un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Waze și Google Maps încă nu folosesc aceeași hartă?!

5 May 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Am presupus că Waze și Google Maps folosesc aceeași hartă, având în vedere că Google a cumpărat compania israeliană acum mulți ani, dar recent am întâlnit următoarea diferență căutând Calea Floreasca 240.

Iată unde pune Waze punctul, dincolo de pod.
floreasca_waze

Google Maps te întreabă în ce sector cauți acea adresă, ceea ce e stupid. În funcție de alegere, obții două rezultate destul de diferite.

Al doilea rezultat pare apropiat de cel din Waze, dar în practică lucrurile nu sunt așa ușoare. Dacă te iei după Waze și treci acel mod, e destul de dificil să mai întorci legal, că-i bandă dublă continuă până departe, ceea ce-ți adaugă minim 10 minute la timpul de deplasare. Dincolo de asta, chiar sunt surprins că nu folosesc aceeași hartă. De ce nu împart hărțile și POI-urile?!

Adresa corectă, dacă sunteți curioși, este mai degrabă a doua din Google Maps. Numărul 240 este acolo unde scrie Fratelli Bistro. Pe aproape.

    19 comentarii

  1. Tu de fapt vrei sa ne zici ca ai fost la Fratelli Bistro si nu stii cum, nu?

      (Citează)

  2. Waze foloseste mai multe surse, dar cel mai mult Openstreet maps.

      (Citează)

  3. Oarcum off-topic fata de titlul articolului, dar legat de problema ta cu adresa cautata. Nici Waze si nici Google Maps nu “stiu” numere de strazi. Google poate sa te duca la un nr. de strada, daca exista un POI cu adresa respectiva. Daca tu ceri sa mergi la “Mihai Bravu 251”, Google vede ca sediul evoMAG are trecut “Șoseaua Mihai Bravu 251-253” ca adresa si le asociaza. Dar daca vrei sa mergi la amicul tau care sta pe Dunarii 42, la o casa, habar n-are unde vine asta. Orice numar de strada care nu e asociat cu un POI este “aproximat” la jumatatea distantei dintre capetele strazii. Pentru adrese cu numar (si pentru nimic altceva), recomand Here Maps. In 90% din cazuri se descurca admirabil.

      (Citează)

    • De cele mai multe ori o nimereÈ™te biniÈ™or.

        (Citează)

    • Tru. M-am descurcat cu here maps in câteva orase destul de dubioase prin UK sau Cehia.

        (Citează)

    • Acum 10-12 ani cand eram in facultate circula pe retea in camine o aplicatie desktop cu harta Bucurestiului care avea aproape toate numerele de strazi localizate la fix (cel putin tot ce am avut nevoie era pe harta aia). Ma mir ca dupa atata timp si tehnologie inca nu sunt numerele pe harta in orasele mari. Poate gasesc cd-ul luat de la baietii din regie.

      Si un plus pentru ‘here maps’: offline e bestiala atat pt condus cat si pt citybreakuri pe afara.

        (Citează)

  4. nu mai suntem in era iGo, offline. acum poti cauta direct obiectivul unde vrei sa ajungi si nu numarul. chiar daca e la naiba in afara orasului. Daca vreau aeroport, bag Otopeni Airport, nu stau sa ma gandesc pe ce strada e. Vreau la Promenada mall, aia scriu, nu floreasca 50014.

      (Citează)

  5. Se poate intra pe mapmaker.com sau openstreetmaps și remedia. Azi o adresa, mai e o adresa.

      (Citează)

  6. Mihai Baboi:
    Si daca vrei la profesorul de meditatii al copiilor, care sta pe Eminescu nr. 56? Ce-i dai? :)

    Cauti lista cu “Registered sex offenders”.

      (Citează)

  7. Mihai Baboi:
    Si daca vrei la profesorul de meditatii al copiilor, care sta pe Eminescu nr. 56? Ce-i dai? :)

    Te duci prima oară la ghici, după care îți adaugi POI personal în Waze. Here maps nu are trafic, deci nu ai niciun motiv să-l folosești în oraș; altfel e foarte bun pentru străinătățuri pentru când nu ai internet (gen Turcia :D).

      (Citează)

    • Here Maps ARE informatii de trafic. Nu are RAPOARTE de trafic, dar prin crowd-sourcing face o statistica de trafic pe diverse artere; acele de unde primeste informatii anonime de la diverse device-uri. Da, si eu folosesc Waze in majoritatea cazurilor, desi mi s-a intampla ca niste rapoarte prea zeloase de “stand-still” sa ma ruteze in afara unei artere care nu era atat de aglomerata precum credea aplicatia.

      A nu se intelege gresit. NU sustin folosirea Here Maps in locul lui Waze. Dar cand e mai important sa gasesti exact adresa (cu numar de strada) decat sa ajungi cu 3m 42s mai devreme, e o alternativa care merita luata in calcul :)

        (Citează)

  8. Poti sa cauti pe harta folosita de google pe maps: https://imgur.com/9805oBk

      (Citează)

  9. Eu obișnuiesc să folosesc Waze doar pentru incidente în trafic, pentru direcții merg pe Google Maps.

      (Citează)

  10. Nu este acelaşi lucru dar la mine a fost şi mai amuzant când am pus Strada Apusului ca destinaţie pentru Uber şi m-am trezit aproape de Pantelimon. Se pare sunt mai multe Apusuri, nu doar cel din Militari.

      (Citează)

  11. Wanderful? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus