un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

LG G6 este impresionant prin ecranul său special [hands-on]

28 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Noul LG G6 atrage imediat privirile prin ecranul său mare cât aproape toată partea frontală a telefonului. Ideea LG este genială și cred că foarte multe telefoane din viitor o vor adopta deoarece dispozitivul arată spectaculos și futurist, reprezentând o transformare importantă pentru smartphone-uri. Conform zvonurilor, de altfel, viitorul Samsung Galaxy S8 va avea tot un astfel de ecran, la fel și iPhone 8.

LG G6 a redus foarte mult spațiul inutil de deasupra și de dedesubtul ecranului, acesta ocupând o suprafață mult mai mare din partea frontală. Rezultatul este un ecran cu raportul de aspect 2:1 (sau 18:9, cum se zice pentru a-l compara mai ușor cu 16:9) care atrage imediat privirile și, din ce-am vorbit pe aici cu alții, nu există om care să nu fie încântat de această modificare.


Observați că diagonala în inchi a telefonului pierde din relevanță: G6 are o diagonală de 5,7 inchi, dar obținută pentru că ecranul a fost lungit, lățimea rămânând constantă și la o valoarea absolut normală.

Rezoluția a crescut la 2880 x 1440 pixeli. Pe lângă aspectul său futurist, G6 oferă și alte avantaje, lungimea mai mare a ecranului face mai confortabilă citirea site-urilor și cred că se va dovedi foarte util și în jocuri și alte programe.

Credeți-mă, când îl veți vedea prima oară în realitate vă veți spune “de ce nu le-au făcut așa din prima?!” și orice alt telefon vi se va părea că irosește spațiu prețios de pe partea frontală (da, tu, Sony!).

G6 nu mai este modular și bateria nu mai este detașabilă, dar telefonul arată mult mai bine. Are un aspect serios, industrial aș spune, carcasa metalică având muchii puțin rotunjite și linii clare. L-am văzut în trei culori, un alb prea lăptos, un gri deschis care arată bine, cu o ușoară textură asemănătoare cu a generațiilor trecute, și un gri închis spre negru care atrage prea mult amprentele.

Bateria nu mai poate fi scoasă, dar carcasa a devenit IP68 rezistentă la apă și praf, fiind certificat pentru 1,5 metri adâncime timp de 30 de minute. Mai mult, telefonul are și o oarecare rezistență la șocuri, trecând 14 teste din standardul MIL-STD-810G ce se referă la astfel de treburi. O altă veste extraordinară și un punct forte pentru vânzarea modelului.

G6 păstrează cele două camere de pe spate, una normală (71 de grade) și alta wide (125 grade, cam cât un GoPro), dar acum ambele au 13 megapixeli și folosesc același senzor, ceea ce va face tranziția între ele mult mai rapidă și mai simplă. Au deschideri focale un pic diferite, dar asta e.

Telefonul poate face și fotografii 1:1 probabil combinând informația din ambele camere, nu prin crop, obținând cum ar veni cea mai mai acoperire. Fanii Instagram se vor bucura.

Iată o comparație cu niște fotografii furate prin Bluetooth dintr-un G6 de la stand:


Alte artificii de la bord:

  • ecranul este compatibil cu Dolby Vision și HDR10, două standarde pentru filme HDR. Netflix are câteva în portofoliu, la fel și Amazon Prime Video, iar acest telefon le va afișa cum trebuie.
  • software-ul include un program de făcut gif-uri animate direct din fotografiile din galerie.
  • G6 include Google Assistant, fiind primul telefon după Google Pixel ce va integra tehnologia Google. Google a anunțat că o va deschide tuturor telefoanelor cu Android.
  • hardware-ul audio include un quad-DAC pe 32 de biți. Nu sunt sigur ce-i un quad-DAC (4 convertoare? în serie? în funcție de muzică?), dar “sună bine”.

Specificațiile hardware includ și chipsetul Snapdragon 821 (aparent noul 835 este rezervat total pentru Galaxy S8), 4 GB memorie RAM și 32 stocare, plus card microSD, iar bateria este de 3300 mAh cu QuickCharge 3.0 ca tehnologie de încărcare. Dimensiunile sunt 148,9 x 71,9 x 7,9 mm și greutatea este de 163 grame. Ca de obicei pentru LG, senzorul de amprente este pe spate.

 

CE MI-A PLĂCUT

CE NU MI-A PLĂCUT

  • Ecranul ce acoperă aproape integral partea frontală este senzațional.
  • Sistemul foto pare foarte bun.
  • Se anunță o oarecare rezistență la șocuri, dar trebuie clarificat mai exact ce și cum.
  • Momentan nimic, rămâne de văzut la un review dacă ascunde ceva probleme.

O PRIMĂ IMPRESIE

Cred că LG G6 are șansa să fie printre telefoanele de top ale anului.

    14 comentarii

  1. Eu astept sa mai treaca o generatie peste Xiaomi Mi Mix…telefon mai frmos ca ala nu exista :) Pe langa el, lg-ul asta e oldfashion http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php

      (Citează)

  2. Oare și ăsta va avea bootloop problems?!

      (Citează)

  3. Senzorul foto de pe LG G6 este din septembrie 2015. In timp ce Sony si Samsung pun ultima tehnologie in camerele foto (19MP, 1/2.3″ Sony Exmor RS – Sony), LG recicleaza tehnologie veche.

    De procesor nici nu mai zic. Snapdragon 835 apare si pe ultimul telefon scos de Sony, Sony Xperia XZ Premium deci se poate.

      (Citează)

    • Rezoluția în megapixeli nu mai contează, majoritatea flagship-urilor au făcut un pas înapoi la acest capitol. Obiectivul wide, în schimb, este foarte util. LG a și publicat o statistică, 80% dintre utilizatorii LG G5 pe acela îl folosesc.

      Snapdragon 835 încă nu apare nicăieri. Telefonul Sony era sub cheie și va fi lansat “cândva în primăvară”, pe când G6 iese pe piață acum. Galaxy S8 va fi prezentat în martie și lansat în aprilie rămâne de văzut în câte valuri. Dacă Samsung a luat toată producția de 835 (că ei le produc, deci probabil și-au negociat o exclusivitate bună), ce era să facă LG, să lanseze în august? Sunt alegerile lor, rămâne de văzut cum le va primi piața.

        (Citează)

    • Sony degeaba pune camera, ca tot timpul iese praf.
      Aceeasi camera pe care o vand competitorilor, care fac poze excelente.

      Posesor de Z3

        (Citează)

  4. doar n-o sa fie mai ieftin ca un Huawei…

      (Citează)

  5. Desi au evolut foarte mult ecranele IPS parca tot mai bine ar fi dat un AMOLED intr-un varf de gama cum e G6.

      (Citează)

  6. Desi LG G2, G3, G4, G5, G6 ‘s-au batut’ la randul lor pentru telefonul anilor respectivi si au fost in mare parte fails, G7 ar avea cea mai mare sansa din prisma problemelor Samsung. Daca nici anul asta nu reusesc ceva zic sa renuntam la sintagma ‘LG G8 poate fi telefonul anului 2018’.

      (Citează)

  7. Nu asta voiam sa spun – ca megapixelii conteaza. S7 are doar 12MP si face minuni.

    Voiam sa subliniez faptul ca cei de la LG folosesc tehnologie veche de 2 ani, pe cand cei de la Sony si Samsung chiar aduc ceva nou. Exemplul cu senzorul de pe Sony (am scris despre 19MP tocmai ca sa il diferentiez de senzorul vechi) a fost dat tocmai pentru a arata ca cei de la Sony au venit cu ceva nou.

    Chiar daca lentilele sunt produse de ei, si garantat vor oferi poze reusite, asta subliniaza faptul ca au incercat sa reduca costurile utilizand componente vechi. Nu zic ca un procesor mai vechi, sau un senzor mai vechi sunt un capat de tara, dar in ziua de azi, si mai ales la preturile practicate de producatori, e util sa ai ultima tehnologie disponibila.

    blockquote cite=”comment-870362″>

    nwradu:
    Rezoluția în megapixeli nu mai contează, majoritatea flagship-urilor au făcut un pas înapoi la acest capitol. Obiectivul wide, în schimb, este foarte util. LG a și publicat o statistică, 80% dintre utilizatorii LG G5 pe acela îl folosesc.

    Snapdragon 835 încă nu apare nicăieri. Telefonul Sony era sub cheie și va fi lansat “cândva în primăvară”, pe când G6 iese pe piață acum. Galaxy S8 va fi prezentat în martie și lansat în aprilie rămâne de văzut în câte valuri. Dacă Samsung a luat toată producția de 835 (că ei le produc, deci probabil și-au negociat o exclusivitate bună), ce era să facă LG, să lanseze în august? Sunt alegerile lor, rămâne de văzut cum le va primi piața.

      (Citează)

  8. LG iar folosesc (maxim) tehnologia anului trecut pentru ‘flagship’. Nu s-au invatat minte deloc. Pana si screen to body ratio imens… era deja pe Mi Mix.

      (Citează)

  9. nwradu:
    Nu, am văzut Pixel, e incredibil de urât. Nici nu există comparație.

    Acum am vazut G6 si pe negru, ce-i drept ca nu arata rau. Albul asta nu prea il avantajeaza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus