un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Există cămăși ce nu trebuie călcate!

22 Jul 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

De-a lungul timpului, am observat că una dintre cămășile mele nu trebuie niciodată călcată, o iau de la uscat și arată ca nouă. E de la Marks & Spencer, luată acum mulți ani, și nu știu exact din ce material este făcută pentru că i-am tăiat, cândva, eticheta. Știu, însă, că are minim 80% bumbac, că altceva nu cumpăr.

Am studiat un pic prin dulap și am descoperit o altă cămașă, tot Marks & Spencer, dar cu mânecă scurtă, ce nu necesită călcare. Pe asta scrie mare, pe eticheta de la ceafă, “pure cotton – no iron”.

Legând 1+1 am făcut descoperirea epocală că la Marks & Spencer se găsesc cămăși ce nu trebuie călcate. Nici nu știam că bumbacul poate fi tras într-o astfel de pânză, nici că se vând aici. M-am dus recent la magazinul din Băneasa și am studiat și ambalajele cămășilor, nu doar aspectul lor, și iată! scrie mare acolo unde e cazul “easy to iron” sau “no iron”.

camasa_marks_spencer_calcat_1camasa_marks_spencer_calcat_2

Cred că magazinul ar trebui să primească un Nobel sau un Oscar pentru asta! Dacă v-ați săturat de călcat cămăși, rețineți că există și din astea ce nu au nevoie. Pe mine aia despre care vă spuneam la început, cu mânecă lungă, m-a salvat de multe ori când eram în întârziere și am îmbrăcat-o și am plecat direct.

nueorusine_1

    27 comentarii

    • toate lucrurile mișto de pe lumea asta îngrașă, produc cancer sau nu sunt de nasul meu! ☹

        (Citează)

    • cancer < cămăși care nu trebuiesc călcate

        (Citează)

    • Acolo scrie ca materialul este bagat in formaldehida, nu ca ar contine-o deci este irelevant daca poate provoca cancer sau nu. Si alcoolul este carcinogen dar nu cred ca ai vreo problema sa folosesti lucruri dezinfectate cu alcool, ca sa nu mai zic de baut.

        (Citează)

    • Bah eji neb00n. Mâine poimâine o să ne zici că covrigii sunt băgați în sodă caustică.

        (Citează)

  1. Asta este din categoria – pentru cei care s-au trezit mai târziu. Corect?

      (Citează)

  2. Am si eu una. Dar este luata de la h&m..si a fost destul de ieftina.

      (Citează)

  3. Nu, nu, nu. Easy iron inseamna ca tesatura a fost tratata cu niste substante dubioase. Asa cum rosia pefecta la supermarket in ianuarie e doar o iluzie tratata, asa si cu bumbacul care nu se sifoneaza. Tesaturile bune sunt vii, cutele sunt naturale si cinstite. O țesatura buna (si mai scumpa) se calca usor si se sifoneaza mai putin, dar este din modul de țesere si nu din chimicale adaugate.

      (Citează)

  4. Sotul meu s-a imbolnavit si in cele din urma a murit de la camasile de tip No Iron.

      (Citează)

  5. Foarte rele aceste camasi. Am patimit ani de zile de la purtatul lor. Eczeme, accelerarea psoriazisului, iritatii. Nu aduce nimic bun folosirea lor

      (Citează)

    • la mine a fost și mai nasol: mi’au apărut erecții pe tot corpul și mi s’a accelerat priapismul!

        (Citează)

  6. Nuuu. Orice dar nu camasa cu maneca scurta!!!

      (Citează)

  7. are si la C&A

      (Citează)

  8. Asa camasi se gaseau inclusiv in Lidl. De dincolo am luat de la Charles Vogelle. Sunt bestiale. NON IRON merita toti banutii!

      (Citează)

  9. eu chiar pot camasi, am sa caut si eu firma respectiva

      (Citează)

  10. Eu am intalnit in ratb oameni care erau convinsi ca au camasi care nu trebuie spalate niciodata.

      (Citează)

  11. Eu numai de-astea cumpar, din UK cu livrare acasa. Nici un stres, o speli seara, un ciclu scurt de 30 min de uscare, o lasi peste noapte atarnata pe un umeras si e perfecta pentru imbracat a doua zi dimineata la munca.
    N-as mai cumpara camasi care nu sunt non-iron decat in cazuri exceptionale. :)

      (Citează)

  12. recomand brandul olymp, camasi de calitate buna si preturi normale, se gasesc si la baneasa

      (Citează)

    • Am avut un Olymp non-ironing si trebuia mereu sa pun putin fierul de calcat pe ea.Sa zicem ca era cel mult easy ironing.

        (Citează)

  13. Iar eu stand aici singurul criteriu dupa care imi cumpar camasile e cat de bine pot face fata valurilor de transpiratie.

      (Citează)

  14. Buna dimineata!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus