un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În acest moment, primarul general și 4 primari de sector sunt urmăriți penal

24 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost reținut de DNA sub acuzația de luare de mită. Se pare că a luat mită un teren de 1500 mp pe Barbu Văcărescu (adică suficient cât să construiești inclusiv o clădire, valoarea de piață fiind cam 750.000 – 1.000.000 de euro) în schimbul retrocedării unor terenuri de 83.500 de mp în alte zone ale sectorului 2, zice Hotnews.

O mică șpagă, doar un milion de euro, adică suma care se câștigă, din salariul mediu din România, în 193 de ani de muncă continuă! Presupunând că nu ai cheltuieli, ci pui toți banii în cont, desigur.

În acest moment, primarul general Oprescu și 4 primari de sector sunt urmăriți penal în diverse cazuri. Mai are rost să ne mirăm de ce Bucureștiul este cum este? În acest moment, nici Batman nu l-ar mai putea salva.


Acest caz este însă mult mai amuzant din diverse alte motive.

Onțanu, de exemplu, era candidatul PSD la alegerile locale din iunie. Onțanu este membru UNPR, iar sectorul 2 i-a fost promis de PSD în schimbul sprijinului UNPR la alegerile locale. Acum că Onțanu este luat pe făraș, UNPR ar trebui să propună un alt candidat, dar Onțanu, ca primar în funcție, avea șanse reale. Dacă acum vor propune un neica nimeni, pupător de papuc al lui Oprea și doctorand de-al său, ce șansă să aibă?

Dar cine știe, având în vedere că majoritatea candidaților PSD sunt certați cu legea, inclusiv unul dintre ei fiind urmărit penal pentru spălare de bani, poate că Onțanu va fi în continuare candidat. În fond, n-a omorât pe cineva și nici nu-i terorist ISIS, practic singurele două lucruri ce te-ar putea șterge de pe listele PSD. Citiți aici despre candidații PSD la primării.

Onțanu, apropo, este tot general și are doctoratul făcut cu Gabriel Oprea, tătucul de partid.

Devine și mai interesant. Onțanu a luat terenul șpagă printr-o tranzacție fictivă, la un preț mult mai mic (50.000 de euro pe un teren de 1.000.000 de euro) și despre care DNA-ul zice că oricum n-a fost schimbați bani, ci doar s-au prefăcut. Intermediar în tranzacție a fost avocata Loredana Radu, acuzată și ea aici de complicitate.

Loredana Radu este nepoata lui Gabriel Oprea și avocata lui Victor Ponta în procesul în care acesta este urmărit penal, cel legat de Rovinari. Tot Loredana Radu este și reprezentantul juridic al firmelor lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, zice chiar Antena 3. Frumoase legături, nu? Cum ar fi, dușmani în politică, dar frați de furăciune.

Încep să cred că, dacă justiția n-ar avea bețe în roate, dacă s-ar da ușor mandate, dacă s-ar desfășura rapid procesele, dacă ar exista o acțiune generalizată de curățare a țării de corupție, păi n-ar fi suficienți procurori și judecători și locuri în pușcării pentru câți oameni certați cu legea avem aici.

 

    16 comentarii

  1. Poate faci o anchetă jurnalistica și ne spui și noua cum pe un teren de bază sportivă se construiește ditamai mall-ul. Și cum influențează și traficul din zonă, ca tot suntem pe locul 6 mondial…

      (Citează)

  2. mircea (primul)

    24/03/2016 la 7:33 AM

    Pai acolo s-a vizitat santieru, aici nu s-a vizitat terenu. Nici macar pana la rovinari nu i-a dus.

    In alta ordine de idei, in politica intra oameni din randul populatiei. In general vorbind, asa e populatiaromaniei. Corupta, hoata, smechera. E ca si cum te-ai mira ca un leu ales la intamplare din 10000 de alti lei mananca o caprioara.

      (Citează)

  3. Au mai rămas 2 … tic…tac…tic…tac

      (Citează)

  4. Pe ala de la 6 n-au cu ce sa-l prinda, PENTRU CA N-A FĂCUT NIMIC.

      (Citează)

  5. Totusi e Batman, sa nu exageram.

      (Citează)

  6. Eu zic sa puna primari straini ca rapoartele DNA arata ca acestia nu sunt deloc corupti.

      (Citează)

  7. da, dupa cum a spus si Alina Mungiu, in afara de metodele la limita legii prin care astia isi scurteaza pedepsele, resursa de coruptie e inca foarte mare, adica inca se poate fura mult prea usor banul public. nu putem avea pretentii morale de la politicienii nostri. e ca si cum ai umple troaca porcului flamand si i-ai spune ca nu e fumos sa-si bage ratul in ea.

      (Citează)

  8. Ar trebui sa fie ca in China, coruptul si glontul, ca tot au facut frumos stadionul 23 August.

      (Citează)

  9. Valoarea șpăgii pentru Onțanu este de aprox. 250.000e (din cei 1500 mp, 500m au fost pentru Onțanu și 1.000m pentru avocata Loredana) – 500mp x 500e/mp.

    Nu că ar avea vreo importanță că sunt 250.000e sau 1 milion de euro, tot șpagă imensă e, dar zic să prezentăm faptele corect.

      (Citează)

    • Păi avocata este acuzată că de fapt tot pentru Onțanu luase terenu. Că ea, așa, de ce ar avea o șpagă mai mare decât primarul cu putere de decizie?

        (Citează)

  10. E trist ca DNA ne roteste primarii si nu “boborul”. Ori asta nu e o solutie pe termen lung.

      (Citează)

  11. Primarul Basescu a fost un inger. Nu a furat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus