un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Volkswagen Arteon arată foarte bine

7 Mar 2017  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Mi-a plăcut primul Passat CC, dar al doilea a fost superb. Am mers cândva cu unul, părea super-lux și arăta și bine.

Volkswagen a decis să facă Passat CC ca spin-off total, dându-i numele Arteon, poziționându-l mai clar între Passat și Phaeton. Arată foarte bine! Mie oricum mi se părea că noul Passat arată foarte bine, dar Arteon îl depășește. Împrumută ceva de la R8 pentru partea din față, are o linie excelent trasată și un spate modern. Motorul de top va avea 276 CP și tracțiune integrală. Dacă ar face și unul full-electric ar fi foarte bine. Apare la vară.


Numele Arteon are o etimologie mai dubioasă:

The name Arteon – with the emphasis put on the first syllable – is made up of two component parts: ‘Art’ describes the fastback’s harmonious lines and emotionality. The ending ‘eon’ identifies it, in the same way as Volkswagen’s top model for the Chinese market, the Phideon, as a premium model.

Hai să zicem, pentru Europa, că acel -eon vine de la Phaeton, că sună mai bine.

  14 comentarii

 1. Nu.

    (Citează)

 2. fain acest Audi A7…

    (Citează)

 3. mie imi place, mi-a placut f mult si CC-ul chit ca mi s-a parut foarte nepractic cu geamurile alea mici si pozitia de condus joasa.

  eu stiam ca Phaeton nu se mai face.

    (Citează)

 4. E foarte frumoasa masina, am vazut-o in Berlin la VW in Septembrie 2015, era in stadiul de Concept (Approved).

    (Citează)

 5. Phaeton se mai fabrica sau a iesit din gama VW?

    (Citează)

 6. Phaeton nu se mai fabrică, lăsând loc doar lui Passat și CC. Din păcate ceasul acela analogic de pe consola centrală, strică tot meciul.

    (Citează)

  • Se pare ca nu se mai fabrica sub numele de Phaeton. Asta e o combinatie intre Phaeton si Audi… GG VW.

     (Citează)

 7. Sa inteleg ca gata, scapi de Mondeon ? :P

    (Citează)

 8. Practic au luat Audi A7 si au scris VW pe ea … doi pasi inapoi …si gata. Brilliant.

    (Citează)

 9. Am CC acum – ultimul model – de 4 ani.
  Anul asta trebuia sa-mi schimb masina si as fi vrut acest model ( l-au botezat acum Arteon – pana acum era CC 2017 ) insa n-a fost sa fie… apare prea tarziu.
  M-am urcat din curiozitate in A4 2017 si aia a fost…
  Din pacate la interior, indiferent ca-i Passat, CC, Golf etc – arata cam toate la fel de anost…
  Era ok acum 4-5-6 ani… nu prea mai e acu…
  Sigur – avand in vedere ca VAG are Skoda, Vw si Audi imi inchipui ca design-ul incepe intai cu Audi, se continua cu Vw si ce mai ramane se duce la Skoda…

  Initial – din cauza bugetului – ma orientasem spre Skoda Superb L&K… asta pana am intrat intr-una … n-am mai vrut…

    (Citează)

 10. Botul arata ca o tipa cu nasul foarte mare si carn.

    (Citează)

 11. De aratat arata bine, dar sa nu mai aiba probleme cu trucarea emisiilor. Am auzit ca cei de la Volkswagen sunt experti in asa ceva…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus