      Nu-mi spune ca pentru Digi problemele astea sunt o supriza, ca doar DNA-ul cerceta de mai demult cazul, ca punerile sub acuzare nu se fac inainte de a construi un caz. Ce a fost surpriza e ca au fost facute publice pe parcusul ofertei, probabil servite de un binevoitor sau pentru ca cei de la Digi nu au reusit sa intarzie comunicatul DNA.

      Dar faptul ca au vrut sa le ascunda este o certitudine si e definitia tepei.

        (Citează)

    • Partea super amuzanta e ca iubitul Codrutei e PR la Digi.
      Sunt sigur ca in pat la ei exista un chinese wall :-))

        (Citează)

    • Nu mi se pare teapa. Actiuni cumperi din bani de care poti sa te lipsesti o perioada. E normal sa fie fluctuatii de pret.

      Personal mi se pare o investitie buna, e imposibil sa nu ajunga sa si creasca in cateva luni. La bursa trebuie sa ai rabdare si sa nu te panichezi cand vezi ca scad actiunile.

        (Citează)

    • Bre, compania DIGI are probleme penale care daca se dovedesc adevarate inseamna ca a facut ilegalitati ca sa-si sporeasca profitul sau cifra de afaceri.

      E ca si cum ai investi in Sebastian Ghita.

      Nu are legatura cu faptul ca actiunile cresc sau scad, ci cu faptul ca Digi e posibil sa fi dat mita si ca a mintit publicul nedeclarand in prospect de la inceput ca au probleme cu DNA.

      Da ma rog, chiar n-am timp sa conving oameni sa nu-si arunce banii pe fereastra.

      Acum e momentul sa cumperi Digi, ca a scazut pretul fata de luni, iti imbunatatesti media.

        (Citează)

    • apropo, acum pretul este 39 de lei.

      dar ce nu stiu multi, desi este comunicat pe site-ul bursei, e ca exista o actiune de stabilizare a pretului.
      Adica intermediarul ofertei sta la cumparare ca sa tina pretul cat de cat stabil.

      sa vedem cum va evolua dupa ce se termina perioada de stabilizare, care tine 1 luna.

      e si normal, toata lumea vrea sa scape de actiunile unei companii anchetate penal.

        (Citează)

  2. Toate scaunele cu orice fel de piele, falsa sau ecologica, sunt o mizerie pentru ca te incalzesti si transpiri in ele. Scaunele misto si cu adevarat comode folosesc panza si material textil.

      (Citează)

    • Bai, da. Am si eu ca prostu scaun de piele acasa si vara e insuportabil de stat pe el.

      Unicele scaune de piele bune sunt alea care au incalzire/racire in ele, dar alea deja sunt la masini

        (Citează)

  3. Wallpaper-urile alea……pfuaaa , lipsa de imaginatie

      (Citează)

  4. Deja Digi a scazut la 39.5. E jale mare@

      (Citează)

    • De ce e jale? Au trecut doua zile doar. Pot sa scada si pana la 10 lei, dar intr-un final sa se ridice. Profitul bun pe bursa nu se face de azi pe maine. Se face in timp

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus