un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ține-te tare, Sky News!

10 Aug 2016  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Nici nu știu ce-i mai trist.

Faptul că un jurnalist senior de la Sky News, o televiziune de renume mai ales în domeniul știrilor, a ales să facă un trucaj despre cum traficanți români vând arme teroriștilor?

Adică nu faptul că a inventat o știre este problema principală; asta-i treaba britanicilor și a legilor lor privind etica. Faptul că a văzut în România țara nimănui, locul unde poate fi înscenat un astfel de reportaj și toată lumea va spune “normal că astfel de lucruri se întâmplă în România” – asta mă deranjează.

SAU

Sau faptul că vânătorii ăia chiar au crezut că sunt plătiți cu 2000 de euro pentru a fi figuranți într-o scenetă ca de documentar. Adică, 2000 de euro pentru asta? 1000 pentru organizator, câte 500 de euro pentru fiecare din cei doi din clip? Ce și-or fi zis, “băi, englezii ăștia chiar au bani mulți”?

Pentru că, din ce declară ei, armele le au legal, iar englezul le-a spus că are nevoie de imagini pentru un reportaj și le-a cerut să poarte cagulă și să vorbească de parcă ar face trafic cu armele.

Fii tare, Sky News! Ține-te bine pe poziție, insistă în continuare că e un reportaj real! Mai râdem și noi!

    16 comentarii

  1. Meh, repeortajul o fi bullshit, dar nu e asa de greu sa faci rost de o arma oriunde ai fi in Europa. De Romania ce sa mai vorbesc… aici totul e de vanzare.

      (Citează)

    • De unde cumperi tu o arma de atac în România? La noi interlopii au pistoale cu bile.

        (Citează)

    • a vazut si omul un film.

      ultima rafuiala mafiota cu arme de astalt a fost in perioada interbelica…asa ca o observatie.

        (Citează)

    • se mai gasesc pe la moldoveni. mai aduc baietii de peste Prut. ala care a descarcat un Kalashnikov in persoana gresita la Bucuresti, de unde avea arma, de la magazinul de airsoft?

        (Citează)

    • Giovani:
      se mai gasesc pe la moldoveni. mai aduc baietii de peste Prut. ala care a descarcat un Kalashnikov in persoana gresita la Bucuresti, de unde avea arma, de la magazinul de airsoft?

      Ăla era profesionist.

        (Citează)

  2. România, acest loc mai mult poveste decât realitate, la granița dintre Mordor și țara din care a fugit Nadia, despre care unii au impresia că pot scrie orice, că oricum nimeni nu stă să verifice. Cred că cel mai surprins de evoluția lucrurilor este chiar ziaristul britanic cu pricina, nu credea că statul român și ziariștii de aici vor investiga presupusul trafic de arme. Asta suntem în mentalul vesticilor, un maidan dincolo de care începe neantul.

      (Citează)

  3. Mă bucur că Adelin Petrișor se implică. Răspunsul primit de acesta de la skynews: “Stuart Ramsay and his team delivered a robust report on gun dealing in Romania and Sky News fully stands by the story.”
    Lucy Ellison, PR Manager Sky News
    Important e că au apărut poze cu grupul vesel de ”jurnaliști” și ”traficanți” în fața unui hotel. Cum zicea Adelin Petrișor: Dacă România nu va da în judecata în UK rețeaua Sky News, înseamnă că da, suntem mari, dar foooarte mari proști.

      (Citează)

  4. Și cine plătește pentru proasta reclamă făcută României?

      (Citează)

  5. Și cine plătește pentru proasta reclamă făcută României?

      (Citează)

  6. Nashu_mare:
    De unde cumperi tu o arma de atac în România? La noi interlopii au pistoale cu bile.

    E extrem de usor in ziua de azi. Dark net markets si bitcoin.
    Poti sa cumperi de la droguri la organe. Baga Tor si arunca un ochi (e legal sa te uiti)
    Ca idee, gasesti destule pistoale de toate felurile sub 1000-1500 eur (de la clasicele 9mm si .22lr pana la chestii o idee mai exotice ca .45acp sau .50ae sau revolvere .357mag, 38spc, .44 mag/spc). Evident, kalashul nu lipseste nici el (2k+ eur).
    Se vand ilegal zeci de bucati in Franta pe zi, tara cu legi mai relaxate cand vine vorba de arme (30 la 100 de locuitori fata de Romania sub 1 la 100 de locuitori).

    Le primesti acasa cu Posta Romana :D.
    Nu am luat niciodata arme ilegal ca am permis, dar riscul e aproape zero de a fi prins daca iei pistol, sunt usor de deghizat la transport (se dezasambleaza si astea moderne contin putin metal).

    Recomand un revolver .357 cu teava scurta: e mic, deci usor de carat, extrem de puternic, mult peste 9mm, dobori probabil si un cerb sau urs, e fiabil ca e revolver si nu are ce sa se strice la el. Munitia e cam scumpa si cam rara prin Europa, dar e compatibil si cu .38special (mai ieftina, mai putin puternica, dar arhisuficienta pentru un biped si nu te doare mana 3 zile dupa cateva focuri). :)

    P.S. Gasesti si .338Lapua sau .50bmg. Bune de vanat camioane. :))

      (Citează)

    • Ce e aici, mic ghid de “cum sa fiu fanul lui Brevick”? Radule, nu sint convins de utilitatea postului lui “A”, mai citesc copii de liceu sau mai stii, dezaxati, o mai fi adevarat si o sa auzi la stiri un idiot care o sa se laude ca o citit pe blogul nwradu cum sa cumpere arma… Mai perie si tu din comentarii, stiu ca nu e frumos cu cenzura, dar e sanatos.

        (Citează)

    • stai linistit, am sunat deja la DIICOT, o echipa operativa e in drum spre Radu. au si burgeri.

        (Citează)

    • Eu tot cred că te-ai uitat la prea multe filme și articole despre dark web.

        (Citează)

  7. Fara cafele si prajituri de calitate , Radu nu se baga ! :)) Ori s-au inmultit oligofrenii prin tara , ori erau aici si acum doar au prins curaj !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus