un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Ce preferi, camera normală sau cea wide de pe LG G5?

12 Apr 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Vreau să îți arăt ce înseamnă să ai o cameră wide în buzunar, adică cea din noul LG G5. Telefonul are două camere principale, una normală de 16 megapixeli și alta largă de 135 de grade, cu senzor de 8 megapixeli. Uneori este ca și cum ai avea un GoPro cu tine.

Testez noul LG G5 în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Dacă ți se par interesante aceste articole, lasă un comentariu sau dă un share.

Poate că doar mie mi se pare așa. Prin urmare, iată o galerie mare de fotografii făcute una după alta, normale și wide. Dacă vrei detalii sau vreo fotografie artistică, te duci pe camera normală, încadrezi cum vrei.

Dar în cele mai multe cazuri fotografiezi peisaje întinse, scene de oraș, mese mari cu prietenii, distracție la un grătar, niște mașini parcate, scena unui concert, o priveliște pe fereastră. Un unghi mare surprinde mult mai bine o astfel de scenă și-i arată contextul. Cel de pe LG G5 deformează puțin imaginea, dar nu deranjant și de multe ori invizibil.

Nu că devine foarte utilă o cameră wide în buzunar?

  16 comentarii

 1. Cu asta wide, parca esti intr-un film de Stanley Kubrick…astepti dintr-o clipa in alta sa se intample ceva foarte rau :)

    (Citează)

 2. Poza nr. 5 e caz tipic care trebuia incadrat portrait, nu landscape. Si curbura din multe poze chiar e deranjanta, nici nu stii daca in pozele care apare un drum daca e drept sau stramb. Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata linia orizontului la mare daca o prinzi in partea de jos a imaginii.

    (Citează)

 3. Normala, normal. De ce mi-as distorsiona realitatea? Nu e destul de praf si fara?

    (Citează)

 4. Camera de pe S7 Edge este cea mai bună în clipa asta.

    (Citează)

 5. Uneori cea normala iti poate oferi pozele pe care le vrei , alteori cea wide ofera niste avantaje pe care cealalta nu le are . Cred ca ar fi bine daca se putea regla din lentile :D dar fiind carcasa foarte mica … nu se poate .

    (Citează)

 6. wide cand sunt pe plaja, nevasta alaturi si din apa apare o sirena topless. pot sa fac poze tinand dslr-ul intr-o directie aparent nevinovata :)))

  fara gluma, in 90% cazuri prefer wide pentru filmari (gopro), normal la dslr.

    (Citează)

 7. Wide, categoric. POV-urile ies foarte bine.

    (Citează)

 8. Aberatia aia de butoi e insuportabila pe wide, as prefera sa fac trei pasi mai in spate.

    (Citează)

 9. poate mi se pare mie, dar imaginile surprinse cu camera wide imi par un pic distorsionate.Ma insel? Legat de camera normala, cum ti se pare? Am vazut ca azi ai avut in mana si M10 si eram curios pe unde se situeaza:)

    (Citează)

  • N-am testat pe M10, dar mă aștept la rezultate foarte bune.

   LG G5 are mici distorsiuni, că la 135 de grade sunt imposibil de eliminat. Sunt greu de observat, poate doar la clădiri să deranjeze un pic.

     (Citează)

 10. Intrebarea din titlu e ca aia: ce preferi, una lunga sau una groasa?

  Depinde unde o bagi.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus