un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Accesorii Samsung pentru noile telefoane: baterii fast-charge, obiective foto și altele

25 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Samsung a prezentat odată cu noile S7 și S7 Edge și o serie de accesorii pentru acestea, dar și pentru orice alt telefon. Îmi place că dezvoltă bine gama de baterii cu încărcare rapidă, dincolo de acel prim model plat de 5200 mAh pe care vi-l arătam în oferte acum câteva luni.

BATERII EXTERNE

Primele sunt baterii cu încărcare rapidă. Capacitatea lor nu era scrisă pe acolo și nici n-am investigat prea mult în afara standului, dar estimez un 12.000 și 6.000 mAh.

Vedeți acolo și o carcasă-baterie pentru noul S7. Este mare și face telefonul de 3 ori mai gros, dar nu ni se adresează nouă, ci celor care au nevoie de 3 ori mai multă baterie într-o zi.

TASTATURĂ PENTRU S7

Este un simplu plastic cu taste, dar îți face mai ușoară viața apăsând exact unde trebuie pe ecran. Nu zic că-i un accesoriu util permanent, dar să zicem că pleci într-o călătorie și deci te aștepți să faci totul de pe telefon, inclusiv să scrii jumătate de roman și să trimiți emailuri la tot personalul atunci când ești în avion și n-ai ce face. Aruncă și tastatura asta în buzunar, vei lucra mai repede.

OBIECTIVE FOTO

samsung_accesorii_s7_21samsung_accesorii_s7_20

Probabil că vă întrebați “ce naiba sunt alea?!”. Sunt huse cu obiective integrate, asta sunt. Unul este wide, celălalt este tele.

Din păcate, nu mi-a plăcut niciuna. Obiectivul wide este util, dar te uiți în tabăra cealaltă la LG G5 și vezi că au un obiectiv și mai larg pus direct în telefon. Obiectivul tele este prea mic, părea un 2x ca zoom, genul la care mai faci doi pași în față și obții același lucru și fără husă.

La ambele apare problema transportului și a fiabilității. O clipă de neatenție și vei avea bucățile lor în mână și pe jos.

CONTROLLER PENTRU JOCURI

samsung_accesorii_s7_24
Încă în stadiu de prototip, părea un accesoriu interesant pentru cei ce se joacă. Am văzut la standul Samsung și un joc mișto, un fel de mortal kombat cu personaje Marvel, de se bătea Hulk cu Thor și Spiderman cu Iron Man. Se numește Marvel Contest of Champions și e pe piață de ceva vreme, dar un astfel de controller te-ar ajuta să “dai bine”.

CHARMS


Sunt brățări sau inele sau alte accesorii ce nu au alt rol decât să vibreze pentru a-ți spune astfel că ai notificări noi pe telefon.

HUSE CU LED-URI

Există și câteva modele de huse inteligente pentru noile telefoane, huse ce au mici LED-uri în ele și pot afișa diverse mesaje sau simboluri. Nu mi-am dat seama cum se alimentează husa, dar mai este timp pentru asta. Observați totuși că LG și HTC și toți ceilalți, ba chiar inclusiv Samsung la început, au adoptat o altă metodă: au decupat husa ca să vezi direct pe ecran simbolurile respective sau au făcut mici găurele în ea, în loc să monteze LED-uri.

samsung_accesorii_s7_14

Căștile și difuzoarele le cunoașteți deja.

samsung_accesorii_s7_23

    11 comentarii

  1. tare aș vrea sa renunțe la bateriile alea de metal, sunt groaznice, și să facă ceva din cauciuc, să reziste la șocuri.

      (Citează)

  2. Eram curios ce inseamna fast charge pentru Samsung: QC 2.0 / 3.0 sau doar 2Ah@5V.

      (Citează)

  3. S7 cu tastatură e direct Sony Ericsson p990

      (Citează)

  4. o noua nisa pe piata: huse pentru baterii :))

    razorsbk:
    +1. Eu i-am pus husa de silicon dupa ce era sa sparg o masa de sticla cu ea.

      (Citează)

  5. Controllerul pentru jocuri este must-have. Eu am un iPega 9023 luat de pe Aliexpress care ruleaza fin de mai bine de un an. Jocuri de tip racing sau FPSuri merg fff misto pe tableta/mobil (nexus 7 2013/nexus 5)

      (Citează)

  6. Multe dar cam butucanoase in comparatie cu cele de la LG G5.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus