un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut noile ceasuri LG Watch Style și Sport

2 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Iată cele două ceasuri LG lansate acum vreo lună de zile. Avem un model Sport, altul Style, ambele bazate pe Android Wear 2. Ambele folosesc o rotiță laterală ce are o cursă foarte ușoară și te ajută să navighezi imediat prin meniurile cu multe opțiuni, dar includ și ecran tactil.

Varianta Style nu mi-a plăcut foarte mult. Mi s-a părut prea simplă, lipsită de un caracter care să o individualizeze. Poate că pe alții tocmai asta îi va atrage, deoarece modelul este și subțire (10,8 mm), ușor în mână, are o carcasă de inox și vine în culori calde.

Style are un ecran de 1,2 inchi cu rezoluția de 360 x 360 pixeli, protejat de sticlă Gorilla Glass, conectivitate wifi și bluetooth, rezistă la apă și praf IP67 și se încarcă wireless, toate specificații hardware foarte bune pentru un ceas. Include și 512 MB memorie RAM și 4 GB memorie de stocare, iar bateria are 240 mAh.

Modelul Sport este mai masiv, dar și mai performant. Pe lângă grosimea de 14,2 mm, pe lateral include încă două butoane pe lângă acea rotiță de control, iar carcasa metalică este mai masivă și vopsită în tonuri întunecate.

Sunt și îmbunătățiri hardware: ecranul crește la 1,38 inchi cu rezoluția 480 x 480 pixeli, bateria crește la 430 mAh, memoria RAM la 768 MB. Are conectivitate LTE, pe lângă wifi și bluetooth, are și NFC. Mai important, include modul GPS și senzor de ritm cardiac, făcându-l astfel potrivit pentru alergare sau alte momente când vrei să-ți urmărești traseul. Rezistența la apă și praf a crescut ușor spre un rating IP68.


Probabil că cel mai ușor ar fi de comparat cu Huawei Watch 2, lansat tot în această perioadă, alimentat de același procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 și bazat tot pe Android Wear 2. Lupta între ele pare a se da mai degrabă prin percepția clienților asupra celor două mărci și a aspectului fiecărui ceas în parte, deoarece ca hardware sunt foarte asemănătoare. LG Watch Sport are un ecran ușor mai mare (1,38″ față de 1,2″) și o rezoluție mai mare (480 px în loc de 360 px), dar este și cu 2 milimetri mai gros. Autonomia ar fi un criteriu important în alegere, dar asta numai un review comparativ ar putea-o evalua corect.

Nici Samsung Gear S3 nu-i de neglijat, arată foarte bine, oferă o gamă largă de accesorii și curele, iar acel cadran rotativ s-ar putea să fie pe placul multora.

    2 comentarii

  1. Nu-mi dau seama pentru ce mi-ar trebui modem LTE intr-un ceas… Mi se pare absolut suficient ca stie sa-si mulga datele din telefon folosind bluetooth.

    Singurii ce-au inteles sa faca un ceas sport util sunt cei de la Garmin ce n-au mai pus atat de multe inutilitati pe acolo.

      (Citează)

  2. Nu am inteles daca se poate vorbi de la acest ceas, LG Sport sau Huawei Watch 2 4G. Trebuie casca (bluetooth) ?

    Sau conexiunea 4G e doar pentru date ca la anumite tablete ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus