un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un clip video cu 100 de noi mașini BMW distruse

10 Dec 2016  ·

AUTO  ·

16 comentarii

Un set de imagini groaznice vine din Carolina de Sud, unde un tren cu 120 de mașini BMW din seria X proaspăt fabricate a deraiat și majoritatea au fost distruse. Dacă nu în accident, atunci cu siguranță de utilajele celor ce eliberau calea ferată.

De la butonul de Settings mutați calitatea pe 2500 kbps. Să aveți un Extraveral pe aproape, să nu vă ia de la inimă:

Apropo de BMW, dacă treceți zilele acestea pe la librăria Cărturești din Centrul Vechi, veți găsi suspendată în centrul spațiului o instalație artistică a lui Martin Balint, numită Trophic, proiect susținut și de BMW i România. Sub brandul i sunt mașinile BMW i3 și BMW i8.

    16 comentarii

  1. “100 de noi mașini BMW”. Dacă erau mașini noi, mai înțelegeam… Dar cui ii pasă de voi mașini BMW?

      (Citează)

  2. Vand BMW , 0 mile, nou, nu bate, nu troncane. Accept orice test…mai putin ls caroserie. Mile reale!!!

      (Citează)

  3. Nu a fost nevoie de Extraveral..daca erau alde modele sa fi zis (gen seria “i”)..dar vorbim de X6, masina cocalarului absolut! Urata masina si groteasca in dimensiuni si volum!

      (Citează)

  4. BMW nu e cumva marca aia de masina pe care au cocalarizat-o romanii? A, ba da, aia e!!!! Americanii au o bere de la mine…

      (Citează)

  5. N-am extraveral, e ok diazepam cu vodca?

      (Citează)

  6. daca erau Forduri sau Mustanguri le mutau mai cu mila, dar asa le-au strivit cat au putut de bine :)

      (Citează)

    • Da, bine punctat. Aveau o ura viscerala pe nemti ca le mananca piata de autoturisme. Dovada de neprofesionalism. Oricum evenimentul e in SUA, o sa plateasca tot societatile (cineva de la ei) de asigurare de la ei de o sa-i cocoseze.

        (Citează)

  7. Nu e vorba de cocalari, necocalari. Stiu, sunt acrii strugurii…e vorba de niste bunuri pentru care niste oameni au muncit si s-a ales prafu de ele.

      (Citează)

  8. GabrielG:
    Nu e vorba de cocalari, necocalari. Stiu, sunt acrii strugurii…e vorba de niste bunuri pentru care niste oameni au muncit si s-a ales prafu de ele.

    Triple LOL, ca doar transportul nu include asigurarea, nu?
    BTW, aceeasi asigurare se regaseste in costul final platit de client.
    Cred totusi ca Dorel de pe excavator era fan de Mercedes.

      (Citează)

  9. Probabil că condițiile asigurării au făcut mai ieftină strîngerea mașinilor cu excavatorul decît să cheme macarale și oameni și utilaje specializate și să încerce să salveze o parte dintre mașini (plus timpul necesar manevrării lor cu maximă grijă). Pînă ajung la dealer ele nu sînt mașini, ele sînt unități de volum și greutate.
    Plus că, deși din avion unele par intacte, dacă trenul s-a răsturnat cu ele înăuntru, și au ajuns să stea pe tavan cu roțile în sus etc, nu mai sînt chiar așa de intacte.

    Am văzut în manualul unei mașini Honda 4×4 că scria EXPLICIT că nu ai voie să o tractezi pt că i se strică “drivetrain-ul”, o poți transporta doar pe platformă dacă nu merge singură. Sînt destul de fragile mașinile astea moderne.

    Treaba asta cu condițiile și costurile asigurării sînt mai puțin evidente pt nespecialiști, de ex cazul avionului acela de pe otopeni care a ieșit pe iarbă după ce a dat peste o mașină de intervenție de pe pistă. Aeronava a fost “written off” adică pagubă totală – deși dpdv strict mecanic probabil că se putea încerca repararea ei (nu arăta distrusă în poze), dar, a fost mai ieftin așa.

      (Citează)

    • Corect pana la urma sunt doar niste masini, “fiare”.
      Nu e ca si cum ar fi de neinlocuit … nu stiu de ce insa daca era vorba de niste oameni la mijloc (sa le zicem fie indieni ori africani) nu am fi vazut aici pe blog acest “set de imagini groaznice” insotit de nevoia unui “Extraveral pe aproape”…ca doar nu le facem reclama mortilor si ranitilor…si asa sunt multi, ce mare tragedie? ce sunt brand, ori de firma? acum sunt mult mai importante niste table indoite de WMB, deh lumea materialista si consumerismul in care traim, facem publicitate din orice!

        (Citează)

  10. GabrielG:
    Nu e vorba de cocalari, necocalari. Stiu, sunt acrii strugurii…e vorba de niste bunuri pentru care niste oameni au muncit si s-a ales prafu de ele.

    ai dat cu mucii in fasole la faza asta cu “strugurii”…chiar crezi ca pe toata lumea ne roade invidia cand vedem un X6? E o masina urata nene! Ia vezi de ce nu a avut succes la vanzari modelul BMW GT5..pt ca era la fel de urat ca si X6..X5 arata bine pt un SUV..dar X6 este grotesc..fara urma de estetic! ..apropo..prefer masinile japoneze in detrimentul celor nemtesti..in afara de Porsche, nemtii nu mai fac demult masini fiabile..vezi VW, Audi si lista poate continua!

      (Citează)

  11. Masinile alea erau asigurate, la fel ca in cazul masinilor inundate nu mai au nici o valoare.
    Referitor la cei care plang ca au muncit oamenii pentru niste bunuri si s-a ales praful , poate nu au vazut cum sunt distruse masinile pentru ca nu au fost vandute la timp.
    https://www.youtube.com/watch?v=qYpLk65rbps

      (Citează)

  12. dw:
    Masinile alea erau asigurate, la fel ca in cazul masinilor inundate nu mai au nici o valoare.
    Referitor la cei care plang ca au muncit oamenii pentru niste bunuri si s-a ales praful, poate nu au vazut cum sunt distruse masinile pentru ca nu au fost vandute la timp.
    https://www.youtube.com/watch?v=qYpLk65rbps

    mie mi-e mila de masinile vandute la rusi..la cum le pocnesc aia zilnic de trag ca bezmeticii stanga-dreapta de volan fara motiv si intra in coliziune cu altii..chiar le-as stopa vanzarile catre acestia in calitate de fabricant auto..atata risipa de materiale, energie si capital pt niste betivi cum sunt rusii..

      (Citează)

  13. Vand bmw 320d, nerulat, tinut in garaj, stare impecabila, full, interior din piele :)))))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus