un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Germania mizează pe natură pentru a atrage turiști în 2016

6 Apr 2016  ·

TURISM  ·

7 comentarii

România a intrat în top 20 țări ce trimit turiști în Germania, ceea ce este o veste bună, Oficiul de Turism al Germaniei ne plasează acum în categoria superioară (“focus market”) și deci este foarte posibil să vedem tot mai multe oferte pentru cazare și transport spre ei. De exemplu, chiar astăzi Wizz Air a anunțat că va zbura din Sibiu spre Munchen.

Germania rămâne a doua țară europeană ca număr de înnoptări internaționale (după Spania și înainte Franței), cu 79,7 milioane de înnoptări în anul trecut. Așa se calculează în turism, câte nopți au dormit oamenii în țara ta, iar cifra este calculată din unitățile cu cel puțin zece paturi, adică fără Airbnb și altele asemenea.

Olandezii, elvețienii și americanii călătoresc cel mai mult în Germania (9 din top 10 țări sunt europene, însă), iar din România s-au înregistrat 801.705 înnoptări în 2015, față de 728.161 înnoptări în 2014, o creștere de 10%. Majoritatea românilor ajung acolo cu mașina, dar Germania cred că este și cea mai conectată țară prin curse aeriene, cu 8 curse directe din diverse orașe ale noastre spre ale lor, așa că ponderea călătoriilor aeriene este în creștere.

Germania propune în fiecare an o tematică pentru vizitatorii ei, iar 2016 este anul naturii, un motiv foarte bun pentru a merge în această țară. O treime din teritoriu este arie protejată, au 15 rezervații UNESCO, 16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, fiind locul 2 în lume la acest capitol.

germania_landschaft_koenigssee_panorama

Vrei o cifră mișto de tot? O treime din suprafața Germaniei este acoperită de păduri.

Încă una? Mai multe: 300.000 de kilometri de rute prin munți sau alte regiuni naturale, iar pentru bicicliști s-au construit inclusiv piste de lungă distanță, 200 de piste însumând 70.000 de kilometri lungime. De exemplu am găsit pe site-ul oficial de turism o rută intitulată “100 de castele” pentru cicliști.

Puteți merge la izvoarele Dunării, puteți vizita tot felul de insule din Marea Nordului, au munți ce-ți oferă tot felul de experiențe și sporturi, iar un punct forte, aș zice eu, este zona rurală, toate acele orășele mici și pitorești.

Acum se vede că istoria Germaniei, o țară împărțită secole întregi în mici principate, îi ajută în prezent pentru turism, deoarece bogăția n-a fost niciodată centralizată în vreo capitală și atât, ci fiecare zonă s-a dezvoltat cu specificul și obiceiurile ei. Dacă nu mă crezi, citește articolele mele despre Nuremberg și Coburg, unde mă gândesc foarte serios să revin pentru câteva zile de relaxare cu vizite la diverse palate, întrerupte de mâncare tradițională.

Tot în 2016 ai putea alege Dresda ca destinație, nemții sărbătoresc 800 de ani de la înființarea corului Kreuzchor, care-i celebru în lume. Dresda a fost însă foarte frumos reconstruit, practic un exemplu de revenire după război.

Imagini cu peisajele Germaniei găsești aici, iar pentru alte detalii intră pe germany.travel, care are și versiune în limba română.

 

    7 comentarii

  1. Germania cred că este și cea mai conectată țară prin curse aeriene, cu 8 curse directe din diverse orașe ale noastre spre ale lor, așa că ponderea călătoriilor aeriene este în creștere.

    Cea mai conectata dupa Italia nu?

      (Citează)

  2. eu as cam vrea sa vizitez Germania…definitiv.

      (Citează)

  3. Versiune in limba română e cam mult spus.

      (Citează)

  4. Sibiu-Nurnberg, nu Munchen

      (Citează)

  5. Romancele care sunt acolo “la munca” cate innoptari au pe an ?

      (Citează)

  6. in cele 6 poze pe care le-ai pus despre natura lor, gasesti asa ceva si in Romania , nu trebuie mers pana acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus