un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei experiențe inedite la Therme București, pe video

15 Jan 2016  ·

TURISM  ·

33 comentarii

M-am întors de la Therme cu câteva ore de clipuri filmate cu 3 camere diferite, dar apoi am găsit un clip oficial făcut exact cum îl doream pe-al meu, adică o trecere prin diverse zone. Cum nu are rost să concurezi cu profesioniștii, mai ales când au și drone și totul aranjat perfect, vi-l arăt pe al lor. E la final.

L-am transformat pe al meu într-un “trei experiențe inedite la Therme București”. De exemplu poți înota în piscina cu valuri puternice, într-o apă limpede cum nici o mare nu-ți poate oferi, iluminată cu lumini multicolore într-un curcubeu de nuanțe, cu Metallica – Nothing Else Matters cântând din mii de watti de boxe (de fidelitate incredibil de bună) de deasupra ta.

Așa a fost aseară, când eram acolo, și mă gândeam “opa, n-am făcut niciodată asta până acum”. O poți face la Therme. Am tăiat muzica Metallica din clipul de mai jos, că altfel îl dădea jos YouTube, dar așa a fost. De fapt, îndrăznesc să spun că în zona Galaxy experiența este mai frumoasă seara, cu sistemul lor de iluminare pornit, pe când la The Palm e mai frumos ziua, cu soarele intrând printre crengile palmierilor.

Un alt loc super este sauna Himalaya. Camera este făcută din sare roz de Himalaya, iar în pereți și în tavan sunt lumini multicolore ce variază lent. Totul arată ca un efect din filme SF, nici nu crezi că e real până nu stai acolo, în saună. E o funcție specială pentru terapie prin culoare.

Iată și clipul oficial Therme:

Și iată mai multe fotografii de acolo, că a doua oară când am mers era și soare afară și o lumină plăcută în interior:

    33 comentarii

  1. Multumim pentru tur. Niste preturi pentru mancare aflam si noi? Eu nu am gasit pe nicaieri.

      (Citează)

    • ca si cum l-ai intreba pe patriarh cat e pretul colivei.

        (Citează)

    • Nu erau afișate când am fost eu. Am auzit că masajul ar fi 30 de lei, dar nu pot confirma. Am cerut și eu toate prețurile, că merge de alt articol.
      Am văzut însă mâncarea: pește, curry de pui, șnițel, salate, mix de legume, cotlete de berbecuț. Am băut o cafea, era Julius Meinl de la un espressor automat.

        (Citează)

    • Preturi racoritiare 5 lei
      Bere 6 sau 7 lei
      Apa 2 lei
      Coktail cu alcool 16 lei fara alcool 12
      Mancare salate in jur de 12-15 lei
      Carne/peste 20 lei
      Garnituri/cartofi/legume pana in in 10 lei.
      Acum depinde si de sortimentele de peste/carne/garnituri dar cam astea sunt preturile.

        (Citează)

  2. Cozma Alexandru

    15/01/2016 la 1:23 PM

    Salut. Foarte faine articolele tale. Despre preturile la restaurant/bar o sa faci un articol ? Sau ai putea sa ne dai aici cateva exemple la anunite mancaruri, bauturi, etc ?

      (Citează)

  3. super tare, frate!

      (Citează)

  4. Bai frate, nu este zi si blog/site pe care sa nu vad un titlu despre marea minune din nordul Bucurestiului. Am impresia ca austriecii astia au senzatia ca au inventat apa calda si au adus-o si la salbaticii din Romania. E atat de stupida campania asta de promovare incat au reusit sa-i ia pana si pe cei de la Catena fapt pentru care pe mine au resit sa ma convinga sa nu calc niciodata pe acolo si sa le doresc falimentul.

      (Citează)

    • @gigi: hater..

        (Citează)

    • Nu mi se pare marketing exagerat de agresiv. Si tu daca ti-ai vinde produsele/serviciile ai face fix la fel(mai ales la lansare). Da, poate ca Radu i-a laudat putin mai mult insa e normal sa fie asa cand intri intr-un loc cum nu mai exista la noi…mai ales daca e facut cu gust si merita laudat.

      Eu am citit despre Therme doar aici si nu am vazut in alta parte descriere asa amanuntita…macar stiu la ce ma astept cand o sa merg acolo

        (Citează)

    • Bine, nu te du.

        (Citează)

  5. Eu am citit despre Therme doar aici si nu am vazut in alta parte descriere asa amanuntita

    de asta imi place de nwradu, e singurul care scrie detaliile

      (Citează)

  6. Asta e un fel de expectation vs. reality. Pe bloguri locul ala apare ca un fel de Paradis. In realitate va fi probabil plin de parveniti din Bucuresti si din Ilfov, cu copii urland din toti plamanii, si stropind pe toata lumea cu apa, cu masini parcate pe doua locuri, cu smecherasi care se baga in fata, cu padureti carora nu le-a atras nimeni atentia ca nu e frumos sa te holbezi etc. etc. Si uite asa te trezesti ca dai o gramada de bani, si te trezesti ca de-abia ai loc intr-un coltisor.

      (Citează)

    • Hai intai sa vedem cum si cine o sa fie acolo si pe urma putem sa spunem ca e naspa, oamenii sunt naspa etc. Nu zic ca nu o sa fie si din astia de zici tu numai ca ma astept sa fie mai ok ca la brasov si in nici un caz plin de cocalari si piti…doar nu e club gen miramar…

        (Citează)

    • Eu prezint cum e locul. Acolo au control și cei care l-au construit și atenția lor merită apreciată.

      Cum sunt oamenii care vin acolo ține de cum este orașul nostru. Asta cu “va fi nasol pentru că oamenii sunt cocalari” mi se pare un fel de resemnare. Poate n-ar strica mai mult optimist, că te distrezi mai bine când nu te mai preocupă atâta soarta locurilor și ce-i în jurul tău.

        (Citează)

    • Nostradamus, tu esti? Vorbesti de “romanisme”, dar genul asta de resemnare defineste mai bine decat Blaga spatiul mioritic. Ne plangem ca am vrea, dar cand cineva face ne plangem ca sigur altii il vor strica.

        (Citează)

  7. Pe principiul “Frumoasa tara, pacat ca-i locuita” inseamna sa nu mai facem nimic niciodata

    Leo:
    … In realitate va fi probabil plin de parveniti din Bucuresti si din Ilfov, cu copii urland din toti plamani …

      (Citează)

  8. exista un buton de unde te putem opri ?

      (Citează)

  9. De abia astept sa ajung in piscina sa ma relaxez

      (Citează)

  10. Am uitat sa te intreb cine e proprietarul?

      (Citează)

  11. Proprietarul este un holding austriac A-Heat care detine mai multe companii,cateva dintre ele prezente si in Romania.
    Una dintre acestea este o fabrica de racitoare pentru sisteme de aer conditionat facuta de la 0 in Cristian-Sibiu.
    Grupul pare abonat la ajutoare de stat pe programul pentru crearea de noi locuri de munca.Pentru fabrica din Sibiu au luat 7,7 mil de E din 20 de mil investitie,pentru Therme au luat 6,6 mil E din 30(asta e valoarea proiectului,restul pana la 50 mil E cat declara ei ca a fost totalul reprezinta teren si alte chestii neeligibile pentru ajutorul de stat).
    Asadar Therme e facuta si cu banii romanilor desi statul nu e proprietar(ajutor nerambursabil).De aia sunt asa de multi angajati,ca asa au castigat proiectul(speram ca nu au avut si alte ‘argumente’=obiceiul locurilor).Fara ajutorul de stat proiectul nu se facea pentru ca si cu el tot e in buza rentabilitatii.Cu tarife mai mari nu ar avea volum ,cu mai mici nu acopereau in mod sigur chiar daca au ajutor de stat de 6,6 mil E.
    E foarte bine ca exista investitori care-si asuma proiecte din astea care ridica nivelul de frumusete al obiectivelor de la noi,e ingrijorator ca economia noastra nu poate sa le sustina doar pe criterii de consum.Mai toate marile companii straine care fac fabrici la noi iau ajutoare de stat.Nu stiu cand vom ajunge sa atragem investitii doar pe criterii de piata,de rentabilitate.
    Sa speram ca un asemenea centru Spa va ridica si nivelul de civilizatie,poate roamanii vor intelege ca in fata frumosului se pot comporta la fel ca in alte tari unde-l admira.Eu as fi pus regulile si mai stricte,fiindca tot am vazut ca se plang unii de ele.
    Ca o concluzie la cele de mai sus,sper sa nu folosim drept argument ca e’si din banii romanilor’ si in consecinta sa transformam frumosul in banal,sa-l adaptam specificului local.

      (Citează)

  12. Radule: au aparut ma preturile la mancare si bautura.

    mancarea: 20 lei felu principal/5lei garnitura
    bauturi
    bere: 6-8lei
    suc: 5
    apa: 2
    etc

    Deci, pofta de potol este chiar usor de potolit

    Eu zic sa nu mai facem nimic in Romania. Oricum se va strica

      (Citează)

    • Cand am vazut ca sucu’ face 5 lei, automat m-am gandit la sticla de 2l. Pe urma me-am adus aminte de ce preturi se practica in cluburi… 2 lei apa… . :))
      La preturile astea vin cu beuturile bagate in pernele alea pe care i le bagi copilului pe brat, sa nu se duca la scufund.

      Mi-e si frica sa intreb cat cer sarlatanii astia pe vin. Au vin? :D

        (Citează)

    • La ce te referi? Prețurile sunt unele normale de orice local din București.

        (Citează)

  13. E plin fb de poze weekend-ul asta. Ce s-a intamplat cu protejarea intimitatii?

      (Citează)

  14. toate frumoase!!!!dar nu inteleg DE CE VA E FRICA SA RELATATI “NEGRU PE ALB” PRETUL DE INTRARE IN STRAND???? E OARE ASA DE SCUMP CA DESCURAJAZA ORICE TENTATIVA DE “VIZITARE”—DE CE NU SUNTETI TRANSPARENTI”””— VA LAUDATI CA SUNTETI “AUSTRIECI”—SI ACOLO PROCEDATI LA FEL???? DORITI SA VINA LUMEA SI SA CHELTUIASCA PE TRANSPORT SI SA-SI DEA SEAMA CU NU ARE DESTUI BANI PENTRU INTRARE????

      (Citează)

  15. ” cînd se face..de ce se face,cînd nu se face…de ce nu se face.”comentarile rautacioase arată gelozia si prostia care colcăie în voi,..mintea voastră este ca candelă fără undelemn crestinilor. Profitați de ce este frumos în țara, în afară nu găsiți ceva mai frumos ! Daca ati fost voi,spune ti unde ati vazut mai frumos si ce prețuri sunt. Merci.?

      (Citează)

  16. daniela nicolescu

    23/01/2016 la 11:01 AM

    dupa ce am citit comentariile, mi-a cam pierit pofta de vizita. mi-e frica ca ma voi intalni cu unii dintre comentatori si le voi “gusta” din nou otrava comentariilor.
    Admiratia mea pentru calm si bun simt, Radu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus