un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Cafenelelor: cafea de specialitate la Guido

10 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Am pornit Turul Cafenelelor pe o idee simplă: să fac o listă cu acele locuri unde se poate bea o cafea foarte bună, preparată ca la carte, astfel încât dacă ești prin oraș și vrei o cafea, să nu intri la întâmplare în orice local.

Guido este exemplul perfect. Aș spune că în primul rând este o prăjitorie foarte bună (apoi magazin de cafea și apoi școală pentru barista), alimentând cu cafea mai multe alte cafenele recomandate din București și poate și din afară, precum Cremier, M60 și Coftale. Au prăjitorul chiar acolo și toate celelalte echipamente necesare.

Desigur, Guido vinde și cafea ambalată la pungă. Eu am cumpărat de multe ori, ce-i drept online, că e mai simplu chiar și plătind transportul decât un drum până acolo, dar poți intra la Guido și ca să ceri o cafea, îți prepară pe loc una bună. Nu prea ai unde sta acolo, așa că fie o bei în picioare, fie o iei “la pachet”, dar merită, e o cafea bună.

turul_cafenelelor_guido_12

turul_cafenelelor_guido_11

Guido se găsește pe strada Mihai Eminescu 182, pe colț la intersecția cu strada Viitorului. Orarul este L-V 9-20, S 10-18, D închis. Au un magazin online funcțional pe site-ul www.guido.ro și pagină de Facebook.

    10 comentarii

  1. Aha. Articol platit. Reclama.

      (Citează)

  2. Mor când văd cafeluțe puse parcă în cești cu pipeta. O picătură, două, două și jumătate, gata! Hai, scoate salariul, boss, uite bonul!
    Bă, mori dacă măcar îmi umpli ceșcuța aia furată din vreun set de jucărie de la grădiniță?

      (Citează)

    • Ceri Americano și îți completează cu apă fierbinte cât dorește inimioara ta. Așa toată lumea e fericită.

        (Citează)

    • Atât iese un espresso, în jur de 20-30 ml. Dacă lași să curgă mai multă cafea, iese amară pentru că după ce o expui un anumit timp la temperatura și presiunea apei încep să se extragă anumite uleiuri cu gust nasol.

      Am un espressor bun acasă și mi se pare uimitor cum aceeași cafea iese dulce de zici că am pus zahăr în ea dacă o extrag doar 20 de secunde și iese amară dacă o las 26 de secunde.

      Așa-i cafeaua la espresso. Poți oricând să bei la V60, Chemex și alte metode prin care se obțin 500 ml de cafea, bei ca din borcan.

        (Citează)

  3. Cat ai luat pentru articolul asta? Si cat e un espresso, pai de banii aia imi iau 3 cafele la mcdonalds

      (Citează)

  4. M.:
    Mor când văd cafeluțe puse parcă în cești cu pipeta. O picătură, două, două și jumătate, gata! Hai, scoate salariul, boss, uite bonul!
    Bă, mori dacă măcar îmi umpli ceșcuța aia furată din vreun set de jucărie de la grădiniță?

    Asa e ba. macar 2 litri sa se dea la fiecare

      (Citează)

  5. Radu, dupa articolul cu (P) de dimineata, o perioada o sa cam faci slalom printre comenturi glumete cu acuzatii de articole platite. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus