un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un smartphone sub marca Nokia va fi lansat în curând

4 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Este foarte posibil ca în viitor să vedem telefoane Nokia cu Android. O companie finlandeză numită HMD Group are o licență de 10 ani pentru fabricarea telefoanelor sub brand Nokia, iar primul lor model a apărut în niște teste benchmark.

Din păcate, e vorba de un model ceva mai entry-level. Chipsetul este un Snapdragon 410 la 1,4 GHz, model folosit, de exemplu, la Samsung A3 și Zenfone Max, care costă în jur de 1300 și respectiv 900 de lei. Memoria RAM este de 3 GB și va rula Android 7. Numele de cod este Nokia D1C.

Telefonul nu are nimic de-a face cu compania Nokia, ci doar se folosește (legal) acest brand. Cel mai probabil, telefonul ar putea fi considerat un model Foxconn, cei care fac asamblarea lui, fiind probabil proiectat de compania taiwaneză la comanda celor de la HMD.

Personal nu cred că va avea multe șanse pe piață. Oamenii au trecut de ideea că Nokia face smartphone-uri pentru timpurile moderne. Cred că peste câțiva ani se pot face niște documentare foarte interesante despre cum Nokia și Blackberry, ambele cu peste 50% cotă de piață pe continentele lor, au căzut de tot pentru că nu s-au adaptat suficient de repede la tehnologii și companii noi. Așa, analizat pas cu pas, cu decizii, bani, timeline și tot ce e nevoie.

sursa: Ubergizmo și Geekbench.

    6 comentarii

  1. Suprinzator, sunt inca persoane care viseaza la Nokia. Romantismul asta.
    Brandul nu mai valoreaza mare lucru astazi.

      (Citează)

  2. Deci un Allview cu alt nume.

      (Citează)

  3. De pixel nu ne spui nimic?

      (Citează)

  4. Un fel de bicicleta Pegas, doar ca in domeniul telecomunicatiilor…
    Probabil se bazeaza pe consumatorul de rand cu buget limitat si care are de ales intre un chinezism si un chinezism cu brand Nokia de care a mai auzit candva.

    Trist, dar dinozaurilor de alta data le sta bine doar in muzee si carti de biologie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus