►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Unul dintre multele lucruri care mă deranjează în România este că nu poți avea încredere în autorități. Trebuie să verifici cu mâna ta, să cunoști legile, să sufli și-n iaurt, cum s-ar spune, pentru că există o delăsare generală și chiar o rea-intenție aproape generalizată.
De exemplu sigur ați văzut știri despre ambulanțe ajunse cu întârziere de câteva ore și oameni ce-au decedat pentru că n-au primit asistență la timp. Probabil că vă gândiți, deci, că în cazul unei urgențe totul va fi bine odată ce vine ambulanța. Ei sunt specialiști, au sosit, acum vor de pune toate eforturile pentru a salva omul!
Viața ne arată că nu-i așa. De exemplu în cazul fotbalistului Ekeng de la Dinamo, mort pe teren în luna mai, medicul de pe ambulanță este anchetat pentru ucidere din culpă după ce s-a dovedit că nu a luat nici o măsură pentru resuscitarea fotbalistului, deși acesta ar fi avut șanse mari să scape. “L-a luat ambulanța, acum ține totul de medici” s-a dovedit o afirmație falsă, medicii în acest caz fiind mai degrabă genul “scapă, nu scapă, salariul intră oricum”.
Pilotul unui paramotor prăbușit săptămâna trecută a fost dus la spital, în stare gravă, iar acolo a luat două bacterii grave. Știți deja situația spitalelor, nu mai intru în detalii. Îmi rămâne în minte situația unui rănit la Colectiv care avea arsuri pe 25% din corp, era conștient, vorbea cu familia, apoi starea i s-a înrăutățit și a murit de la infecții nosocomiale.
Sau poate că vă gândiți că, în cazul unor conflicte, totul se va rezolva atunci când sosește poliția. Acum vreun an un polițist încerca să mă convingă că am făcut stânga pe unde nu aveam voie; eu am făcut pe prostul, ne-am certat un pic, am plecat fiecare la treaba lui până la urmă. M-am dus apoi să văd cum stătea situația în respectiva intersecție și evident că aveam voie să fac stânga, era săgeata desenată pe jos, interdicția era pentru altă bandă.
Mai noi citesc la Octavian că un polițist i-a vorbit dur după ce l-a acroșat o mașină, el fiind pe bicicletă, pe motiv că acolo avea pistă de biciclete pe trotuar și trebuia să o utilizeze. Un document de la OPTAR arată că în București există doar 5 piste de biciclete (le găsiți prin link), restul sunt desființate deși au rămas trasate.
Cu alte cuvinte, polițistul îl mințea pe față, ba chiar mergea la intimidare.
Tu trebuie să știi legile, să știi situația din teren și să-ți știi drepturile chiar și când vorbești cu poliția. Deja nu mai vorbim despre lipsă de chef de muncă sau de alte elemente ce te supără atunci când, să zicem, stai la coadă la un ghișeu sau treci prin birocrația noastră. Nu, acum vorbim deja despre rea-intenție.
Ce urmează, să aflăm că și unii magistrați sunt corupți?!
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
22/07/2016 la 7:38 AM
Unii magistrați sunt corupți? Nuuuuu… orice, dar asta nu!
George(Citează)
22/07/2016 la 7:50 AM
buna ultima gluma
Giovani(Citează)
22/07/2016 la 8:50 AM
Ai dreptate, si eu simt aceeasi neincredere. Insa eu cred ca mrgem usor spre mai bine. Datorita tehnologiei. Toata lumea filmeaza, scrie peFB, pe blog, pe youtube. Ieri am vazut un articol despre un nene din PNL Suceava care a facut o gluma proasta cu teroristi si acum il exclud din partid. Profesorii care abuzeaza sunt si ei desconspirati. Medicii care nu-si fac treaba la fel. Cumva, de frica rusinii, oamenii astia ae cor reaponsabiliza.
Ramona(Citează)
22/07/2016 la 10:06 AM
Stai linistit ca si in alte tari te lovesti de aceleasi probleme…e adevarat ca sunt totusi mai responsabili,probabil si de frica sefilor sau mai bine zis a “sistemului ” care e mult mai bine pus la punct.Si datorita internetului si a riscului ca prostia sa le fie expusa o sa se destepte incet incet……poate cam incet pentru asteptarile noastre.
Andrei(Citează)
22/07/2016 la 10:27 AM
din pacate in romania cam asa e peste tot: la medici trebuie sa te interesezi tu ca medicamentul ala sa nu aiba efecte secundare nasoale, la mecanic trebuie sa te documentezi si tu putin sa nu iei o teapa, politia loacala e de toata jena, birocratia ce sa mai zic, profesorii la fel.
Zilnic ma lupt cu ideea sa urc familia in masina si mergem spre vest.
Andrei M.(Citează)
22/07/2016 la 1:33 PM
lasa efecte secundare la medicamente.
Sa vezi ce fain e cand iti prescrie medicul medicament ce are in componenta sa o substanta despre care scrie mare pe fisa ta ca ai alergiela ea.
Noroc ca am “prostul” obicei sa citesc prospectele ca daca ma bazam pe medic…
D4n(Citează)