un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Timișoreana merge la export spre mari țări din Europa și românii de acolo (P)

6 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

O noutate ce merită salutată: cea mai populară bere românească, Timișoreana, pleacă și la export spre țări precum Spania, Italia, Franța și Grecia, poate și mai multe în viitor, pentru a fi aproape nu doar de comunitățile mari de români ce au dor de produse de acasă, ci și de străinii care vor o bere bună.

Noi am început să o cumpărăm acum vreo trei ani. Am luat-o inițial pentru ofertă: 7+1 gratuit la 8-pack de cutii, totul la un preț foarte bun per doză. Mi-a plăcut gustul: nu-i nici deranjant de amară, nici prea dulce, ci este o bere pe care o poți bea oricând, cu mâncare sau fără. Am rămas client fidel.

Fotografia de mai jos este făcută de mine sâmbătă într-un hipermarket, pachetele de 7+1 sunt în continuare pe piață, prețul este în continuare foarte bun. Timișoreana a fost înființată acum aproape 300 de ani de prințul Eugen de Savoia (în 1718 – să vezi sărbătoare peste 2 ani), prin perioada interbelică a devenit berea casei regale, iar în zilele noastre a devenit cea mai bine vândută bere din România, poziție pe care o ocupă deja de aproape 10 ani. O evoluție frumoasă.
timisoreana

Dacă locuiești în Spania, Italia, Franța sau Grecia, caut-o la raftul magazinelor, ba chiar recomand-o și unui străin, că merită. Poate găsești și niște mititei ca-n Obor, cu un muștar iute cât trebuie, ca să le arăți celor din jur ce ratează pentru că nu vizitează România. În Republica Moldova este deja disponibilă de 2 ani. Dacă ai văzut deja Timișoreana pe la raft în străinătate, spune în comentarii. Nu am cifre precise, s-a zis “mii de hectolitri” pe an, adică sute de mii de litri în limbaj normal, suficient pentru ca spectatorii de pe National Arena să ciocnească fiecare câte o halbă de bere la 50 de meciuri consecutive.

mititei_03

    27 comentarii

  1. Pentru Mititei merge facut un sos custom. Utsturoi ( mujdei) amestecat cu o lingura de sos de rosii( nu ketchup) o lingurita de smantana iar la final mustar ( eu folosesc mustar Extra, care nu e nici dulce nici iute).
    Ca proportii mustarul va fi 1/2 din total iar 1/2 va fi sosul de mai sus. Rezultatul e absolut demential, fac la fiecare gratar sosul de mai sus si nu au fost plangeri, din contra :D.

      (Citează)

  2. Fara suparare noi in Romania nu avem bere.

      (Citează)

  3. Mersi de stire. O sa o caut la Carrefour-ul local. Prefer oricand o bere romaneasca berilor din Spania – astea din urma parca-s toate la fel si nu ai nici un fel de pic de caracter (hai sa zic ca poate Estrella e mai rasarita dar restu-s toate o apa si-un pamant).

      (Citează)

  4. Inteleg ca e articol publicitar. Dar chiar sustii ceea ce ai scris acolo ? Crezi ca o bere buna ? Nu-ti reprosez ca faci reclama, foarte bine ca reusesti sa atragi campanii, dar fa in produse in care crezi. TImisoreana ? Really ? Ce legatura mai au berile de acuma cu cele din trecut ? Te provoc sa faci un articol despre cum a decazut industria berii in Romania. Din cate o fabrica in fiecare oras au ramas o mana de fabrici mari care produc enspemiii de sortimente. Ursus la buzau, vomit. Bere de Reghin dar nu la Reghin. Hai sa bem cu totii otrava.

      (Citează)

  5. Doar ca romanii din alte tari nu dau 2 bani pe timisoreana.

      (Citează)

    • Romanii care nu dau pe “acasa” decat o data pe an, apreciaza mai mult produsele romanesti.

      Sau poate ca inca nu te ai saturat sa vezi in raft doar Amstel / Heineken / Stella / Corona

        (Citează)

    • Adica daca esti plecat in afara, din cand in cand ti se face dor de traiul prost de acasa?

        (Citează)

    • ti se face dor de mai multe…

      chiar si de o bere (buna sau rea dar macar) romaneasca

        (Citează)

    • …Ca roman ca locuieste in afara chiar nu dau 2 bani pe berea romaneasca. Nimeni nu da, mai ales cand rahatul asta costa cu 75% sau chiar dublu fata de un Becks, Heineken, Stella Artois (preferatele mele). Becks si Heineken la ora care scriu sunt 1,09 Euro iar un rahat de timisoreana 1,80 Euro . (Italia)

        (Citează)

    • Cred ca pretul e generat de lipsa de distribuitori de …Timisoreana. Daca e adusa prin canale neoficiale sau ne-eficiente, evident ca exista niste comisioane care se regasesc in pretul final.

      Important este ca ai optiunea (la raft si nu numai) sa refuzi o Timisoreana

        (Citează)

  6. Nu am gasit bere mai proasta decat Timisoreana, nici macar berea brand propriu Mega Image.

      (Citează)

  7. Si daca cumva va simtiti rau sau va balonati de la mititei si timisoareana va dregeti cu niste medicamente de la Catena.

      (Citează)

  8. E singura bere românească pe care am văzut-o in ultimii ani. O găsesc la un market care aduce produse din Europa (Jons International Marketplace). Costa $3/sticla :)

      (Citează)

  9. O Timișoreana nefiltrată n-ar trimite și ei în export la Cluj?

      (Citează)

  10. Eu evit orice bere produsa in masa in Romania chiar daca e “sub licenta” nu stiu carui brand, niciuna nu are gust ca afara chiar daca tot niste beri de supermarket sunt si acolo, dar macar poti sa bei oricate si nu te doare capul de la cine stie ce “ingrediente” folosesc aici sa le produca cat mai ieftin.

      (Citează)

  11. Bere pe bune/tradițională/simpla, e cea făcută fără porumb. Lucru rar la berile românești, inclusiv Timișoreana.
    Culmea (sau mai degraba trist) e că berile de ~ 2 lei din Lidl (la prețul asta chiar și din Germania) sunt peste berile ‘tradiționale’ românești, atat la gust cât și la rețetă.

      (Citează)

  12. cea mai scumpa bere prin america: Timisoreana.

      (Citează)

  13. Daca ar fi sa fac un top al berilor de la noi de larg consum, ar fi asa:

    1. Ursus
    2 Silva
    3. Timisoareana

    Nu am inclus in top beri precum Heineken, Corona, Stella sau Tuborg, ci doar pe cele foarte apropiate ca pret.

      (Citează)

  14. Pacat ca nu se mai gaseste cea neagra.

      (Citează)

  15. Ma bucur ca suntem multi si din fericire diferiti ,ia cugetati daca exista un singur sortiment de bere ce ne faceam asa ca pt. fiecare cred ca se gaseste o bere.

      (Citează)

  16. Intrebare: e singura bere romaneasca ce se gaseste in export, in tarile mentionate?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus