un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Pentru femei: luați cursuri de auto-apărare

26 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Mă uitam la clipul de mai jos, care arată o manevră de apărare pentru o femeie agresată, și mi-am dat seama că nu m-aș fi gândit niciodată la așa ceva.

Dacă vă este teamă de așa ceva, poate că niște cursuri de auto-apărare chiar sunt o idee bună. Pe lângă faptul că te învață astfel de manevre sau puncte vulnerabile, mai au un mare avantaj: te obișnuiesc cu situațiile neobișnuite, iar când știi ce să faci nu mai intri în panică. De asta se fac antrenamente pentru situațiile speciale, ca să fii în elementul tău chiar și când te atacă cineva.

Prin urmare, dragi bărbați, luați niște lecții de auto-apărare, că altfel vă surprind femeile cu vreo manevră din asta!

Glumesc. Mesajul este, desigur, pentru femei. Sunt mulți nebuni pe stradă, învățați să vă apărați. În plus, astfel de lecții vă pot ajuta și în viața de zi cu zi, nu doar în cazuri speciale. Bărbații sunt mai interesați de femeile care-i pot bate și sugruma în mai multe moduri.

  10 comentarii

 1. Cursuri făcute FOARTE serios, repetate chestiile astea până îți intră în reflexe. Asta înseamnă ani de muncă. Pentru că, atunci când dai de necuratu și adrenalina bubuie prin tine, trebuie să poți face manevrele astea fără ezitare. Plus că un partener cooperant e una și o brută pusă pe rele e o altă mâncare de pește.

  Dar, da, faceți antrenamente, munciți la condiția fizică și stați departe de probleme în general. Orice ne-ar spune fimele cu Bruslii, faptul că știi ceva arte marțiale nu înseamnă și că vei avea succes în vreo confruntare nasoală.

    (Citează)

 2. speedy.gonzales

  26/07/2016 la 2:24 PM

  cred ca un spray paralizant pus la indemana ar fi mai eficient.
  tipa din film are conditie fizica buna, face antrenamentele in mod curent si in sala fara sa ii bubuie adrenalina in ea.
  intr-o situatie reala cu o bruta pusa pe treaba s-ar putea sa ii fie si ei mai greu.
  iar ptr o femeie obisnuita ar fi si mai dificil.

  cea mai buna varianta e preventia, iar daca nu merge, un spray lacrimogen dat in ochii atacatorului de la 1-2 metri e si mai eficient.

    (Citează)

 3. Barbatii au oua. Femeile au genunchi. In caz de ceva, nu va jenati sa faceti omleta ;)

    (Citează)

 4. Putin confuz, nu incepe asa un porno?

    (Citează)

 5. Cu un barbat masiv si musculos majoritatea manevrelor pe care le-ar incerca o femeie sunt sortite esecului. Plus ca un pumn aplicat de o namila din asta o trimite instantaneu la somn.

    (Citează)

 6. In principiu sunt de acord, jiujitsu, aikido sau judo te invata cum sa folosesti gravitatia in favoarea ta, adunata cu forta adversarului. In cazul filmuletului de fata insa… e role play.

    (Citează)

 7. speedy.gonzales

  27/07/2016 la 12:08 PM

  in filmuletul de fata pare mai mult o combinatie intre canalele Eurosport si SuperOne

    (Citează)

 8. Cand o vad pe aia din video cum sta….ma gandesc ca si-a actualizat statusul “se simte fututa”. :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus