un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost din nou în vizită pe șantierul mall-ului Parklake

22 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Am vizitat din nou șantierul mallului Parklake din zona Dristor-Titan. Am mai fost acolo în luna iulie a anului trecut, când construcția abia începuse. Acum partea de beton se apropie de final și în curând va începe cea de electrică-HVAC, apoi finisajele.

Mall-ul se va deschide în septembrie 2016. N-am auzit o explicație bună pentru amânarea deschiderii din primăvară în toamnă, dar nici nu mai contează acum. Parklake se va găsi între Dristor și Titan, pe lângă intersecția Calea Libertății cu Liviu Rebreanu, pe terenul unei foste baze de lângă parcul IOR. Avantajul său: se află în cea mai densă zonă din București și în a treia cea mai densă zonă din Europa, cu 460.000 de oameni aflați la 10 minute de mers cu mașina de zona mallului. Probabil că va fi la fel de aglomerat precum este AFI acum.

Credeam că mallul se va construi chiar în parc, ceea ce ar fi fost o pierdere acceptabilă, în opinia mea. Mai bine pierzi 1% din parc și câștigi ceva ce plătește taxe imense sectorului și atrage mii de alți oameni în restul parcului, decât ca acel teren să fie retrocedat cine știe căror dubioși. Parklake se construiește, însă, pe terenul unei foste baze de lângă parc, ce nu mai era utilizată de ani buni, așa că situația stă chiar mai bine decât credeam.

70.000 de metri pătrați de spațiu comercial (ei îi zic spațiu GLA – Gross Leasable Space) și 2.500 de locuri de parcare caracterizează Parklake. Majoritatea magazinelor ce se vor deschide acolo le puteți vedea pe site-ul oficial, dar printre ele se remarcă:

  • un Carrefour pe 12.000 de metri pătrați
  • Cinema City cu 14 săli, din care 4 VIP
  • sală World Class cu piscină
  • primul magazin Forever 21 din România
  • primul Play Park, o firmă specializată pe spații de distracție pentru toate vârstele (laser tag, team building-uri șamd)
  • Altex, Hervis, Debenhams, Cărturești

Food court-ul promite să fie un spațiu ceva mai complex, cu mai multă intimitate și decorațiuni, nu doar o mulțime de mese și scaune înghesuite, cum se întâmplă uneori în alte malluri.

Mallul va fi deschis spre parc printr-un spațiu verde, amenajat pentru public, unde va fi și un patinoar pe perioada iernii și o scenă de spectacole în alte anotimpuri, plus o piață în aer liber în alte zile. Tot acolo se pregătește o statuie imensă, numită Titanul, la care se suda de zor.

Au excavat pământ cât pentru a umple suprafața unui stadion de fotbal până la 85 de metri înălțime, au turnat beton cât pentru un strat de 6 metri și fier cât pentru a acoperi cu 40 de centimetri acel teren virtual de fotbal.

Dacă vă plac șantierele, iată cum arată în acest moment Parklake:

parklake_mall_10

    17 comentarii

  1. Mi se pare mie, sau este construit peste un parc?

      (Citează)

  2. Atata nesimtire n-am mai vazut de mult. Sa vrei sa le dai banii si sa nu vrea sa ti-i ia.

      (Citează)

  3. Se vede ca nu sunt de Stat, altfel terminau constructia la Paștele Cailor

      (Citează)

  4. E Campia Libertatii nu Calea Libertatii.
    Acum voi avea de ales intre Mega Mall si Parklake. S-a umplut cartierul de mall-uri si mega image-uri.

      (Citează)

  5. a treia cea mai densă zonă din Europa

    De unde vine statistica asta?

      (Citează)

    • De la ei, din ceva date oficiale privind numărul de oameni pe kmp în cartierele din zonă. Cică doar două zone din Moscova și Barcelona sunt mai dense.

        (Citează)

  6. pai io zic ca urmatorul mall sa il construiasca direct in parc, daca vin taxe imense pentru doar 1%, iti dai seama ce taxe ar veni din 100% suprafata parcului? eventual in tineretului, sa sari de pe geam direct in mall

      (Citează)

  7. Nu este construit în parc, stau în zonă și știu despre ce este vorbă. Este construit le fosta bază Spartac, care era un spațiu de o mizerie și un jeg de neimaginat. Vara nu puțeai merge pe lângă cârdul care împrejmuia locul din cauza mirosului insuportabil.

      (Citează)

  8. Yey, de cand n-am mai vazut parcari ingramadite.

      (Citează)

  9. Faptul ca nu este costruit in parc este un lucru bun… Din pacate se dau aprobari pentru construirea de centre comerciale in orase, cand locul acestora este la PERIFERIE.

      (Citează)

    • La periferie, dacă ar fi și transport în comun până acolo. Vezi Băneasa Mall, unde este foarte dificil de ajuns fără mașină.

      Și în alte țări sunt malluri mari în oraș, pot să-ți dau exemple de El Corte Ingles, Selfridges, Harrods, Lafayette, Saturn șamd.

        (Citează)

    • Cat de foarte dificil este cand RATB are 2 sau 3 curse direct acolo?

        (Citează)

  10. O sa fie jale cu intersecția spre Câmpia Libertății dacă nu se modifica ceva la semaforizare. Deja se sta foarte mult la semaforul ala pentru stânga și trec pe verde maxim 5 mașini. Sau poate se face trecere peste linia de tramvai.

      (Citează)

  11. nwradu:
    Dacă venea altul și făcea 4 vile sau un bloc era mai bine?

    Nu… daca se mentinea destinatia terenului, era mai bine?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus