un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Documentarul Discovery despre Colectiv va include mai multe reconstituiri

4 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Abia ce v-am spus ieri despre reportajul Digi24 privind clubul Colectiv și cum, de fapt, nu este un reportaj care să prezinte, cu luciditatea de la 4 luni distanță, tot ce-a fost în neregulă acolo, ci mai degrabă doar o serie de informații despre victime.

Iată ce zice Vlad Petreanu despre documentarul pe care-l pregătește canalul Discovery și care va fi difuzat peste câteva zile:

Pentru filmări, clubul Colectiv a fost reconstruit pe un platou de cinema. S-au respectat dimensiunile, distanţele şi s-au folosit aceleaşi materiale – acelaşi tip de burete pe stâlpi şi pe plafon, acelaşi tavan fals din lemn, aceleaşi artificii montate pe scenă, pe care s-a refăcut acelaşi set up.

La a doua dublă, când a fost aprins al doilea rând de artificii, în prezenţa unora dintre supravieţuitori, care asistau la reconstituire, stâlpul din stânga a luat foc, exact ca în realitate. “Am fost chiar luaţi prin surprindere de cât de repede s-a întins flacăra pe stâlp”, spune Mişu Predescu.

Deci au reconstituit o parte din club tocmai pentru a vedea cum s-a propagat incendiul și ca să ne facem o idee ce era înăuntru. Până acum sună bine. Și mai sunt în articol multe alte idei despre ce-i în documentar, că bănuiesc că Vlad l-a văzut în avanpremieră. Cred că nu va include elemente de “politică” despre autorizații, ISU, primărie de sector și fondul general de corupție și nepăsare din sistem, ci doar despre incendiu în sine, dar măcar acel aspect sper să-l lămurească bine.

13 martie, ora 22, pe Discovery Channel România. Păcat că nu prind postul TV, dar poate va fi și ceva online.

    8 comentarii

  1. Da de stire daca o sa gasesti online. Nici eu nu pot urmari la ora aia.

      (Citează)

  2. ah, imi doresc sa-l vad. Chiar sunt curios cum vor prezenta asta!

      (Citează)

  3. fmm rds ca ai scos discovery

      (Citează)

  4. http://Www.streams.magazinmixt.ro
    Instalati sopcast și găsiti acolo link pentru Discovery. Chiar mai multe canale. Enjoy :)

      (Citează)

  5. Orange TV in varianta satelit sau online si e rezolvata problema. Se poate activa si pe mobil daca esti client Orange

      (Citează)

  6. E pe canalul de youtube al discovery romania.

    https://www.youtube.com/watch?v=jLeUuY_zcA8

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus