un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nintendo valorează mai mult decât Sony

22 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Ce înseamnă o idee bună? Nintendo a lansat jocul de mobil Pokemon Go și acțiunile companiei au sărit de pe la 16 dolari la 37 dolari per bucată. Valoarea totală a companiei a crescut de la 17 la 40 de miliarde de dolari, întrecând cu două miliarde de dolari pe Sony, care era pe val.

actiuni_nintendo

Asta înseamnă o idee bună! 23 de miliarde de dolari adăugate peste noapte! Așa este lumea de acum, o simplă idee îți poate aduce 23 de miliarde de dolari peste noapte! Sună simplu

Sigur, acțiunile și valoarea unei companii sunt concepte mai degrabă teoretice, nu bani în cont, dar asta pe ansamblu. O mulțime de persoane au acțiuni Nintendo (care au devenit printre cele mai tranzacționate), iar vânzându-le acum vor lua pe ele de două ori și ceva mai mulți bani decât acum o lună.

Rămâne de văzut cât timp ține nebunia asta cu Pokemon Go, care se amplifică pe zi ce trece acum că a fost lansată și varianta Android și tot mai multă lume află de ea. Nu mă aștept să țină mult (deși asta depinde și de joc, dacă-i bine făcut și oamenii cheltuie bani în el pe termen lung), dar Nintendo a surprins cândva întreaga piață cu Wii, acum cu Pokemon Go, poate ne surprind din nou.

sursa: Mashable.

    11 comentarii

  1. O sa tina cam cum a tinut si Angry Birds

      (Citează)

  2. Ei sunt investitori in joc, acesta fiind dezvoltat de Niantic.

    “The game itself was developed by Niantic, a private company that spun out of Google. The Pokémon characters are property of The Pokémon Company. Nintendo has an partial ownership stake in both those companies, meaning they’ll get a cut of the game’s success.”

      (Citează)

  3. Treaba cu ” e inseamna o idee buna ?” e fix egala cu 0. Conteaza mult mai mult executia, idei au fost n pana acum similare cu jocul.

      (Citează)

  4. a fost lansat in acelasi timp pe android is ios din cate stiu

      (Citează)

  5. O să crească din ce în ce mai mult prețul unei acțiuni la Nintendo, până într-un moment când jocul o să devină folosit din ce în ce mai puțin. Este ca orice joc, începutul e viral și se bucură de un real succes.

      (Citează)

  6. nu prea mai este valabil, s-a prins lumea ca jocul nu este dezvoltat de nintendo si valoarea actiunilor a inceput s-o ia la vale

    http://www.ubergizmo.com/2016/07/nintendo-shares-fall-pokemon-go/

      (Citează)

    • da, rau de tot, sunt la 25$, e posiblil sa cada sub 17$ cat erau inainte de joc. Astea is ca si milioanele de la Caritas si cele din 2007-2008 care erau doar pe hartie.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus