un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Notificări ce rostesc numele programului

18 Mai 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

De mai mulți ani am două sunete de notificare pe care le iau cu mine pe orice telefon: unul care spune “you have an email”, pe care-l pun la mailuri, și “there is a message for you”, în vocea lui HAL 9000 din Odiseea Spațială, pentru SMS-uri.

Ambele sunt foarte utile. Telefonul face un bip-bip generic în rest și mereu mă întreb ce notificare o fi și de la ce program, dacă merită să-l scot din buzunar sau nu. Când zice “you have an email”, însă, știu exact ce s-a întâmplat și, dacă sunt la PC, dau pe tab-ul de email.

Așa că zilele trecute mi-am dorit să am mai multe ringtone-uri ce anunță, de fapt, numele programului ce le-a generat. N-am găsit pe net, dar la sugestia lui Dorian, mi le-am generat singur pe un site de text-to-speech. Așa că acum telefonul spune “Facebook” când vine de acolo o notificare, “Email”, “Twitter”, “WordPress”, “Instagram” șamd.

Am testat câteva zile și merge de minune. Telefonul de lângă mine spune “Facebook” și eu deschid tab-ul de Facebook, să văd ce s-a întâmplat. Zice “email” și deschid Gmail-ul. Zice “Instagram” și știu că n-am nimic urgent la care să mă uit, o pot face peste o oră. Pe total, mă simt mult mai informat doar din sunete și câștig timp pentru că nu mai ridic telefonul doar ca să văd “ah, e încă un like la o poză” sau “e o notificare de la Google Play, nimic important” pentru că, în mare, știu de la ce vin notificările.

Am păstrat un ding discret pentru FB Messenger și Whatsapp, că acolo vin notificări mai dese. Le puteți descărca pe cele făcute de mine de aici (fișier zip) sau să vă faceți voi altele pe site-ul respectiv, dacă vă place ideea.

feat_facebook

  12 comentarii

 1. Sau un smartwatch care sa îți trimita notificarea discret pe mâna, fără sa afle toți colegii de birou :)

    (Citează)

  • Exact asta am vrut și eu să zic :) iirc acum ceva vreme era un articol despre cum smartwatchurile nu folosesc la nimic, știu c-am lăsat și un comentariu zicând că mie mi se pare tare util al meu fix pt că nu tre’ să scot telefonul de pe unde o fi el atunci când îl aud că “zice” ceva :)

     (Citează)

 2. Pe voi nu va distrag atatea motificari? Eu am renuntat la ele demult.

    (Citează)

 3. Ai și unul cu „Masa e pregătită” cu vocea Matildei?

    (Citează)

 4. Geniala ideea :)

  Poti sa-mi dai si mie ala cu vocea lui HAL ? :)

    (Citează)

 5. da, devenim din ce in ce mai lenesi. o aplicatie sa ne dea mestecat in gura nu exista? hai cu minusurile.

    (Citează)

 6. Este o idee buna. Atleast de acum nu ne vom plictisi cu tonuri de apel comune . Vă mulțumesc pentru partajarea.

    (Citează)

 7. Folosesc de pe vremea cand aveam Nexus 4 LightFlow: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rageconsulting.android.lightflow&hl=en

  Iti permite sa customizezi notificarile pana la cele mai mici detalii, inclusiv culoarea si frecventa ‘flash-uitului’ LED-ului sau durata de afisare a notificarii. Cred ca merge de minune impreuna cu sistemul tau de notificari audio. :)

    (Citează)

  • Am încercat cu LED-ul la telefoanele care permiteau nativ asta dar nu m-am obișnuit. Nu mă uitam atât de des la el. Astea noi cu ecran always on oricum fac LED-ul inutil.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus