un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy S7

18 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Peste o lună probabil că noul S7 va fi prezentat la Barcelona și după încă o lună îl vom vedea și în magazine, dacă se respectă aceleași termene ca și anul trecut.

Zvonurile au început deja să curgă despre noile telefoane (va fi și o versiune Edge) și în anii anteriori acestea s-au dovedit adevărate, așa că haideți să le vedem și pe cele de anul acesta. “Conform unor surse”, noul Galaxy S7 va avea:

Baterie de 3000 mAh, în creștere de la 2550 mAh cât are S6. Sunt surprins de această creștere cu 20%, în condițiile în care se spune că dimensiunile telefonului rămân aceleași. Unde au găsit spațiu pentru o baterie mai mare? De obicei se spune că de la un an la altul poți avea o creștere de 10% a capacității bateriilor pentru o dimensiune dată, creștere generată de îmbunătățirea tehnologiei.

4 GB memorie RAM. Era și timpul, mai ales că va rula Android 6.0 direct din cutie.

Slot de card microSD. S6 nu are și a cam fost principalul punct slab al unui telefon excelent. Faptul că-i pun acum din nou slot microSD este bine, dar este și mai surprinzător în contextul bateriei mai mari. Slotul microSD ocupă loc în interiorul telefonului, lăsând și mai puțin pentru baterie. Nu m-ar mira ca unul dintre aceste două zvonuri să se dovedească fals.

Ecran de 5,1 inchi cu rezoluție 1440 x 2560 pixeli, ca și la generația anterioară. De fapt, se spune că aspectul general va fi același, păstrându-se aceleași dimensiuni și carcasa din sticlă pe ambele părți.

Cameră foto de 12 megapixeli cu obiectiv f/1.7. Aceasta probabil va folosi senzorul Britecell prezentat de Samsung prin noiembrie, un nou senzor foto ce înlocuiește subpixelii verzi cu unii albi (adică este un RWB, nu RGB) și elimină astfel și un filtru. Samsung spune că este cu un milimetru mai subțire (adică nu mai iese așa mult din spatele telefonului), că eliminarea filtrului de verde lasă mai multă lumină în telefon, obținându-se imagini mai bune și că permite focalizare și mai rapidă cu detecție de fază și HDR-ul de calitate mai bună.

Personal sunt un pic sceptic cu noi senzori foto, aștept să-i văd și în practică deoarece în prezentări PowerPoint toți sună magic, dar de multe ori nu s-au dovedit așa în realitate. Dimensiunea unui pixel scade de la 1,12 um la 1 um (micrometri), ceea ce înseamnă zgomot mai mare. Samsung spune că acest lucru va fi compensat prin acel RWB care lasă mai multă lumină în senzor, așa că rămâne de văzut cum vor sta lucrurile. Galaxy S6 are o cameră excelentă, sper că și S7 va fi la fel.

Procesorul ar putea fi un Qualcomm Snapdragon 820 sau un Samsung Exynos 8890. Ambele sunt octa-coreAl doilea este octa-core, dar ambele sunt foarte rapide și, din ce se spune, noul 820 nu mai are probleme cu încălzirea precum avea vechiul 810. Sunt însă surprins că Samsung revine la Qualcomm în condițiile în care propria lor soluție Exynos este atât de performantă (cea de pe S6 avea o putere foarte mare de procesare). Este foarte posibil ca noile Exynos 8890 să echipeze doar anumite versiuni asiatice de S7 sau poate noul S7 Edge.

Zvonurile vorbesc și de o versiune Edge ceva mai mare, de 5,5 inchi pentru ecran și 3600 mAh pentru baterie. Poate că acel procesor Exynos o va echipa pe aceasta, cine știe. Decizia de a face o versiune Edge mai mare are sens pe o parte (era un pic de confuzie cu două telefoane aproape identice), dar pe altă parte intră peste S6 Edge+ și Note 5. Cine știe ce-or fi spus studiile de piață.

Cam acestea sunt zvonurile. Dacă totul merge cum trebuie, pe 21 februarie, cu o zi înainte de deschiderea MWC Barcelona, vor fi anunțate oficial și vedem atunci ce se confirmă.

samsung_galaxy_s6_edge_17

    19 comentarii

  1. “înlocuiește subpixelii verzi cu unii albi (adică este un RGW, nu RGB)”

    RedGreenBlue – RedWhiteBlue RWB sau RBW

      (Citează)

  2. Cei de pe GSMArena merge pe zvonurile cu camera de 20Mp si fara slot de card. In opinia mea, ar fi stranie un numar mai mic de MP la camera fata de predecesorul sau, chiar daca ar veni cu alte tehnologii secundare care sa faca imaginile mai bune. Cumparatorul “average” se uita la MP cand citeste specificatiile , nu intra asa adanc in detalii despre camera.
    In ceea ce priveste bateria, S5 avea 2800mAh cu capac detasabil, S6 are 2550mAh cu capac sigilat. Consider ca tehnologia pentru un 3000mAh cu capac sigilat pare a fi un pas logic.

      (Citează)

    • Sper sa nu meargă pe 20 Mpx. Un 12 Mpx e suficient pentru oricine, iar marketingul poate fi făcut și altfel.

      S5 era cu 1,3 mm mai gros decât S6, dar S7 se spune că va folosi carcasa de la S6, deci ne raportăm la acesta.

        (Citează)

  3. “sursele tale” nu precizeaza si USB-C la S7 … sau deja dadeam cu presupusul prea mult ?

    eu astept vesti de la Barca despre noul HTC M10 / Perfume

      (Citează)

  4. Ca sa vezi cat de profesionist esti, nu ai pus nici o referinta in articolul tau spre un site samsung de unde tot ai zis ca “Samsung spune că …”

      (Citează)

  5. inca un zvon: mai scump :D

      (Citează)

  6. Cu siguranta o sa fie un model reusit si scump ,daca zvonurile referitoare la imbunatatiri sunt adevarate :)

      (Citează)

  7. Adevaratul star la MWC sper sa fie LG G5, cu baterie detasabila prin partea inferioara si ecran de dimensiunei normale, adica sub 5.3 inchi.
    Samsung e prea overrated, a ajuns un fel de Apple cu Android.

      (Citează)

  8. Snapdragon 820 este un procesor Quad-Core tactat la 2.2 GHz, nu Octa-Core. Cel putin asa apare pe site-ul Qualcomm (https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/820)

      (Citează)

  9. Snapdragon 820 este quad-core.

      (Citează)

  10. Ca posesor de S6 pot spune ca bateria ar fi singurul plus notabil si apoi RAM-ul. Sunt poate unul din putinii care nu se plang de bateria de capacitate mica de pe S6. Asta pentru ca, cel putin la mine, obtin un SOT intre 4-5 ore. Eu zic ca este foarte bine pentru 2550 mAh.
    Camera foto de pe S6 cred ca este cea mai buna de pe piata.
    Slot SD… irelevant. Totusi, suntem in era cloud. Nu vad de ce, chiar si pe modelul cu 32GB, ai avea nevoie de card SD. Dar, ca sa nu fiu impotriva curentului, poate e util pentru cineva.
    Procesorul… e ceva normal sa fie mai performant, pentru ca este o alta generatie, dar deja nu vad ce ai putea sa faci cu mai mult decat este in prezent. Totusi, mai bine sa fie :)
    Daca vor optimiza la fel de bine android 6 cum este in prezent optimizat android 5 pe S6, atunci cu siguranta S7 va fi un telefon de exceptie.

      (Citează)

    • Și eu zic la fel despre S6, sunt foarte mulțumit. N-ar strica mai multă memorie pentru că uit să șterg fotografiile din el și la un moment dat rămân fără memorie. Plus că poate vrei mai multă muzică la tine în concediu. Pot trăi și fără. Așteptam Android 6 până acum, ianuarie este termenul oficial.

        (Citează)

  11. 100% vine cu Android Marshmallow direct din fabrica.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus