un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PSD propune un candidat urmărit penal la Sectorul 6 și pe Firea la Primăria București

18 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Este oficial, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Avem șansa monumentală de a uni Bucureștiul cu Voluntari exact ca pe vremea lui Cuza, prin intermediul clanului Pandele.

Glumesc, sper să nu o voteze nimeni, deși sunt pesimist privind rezultatele, având în vedere că alegerile se vor desfășura într-un singur tur. Cum Orban nu cred că are șanse, singura posibilitate ar rămâne o raliere masivă în spatele lui Nicușor Dan, care măcar reprezintă o față nouă, așa cum s-a tot zis recent că e nevoie.

Ca să vezi ce planuri mari are PSD pentru “binele orașului”, propunerea lor pentru sectorul 6 este senatorul Gabriel Mutu, care din 2014 este urmărit penal pentru spălare de bani “prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă”, conform unui articol vechi de pe Mediafax. Cum să-l nominalizezi fix pe ăsta la o primărie? Nu mai are marele partid chiar nici un om sau așa de multe îi datorează PSD-ul lui Mutu încât trebuie să-l plătească prin acest post?

Să îți citez din declarația de avere a senatorului Mutu, tot via Mediafax:

Mutu menţionează în declaraţia de avere că deţine împreună cu familia, în Bucureşti, un apartament dobândit în 2009, cu o suprafaţă de 107.08 metri pătraţi, o boxă de 3.35 mp, precum şi un spaţiu comercial/de producţie, dobândit în 2013, în suprafaţă de 126.32 mp.

El notează de asemenea că are un autoturism Dacia fabricat în 2010.

Gabriel Mutu a mai trecut în declaraţia de avere bijuterii din aur, cu o valoare estimată de 20.000 de euro, ceasuri cu valoare estimată de 150.000 de euro, tablouri (autori necunoscuţi) în valoare de 15.000 de euro, toate aceste bunuri fiind dobândite în perioada 1990-2008.

 La capitolul active financiare, el notează că deţine 35.000 de euro şi 127.000 de lei, în numerar, precum şi 570 de lei pe card.

El mai deţine, conform declaraţiei de avere, acţiuni sau părţi sociale la mai multe societăţi comerciale – GM Activ Building Management (valoare totală la zi – 200 lei), AutoRC Hobby Store (valoare totală la zi – 9900 lei), Shaks Enginering (valoare totală la zi – 100 lei), Hobby Caffe & Shop (valoare totală la zi – 200 lei), Leader Rezidenţial Concept (valoare totală la zi – 10 lei), Leader Magic (valoare totală la zi – 60 lei), MG Development Corporation (valoare totală la zi – 10 lei), Socializare Be5.ro (valoare totală la zi – 510 lei).

Mutu a trecut de asemenea în declaraţia de avere împrumuturi acordate în nume personal: GM Activ Building Management (283.420 lei), MG Development Corporation (635.900 lei), AutoRC Hobby Store (28.200 euro), Leader Magic (156.000 lei), MG Development Corporation (7.000 lei), Leader Rezidenţial Concept (6.500 lei), Hobby Caffe & Shop (88.891 lei), Socializare Be5.ro (12.845,99 lei), AutoRC Hobby Store (17.328,84 lei).

Îți spun eu totalul, a împrumutat acele societăți cu 1.331.000 lei. Nu că se câștigă bine din spălare de bani salariul de senator?

Și acum faza cea mai tare. Știi unde candidează Mutu? La sectorul 6! După Rareș Mănescu, după Cristian Poteraș (condamnat la 8 ani de închisoare), sectorul 6 acum îl va avea pe Mutu! La cât ghinion are acel sector, dacă ne va lovi cândva un meteorit, acolo va fi impactul.

Restul candidaților PSD pentru sectoare sunt următorii:

  • Sectorul 1: Dan Tudorache – cândva dat afară din Ministerul Transporturilor după ce un control a arătat că elibera fraudulos autorizații de transport unor firme.
  • Sectorul 2: Neculai Onțanu – omul lui Oprea și în prezent șef la UNPR, Onțanu este și el general cu doctoratul făcut cu Oprea. Hotnews i-a făcut bilanțul actualului mandat.
  • Sectorul 3: Robert Negoiță – actualmente primar acolo, acuzat cândva de sex cu minore, are datorii de sute de milioane către ANAF și tot felul de afaceri dubioase și dosare legate de interceptări.
  • Sectorul 4: Daniel Băluță – Băluță este primar interimar de când a demisionat Piedone. Or, dacă Piedone a demisionat și Băluță făcea parte din echipa care a fost la fel de neatentă cu autorizațiile, de ce l-aș vota? În plus, a fost ales ilegal primar interimar.
  • Sectorul 5: Daniel Florea – nimic rău de zis, doar că a fost implicat în niște scandaluri când i-a acuzat pe unii judecători că sunt agenți SRI, iar din poziția de președinte al Curții de Arbitraj pentru Fotbal l-a exonerat pe Gigi Becali de orice răspundere în dosarul “Valiza”
  • Sectorul 6: Gabriel Mutu – senator urmărit penal pentru spălare de bani prin mai multe firme și cu o avere mare.

Se ține bine PSD-ul, nu?

    22 comentarii

  1. So we’re fuc*ed … ca sa o zic elegant . Nici nu vrea sa ma gandesc cum o sa fie cu nesimtita aia de Firea ca primar , la alegerile trecute cand a iesit Robert Negoita m-am uitat sa vad cum au votat fostii vecini de cartier : PSD la greu ( zona Titan – Diham ) m-am ingrozit !
    Sper totusi ca Nicusor sa mobilizeze lumea …

      (Citează)

  2. Nu stiam ca a fi urmarit penal inseamna automat ca esti vinovat.
    Te-a deranjat asa tare ca Basescu era urmarit penal cand l-ai votat?

      (Citează)

  3. Mai pune o intrebare. La ce i`o trebuit lui be5.ro 12.845,99 lei?

      (Citează)

  4. 4m 4 2m.
    M10 under…strucion?

      (Citează)

  5. Iohannis nu era urmarit penal cand a candidat?

      (Citează)

  6. mircea (primul)

    18/03/2016 la 5:02 PM

    Ba da, dar johan nu e la psd iar blogul asta devine spalat pe neuron

      (Citează)

  7. Ca pronostic, iese fie candidatul PSD, fie Basescu daca va candida. Si momentan Basescu a primit o mare gura de oxigen din partea justitiei. Avantaj Basescu (chiar daca personal nu-l voi vota).

      (Citează)

  8. Andre@Mircea: mai cu talent, baieti, apararea asta cu “ba pe-a mamei dumneavoastra” sau “voi vorbiti, voi care omorati negrii” e subtire rau.

    Discutam de candidatii PSD, dar nu puteti comenta la obiect.

    De pilda ati putea sa incepeti asa:

    “Domnul Mutu este o mana cereasca pentru acest oras. El ajuta economia locala enorm, e de fapt un “business angel”, a ajutat diverse startup-uri prin imprumuturi de peste 1 milion de lei, bani stransi cu greu din salariul mizer de senator”

    Sau

    “Domnul Mutu este un colectionar rasat, a colectionat ceasuri scumpe in valoare totala de 150.000 de euro. Cand o sa ajunga la 500.000 de euro, o sa doneze tot statului roman pentru infiintarea muzeului “Ceasurile rare ale domnului Mutu”, pe modelul muzeului cu harti infiintat de domnul Nastase. Asta in timp ce altii isi tin bijuteriile prin casute bancare in Elvetia, domnul Mutu e patriot, tine totul aici, in tara, in fata tuturor”

    V-as mai da idei, dar mai munciti si voi, nu asteptati totul de-a gata.

      (Citează)

  9. Cine pune botul la Nicu Sordan e retardat!

      (Citează)

  10. tura asta nu prea am cum, dar tura viitoare candidez. sunt gospodar, eu si cand eram la mine la birou, urlam la femeia de serviciu sa dea cu matura mai ritmat.

      (Citează)

  11. Castiga firea detasat. Voturile necesare pentru învingerea psd sunt impartite, din păcate, intre Orban si restul

      (Citează)

  12. Deci zici ca sa votez cu Nicușor Dan? Multumesc de propunere, tocmai l-am taiat de pe lista (trecutul mi-a dovedit ca cei pe care ii recomanzi nu e bine sa-i votezi). Sincer, oricum nu-l votam, m-a disperat pe Facebook cu mesaje sponsorizate si de independent ce e vad ca are o campanie destul de puternica, la p-ta iancului are cortulet cu om platit si sunt singur ca nu e numai acolo.

      (Citează)

    • E plin de cortulete cu Dan Nicusor, cel putin in sectorul 6 are in fiecare intersectie mai mare. Mega independentul sigur nu e independent.

        (Citează)

  13. E clar. PSD nu a inteles nimic din ce s-a petrecut in ultimul timp.
    Din pacate nici PNL nu cred ca gaseste ceva candidati valabili.

      (Citează)

  14. mircea (primul)

    18/03/2016 la 8:54 PM

    Silicon, favi parte din gashca autistilor care au impresia ca daca nu spui ca nu iti place de ameriani automat iti place de rusi. Marsh

      (Citează)

  15. Se va alege praful de capitala daca Firea va iesi. Si-a tras-o aceasta femeie cu toti ca sa ajunga in politica.

      (Citează)

  16. Fac pariu ca si i8-ul tot de la basescu il ai…

      (Citează)

  17. Poti compromite pe oricare dintre candidatii de mai sus, in doi timpi si trei miscari, cu un soft ca acesta: https://www.youtube.com/watch?v=ohmajJTcpNk

      (Citează)

  18. pai si pe cine dracu mai poti alege?! ca nu e unul care sa fie curat!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus