un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Versace 19.69 nu-i un Versace original

5 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Văd prin magazine produse marca Versace 1969, uneori cu numele complet Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo, și sunt convins că oamenii le cumpără crezând că sunt Versace adevărat, de la firma lui Gianni și Donatella, probabil dintr-o colecție specială numită 1969.

Nu sunt. Versace 19.69 este o altă firmă, fără nici o legătură cu marea casă fashion Versace, folosind doar un nume comun.

Am văzut produsele pe un magazin (cu filtru Versace, desigur) și mi-a sărit imediat în ochi sigla, cea de mai jos din stânga. Eu n-am văzut niciodată un produs Versace care să nu aibă sigla lor cu capul Medusei (dreapta), așa că acest V 19.69 mi s-a părut un pic dubios și am căutat mai multe informații.

v1969_logoVersace_logo

Nu-i o minciună. Teoretic ei nu încearcă să păcălească. Iată ce scrie pe site-ul companiei V 19.69:

Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo Srl was established in Milan, by Alessandro Versace, in 2001. With his expertise and long experience in design and fashion, Alessandro Versace created a concept highly dominated by the Italian elegance, style and quality. Nowadays, Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo Srl, continuing this tradition and vanguard, creates an individual style of lines, forms, and materials, following the contemporary trends and the consumers’ different needs.

Cam asta e tot ce poți afla despre acest brand. Nu știm cine este Alessandro, nu știm care este lunga sa experiență în design și fashion. Părerea mea este că-i doar un om numit Versace, care a creat o companie cu numele său în Milano și vinde mai mult bazându-se pe neatenția sau neștiința oamenilor, nu pe talentul său de designer. Teoretic nu mint, practic merg tare cu numele Versace în față, ca să ia ochii.

În caz că sunteți curioși, Gianni Versace a fondat compania în 1978, a fost ajutat de fratele său Santo și de sora Donatella, iar acum compania este condusă de fiica Donatellei, Allegra. Unii spun pe net că Alessandro Versace i-ar fi văr, dar nu am găsit nicăieri o sursă credibilă. Nici nu contează, putea să fie ta-su, putea să fie pisica din casă, Versace 19.69 tot o altă companie este, iar produsele respective nu sunt nici simbolul social pe care ți-l dă un astfel de brand, nu au nici calitatea sa.

Sunt, desigur, alte ciudățenii. La adresa oficială de pe site, o stradă dintr-un orășel de lângă Milano, nu văd o astfel de firmă pe Google Streetview. E un magazin oarecare de costume de baie, vizavi de o shaormărie, pe o stradă unde nu vei găsi magazine high-fashion sau sediul unei companii care se respectă.
crespi_italia

Bine, dar poate au magazine în alte părți, nu? Nu. Link-ul “Store locator” de pe site-ul oficial nu funcționează. Singurul magazin găsit este unul din Grecia. Poate acolo se întâmplă de fapt lucrurile.

Habar n-am cum sunt hainele, încălțămintea, ochelarii și parfumurile lor. Poate sunt bune. Doar nu le cumpărați crezând că sunt Versace adevărat, că nu sunt, și nici n-ar trebui să plătiți ca pentru Versace adevărat pentru ele.

Este o vulnerabilitate a sistemului online-nu-văd-cu-ochii-mei. Oricine poate crea un site simandicos, poate face niște fotografii de efect investind 5000 de euro în ele, poate comanda haine și pantofi în China sau alte țări, de diverse niveluri de calitate, și apoi le vinde online sau prin outlet-uri la prețuri de casă de modă. Uitați-vă câte magazine vând ceasuri Perigaum sau Thomas Earnshaw, care sunt tot niște chinezării ce încarcă să pară un brand cu tradiție.

    8 comentarii

  1. Ce spui tu aici… Parca noi nu știm ca cele mai cautate Versace se fac in China si Turcia?!

      (Citează)

  2. eu cumpar si dintr-o parte si din cealalta, ca sa fiu sigur. asta inseamna sa fii mafiot.

      (Citează)

  3. Thomas Earnshaw e cel mai bun exemplu. Diferenta dintre Thomas Earnshaw si Versace este ca nu se folosesc de un nume mare. Adica e ca si cum pe mine m-ar chema Rolex, as face un brand Rolex 86 si as vinde ceasuri. Nu ar trebui sa am voie, ar trebui sa fiu dat in judecata.

    Faptul ca vand ceasuri Calinescu si le dau la pret mare e strict problema mea. Nu stric un brand mare vanzandu-le.

      (Citează)

  4. Emil Calinescu:
    Thomas Earnshaw e cel mai bun exemplu. Diferenta dintre Thomas Earnshaw si Versace este ca nu se folosesc de un nume mare. Adica e ca si cum pe mine m-ar chema Rolex, as face un brand Rolex 86 si as vinde ceasuri. Nu ar trebui sa am voie, ar trebui sa fiu dat in judecata.

    Faptul ca vand ceasuri Calinescu si le dau la pret mare e strict problema mea. Nu stric un brand mare vanzandu-le.

    Adica sa te dea in judecata ca te cheama Rolex si iti faci o companie cu numele tau? Stii cate companii au in componenta lor numele Smith in SUA? Daca unul e mai rasarit, ar trebui sa-i inchida pe toti ceilalti care vand aceeasi gama de produse, doar ca sa fie numai el pe piata? Daca tu ca si client habar n-ai ce vrei sa cumperi si o faci doar ca sa te dai mare pe facebook, nu inseamna ca e ceva neloial. Cand iti cumperi un produs Versace, se presupune ca stii macar cum arata sigla lor, altfel risti sa-ti cumperi Abibas doar ca asa ai auzit tu la un satean.

      (Citează)

  5. Dan: Adica sa te dea in judecata ca te cheama Rolex si iti faci o companie cu numele tau? Stii cate companii au in componenta lor numele Smith in SUA? Daca unul e mai rasarit, ar trebui sa-i inchida pe toti ceilalti care vand aceeasi gama de produse, doar ca sa fie numai el pe piata? Daca tu ca si client habar n-ai ce vrei sa cumperi si o faci doar ca sa te dai mare pe facebook, nu inseamna ca e ceva neloial. Cand iti cumperi un produs Versace, se presupune ca stii macar cum arata sigla lor, altfel risti sa-ti cumperi Abibas doar ca asa ai auzit tu la un satean.

    PS: Nu tu personal … ci “tu”, clientul

      (Citează)

    • Eu stiu ca exista un OSIM (si la nivel national, si la nivel european) care iti interzice sa iti faci firme cu nume asemanatoare celor existente. Pe scurt: am voie sa-mi fac firma Rolex, dar nu am voie sa comercializez ceasuri Rolex, pentru ca se face confuzie. Faptul ca vin chinezii cu Adibas e una, dar ca IN EUROPA se accepta o alta firma Versace e cu totul altceva. E o problema a legislatiei europene dupa mine.

        (Citează)

  6. Eu n-am văzut niciodată un produs Versace..

      (Citează)

  7. LA VERITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    alessandro versage era un povero christo in mantova Italia
    Un avocato e un commerciante di abbigliamento hanno costituito una societa con nome versage 19-69 usando il suo cognome per ingano ai clienti
    nel 2004 La guardia di Finanza ha sequestrato capi di abigliamento e anche denunciato il sig. SANGALI GERMANO come amministratore di questa societa.
    E la procura di Milano ha condanato i Sangali per falso.
    nel 2010 il sig. Sangali Germano ha venduto il marchio della azienda (Fiore) della Azienda VERSAGE 19-69 al sig. PAPADAS THEOFANIS
    Questo ultimo ha convito i Sangali di chiudere la vechia societa versace 19-69 abigliamento sportivo nel 2013
    Lo stesso anno in Aprile ha costituito una nuova societa con lo stesso nome
    VERSAGE 19-69 ABIGLIAMENTO SPORTIVO con sede legale in Busto Arsizio Varese
    Dopo di che si presenta nei siti ecc come grande impredintore.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus