un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zone pietonale și luminițe de Paști? A dat norocul peste noi!

16 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Mie îmi place ideea primarului Firea de a transforma o parte din Calea Victoriei în zonă pietonală de Paști. În acele zile, traficul rutier este oricum redus, vremea e bună, iar Calea Victoriei este minunată. Mă voi plimba pe acolo cu plăcere, inclusiv cu bicicleta, și voi sprijini terasele din zonă cheltuindu-mi banii acolo în acea perioadă.

Avem nevoie de mai multe astfel de acțiuni.

Înainte sa ziceți că vai, va fi deviat traficul pe alte străzi, se vor lungi timpii de așteptare șamd, gândiți-vă ce-i mai important pentru voi: să ajungeți cu 15 minute mai repede la destinație în fiecare zi sau să aveți unde să vă distrați, să vă relaxați, să vă duceți copiii la soare și la zone frumoase ale orașului. Nu munciți doar de dragul de a munci, nu cereți trafic mai bun doar pentru a fi mai eficienți la muncă.

În alte țări, astfel de acțiuni sunt bine primite. Parizienii au luat cu asalt Champs-Elyssee, cum ar zice site-urile de știri, când zona a devenit pietonală în anumite zile (pentru a micșora poluarea, măsură pe care aș sprijini-o mai des și în București, de altfel, că Magheru și Buzești pot prelua bine traficul în weekend). Cu altă ocazie vă arătam cum în Viena, în mijlocul unei zi de marți, o porțiune din ring-ul central a fost închisă traficului și cele 6 benzi de circulație au fost invadate, cum ar zice site-urile de știri, de tot felul de artizani, magicieni și alte persoane într-un fel de sărbătoare stradală.

Destul de ciudată decizia primarului nostru, în contextul în care prima măsură luată după venirea pe tronul orașului a fost interzicerea Via Sport, care bloca în weekend o mică parte din Kiseleff.

Reversul medaliei este treaba asta cu împodobirea orașului cu luminițe, ca de Crăciun. Nu că m-ar întrista vestea, bucureștenii au nevoie de un zâmbet pe față, iar acele lumini îl pot atrage. În același timp, ziua e lungă, iar de Paște nu prea ai timp de plimbat prin oraș să le vezi.

Bucureștenii se bucură, dar să vedeți ce se bucură Luxten de această veste… Vai, ce bucurie acolo! Nu s-au mai bucurat așa de pe vremea când au angajat-o pe Elena Băsescu în firmă, pentru 9000 de lei sau 9000 de euro pe lună, salariu meritat de așa o profesionistă desăvârșită.

Eu propun să facem și o paradă militară de Paști, sub Arcul de Triumf. La cât a costat ăla, e păcat să fie utilizat doar o zi pe an, nu?

Problema, prin centrul orașului, rămâne numărul mare de spații comerciale abandonate, ale căror vitrine zac acum murdare de praf și graffiti. Pregătisem anul trecut un clip video filmat pe Magheru în care număram spațiile abandonate, peste 20 între Universitate și Romană. Îl voi actualiza și publica. Legea privind funcționarea firmelor în clădirile cu bulină roșie a dus la așa ceva, dar orașul arată dezolant în lipsa unor măsuri de reconsolidare. Conform teoriei ferestrelor sparte, aceste spații doar îndeamnă la și mai mult vandalism și mizerie.

    9 comentarii

  1. Bani aruncati pe fereastra, pe rahaturi inutile.

      (Citează)

  2. Cică “înainte sa ziceți că vai, va fi deviat traficul pe alte străzi…”

    Păi nu asta exact de asta a zis madam că nu se mai face chestia aia pe Kiseleff.
    Las-o, frate că parcă suntem la nebuni.

      (Citează)

    • Asta ma pregateam sa zic si eu: si-a pis coana Firea toate poalele in cap de grija cetateanului care n-avea loc cu masina pa Kiseleff si acum inchide Calea Victoriei.
      Ca sa nu mai zic ca as alege oricand sa ma plimb pe un Kiseleff inchis si verde decat pe o Victoriei inchisa si gri.

        (Citează)

    • Pe Calea Victoriei nu e sediul PSD, o doare la bască.

        (Citează)

    • Eh, o dată pe an, într-un weekend fără mare trafic, nu-i același lucru. Plus că parcă aș vrea să se răzgândească referitor la astfel de manifestări, decât să insiste până în pânzele albe cu interdicțiile.

        (Citează)

  3. Imi pare rau, dar daca cineva este constient de starea orasului (drumuri, spitale, scoli, administratie publica, coruptie, incompetenta) si se bucura de faptul ca o firma de casa a castigat un contract sa puna beculete la suprapret in oras, atunci acea persoana are grave probleme la mansarda…

      (Citează)

  4. Problema e ca pe Calea Victoriei sunt multe clădiri vechi iar chiria este destul de mare, pe termen lung nu cred ca se vor inghesui firmele sa-si deschida magazine in zona când poti sa-si deschida un sediu in zona Parcul Icoanei.

      (Citează)

  5. e misto ca a facut victoriei pietonala. Numarul de terase si magazine si obiective de-alungul strajii necesita aceasta transformare a straziii in pietonala…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus