un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Televizoare compatibile cu Netflix

19 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

56 comentarii

Cei de la PC Garage au început o listă cu televizoare pe care rulează Netflix direct “din cutie”, testând chiar ei funcționalitatea. E o idee bună și o reacție rapidă.

Întrebați-vă câte alte magazine își promovează astfel produsele, ce magazine “offline” de electrocasnice au început să lipească la raft pe televizoare un abțibild cu “merge cu Netflix” sau câți distribuitori de televizoare au început să le lipească pe cutiile lor după lansarea din 6 ianuarie. Prea puțini, probabil nici unul.

Lista de pe PC Garage nu-i perfectă și le-am spus asta, dar vor continua să o actualizeze. Eu am instalat cu succes Netflix pe cele două televizoare ale mele și acestea încă nu sunt în lista respectivă. Le pun mai jos pentru alți doritori.

NETFLIX PE PHILIPS 40PUS6809

Aplicația Netflix nu era în magazinul de aplicații pentru România, la o primă vedere. Televizorul mă lasă însă să schimb țara magazinului fără nici o problemă, printr-o simplă apăsare de buton, și am găsit aplicația Netflix pe UK și pe Germania. Am instalat-o pe cea de UK.

Netflix a apărut alături de celelalte aplicații deja instalate de mine. Am intrat în ea, m-am logat cu contul meu, a mers totul bine. Dacă apăs butonul Info de pe telecomanda televizorului în timpul vizionării, văd rezoluția curentă. Probabil aceleași instrucțiuni vor instala aplicația și pe alte modele din seria PUS6809 și poate și pe unele mai noi. Navighez prin filme și am pauză și play chiar pe telecomanda televizorului.

Deși televizorul este Ultra HD, n-a depășit niciodată Full HD în filmele și serialele compatibile Ultra HD. Dacă doriți să testați pe alte dispozitive Ultra HD, în prima lună de Netflix, care e gratuită, puteți să vă schimbați planul pe cel de 12 euro, care include streaming Ultra HD. Dacă nu doriți să păstrați acest plan, schimbați pe unul mai ieftin înainte să expire luna gratuită, veți fi tarifați la planul pe care-l veți avea la începutul perioadei plătite.

NETFLIX PE LG 40LF630

Televizorul acesta este foarte bun și vi-l recomand și vouă. Partea de smart TV este foarte rapidă, meniurile sunt bine făcute, calitatea imaginii este foarte bună. Eu am versiunea de 40 de inchi, dar am încredere în toată seria LF630. O găsiți la PC Garage.

Netflix funcționează fără probleme. Când am vrut să o testez am deschis televizorul și mi-a spus că este un update de firmware disponibil. Nu știu dacă are legătură cu Netflix, dar l-am făcut înainte de a continua testele. După upgrade aplicația Netflix era preinstalată în smart TV, iar dacă nu este probabil o veți găsi în lista de aplicații. Televizorul este instalat pe România, desigur.

M-am logat și a funcționat fără probleme. Controlul streamingului se face din telecomanda televizorului.

ALTE TELEVIZOARE COMPATIBILE NETFLIX

Nu am alte televizoare la dispoziție, dar spuneți-mi ce aveți voi și dacă Netflix funcționează. Menționați modelul televizorului și dacă instalarea a avut nevoie de ceva șmecherii speciale. Putem construi o bază de date chiar aici.

Sunt sigur că pe multe televizoare aplicația este disponibilă direct în listă și doar trebuie intalată, dar nu strică niciodată o confirmare. De exemplu, pentru LG-uri reprezentanții oficiali spun că abia în martie va apărea aplicația, deși eu vă spuneam mai sus că poate fi deja instalată.

NETFLIX PE TELEVIZOARE NON-SMART

Cea mai simplă metodă de a avea Netflix pe un televizor normal este să folosiți un Chromecast. Acesta este un mic aparat făcut de Google și care se înfige în portul HDMI al televizorului, având nevoie și de un USB sau o priză în zonă pentru alimentare.

După conectarea la televizor și conectarea Chromecast-ului la rețeaua wireless a casei, instalați pe un telefon sau o tabletă aplicația oficială Netflix și va apărea un buton “Cast”. Acel meniu va spune Chromecast-ului să ia singur de pe net streamingul video, în locul aplicației din telefon sau tabletă, care devine un fel de telecomandă. Puteți face același lucru și din browserul Chrome de PC după instalarea extensiei Google Cast; va apărea un buton în site-urile compatibile Cast, precum YouTube sau Netflix. Culmea, pe Chromecast vei vedea Netflix la 1080p, în timp ce pe Chrome ai fi limitat la 720p.

Chromecast este compatibil cu iPhone, iPad, telefoane și tablete Android, browserul Chrome din Windows și Mac. Găsiți Chromecast la PC Garage.

Sunt deja două generații de Chromecast pe piață. Prima arată ca un  stick, a doua ca un disc. Ambele sunt compatibile cu Netflix, dar a doua generație este ceva mai rapidă și suportă 802.11ac pentru transferuri mai rapide. Există o diferență de preț, dar eu aș opta pentru generația a doua. Atenție să luați “HDMI player” sau “media player”, nu “Chromecast Audio”, care-i un Chromecast făcut doar pentru difuzoare, nu pentru televizoare.

    56 comentarii

  1. LG-ul ala e rapid doar daca folosesti receiverul de la RDS. Daca folosesti tunerul incorporat, iti vine sa iti bati copiii pana porneste EPG-ul. (cc Norvegia) Daca ai ghinionul sa porneasca pe un canal codat si trebuie sa acceseze si cardul CI+, astepti vreo juma de minut pana apare imaginea.

      (Citează)

    • Mă refeream la interfață, că sunt televizoare la care apeși butonul de navigare prin meniuri și durează sesizabil schimbarea.

        (Citează)

    • Am un LG chiar cu webOS, generatia 2014 si nu imi face nici o problema la accesarea prin CI+. Nu stiu cum ai ajuns la juma’ de minut. Verifica cablurile.
      Pentru player-ul intern s-au mai facut update-uri si chiar merge ok.
      Aplicatia Netflix daca este facuta la fel de bine ca si cea de la HBO GO ar trebui sa mearga fara probleme si rapid.

        (Citează)

    • Și nu vrei să verifici dacă poți instala aplicația și dacă poți intra în ea? Plus modelul precis al televizorului?

        (Citează)

    • Catalin: Verifica cablurile.

      Cablurile dintre ce si ce?
      Eu am un model 2015.

      Opreste televizorul cand te uiti la HBO si porneste-l dupa aia. Dureaza cateva zeci de secunde pana face decodarea.

        (Citează)

    • Catalin: Am un LG chiar cu webOS, generatia 2014 si nu imi face nici o problema la accesarea prin CI+. Nu stiu cum ai ajuns la juma’ de minut. Verifica cablurile.

      M-ai intrigat asa ca am luat azi niste carduri CI+ de tip nou, fara SIM, de la RDS. Intr-adevar, porneste mai repede pe canale codate. Mesajul cu canal codat nu tine decat cel mult o secunda. Cateodata deloc.

      EPG-ul tot la fel de greu merge, cu black screen, splash screen, oprit temporar sonorul si revenit dupa ce apare lista de programe.

        (Citează)

  2. Iar au descoperit românii Cola, toti it-Bloggerii ăștia de mana a doua, sunt in febrilație de cand a aparut si Nechix-ul in România, singua analiza pertinenta a fost aici (respect man) :http://copy-me.org/blog/netflix-romania-gluma-vina-industriei-copyright/. Citiți ca sa vedeți bulshit capitalist cum va lucrează.

      (Citează)

  3. In Suedia am Netflix pe Sony Bravia KD-55X8509C si ruleaza filme Ultra HD in 4K. Il mai am pe iPhone 6S Plus si Apple TV 4 32GB, care ruleaza in Full HD. Ce nu am gasit pe Netflix sunt filmele cu continut 3D.

    Ca latime de banda, am pe WiFi 53MB/s download si 30MB/s upload: http://www.speedtest.net/my-result/i/1501475765. Smart TV-ul si Apple TV-ul sunt conectate pe cablul LAN, unde am aprox. 90MB/s UL/DL.

      (Citează)

  4. Si pe televizoarele Samsung Smart a aparut aplicatia NETFLIX si functioneaza foarte bine si pe UHD continutul fiind unul din cele mai bune existente pe piata. Nu degeaba Netfix-ul a devenit unul din cei mai tari jucatori pe piata media.

      (Citează)

  5. Samsung smart tv seria J5500 are de o saptamana netflix.

      (Citează)

  6. Eu încă n-am primit Netflix pe 40JU6000. Mai are cineva problema asta?

      (Citează)

    • da, mai suntem suficienti. Am inteles ca modelul nu a trecut testele netflix si nu se stie daca va fi vreodata disponibila pe modelul asta. dezamagit total de samsung la faza asta. model 2015 sa nu fie capabil sa ruleze netflix ???

        (Citează)

    • Incearca sa faci un update de firmware. Sau poti incerca si varianta asta : http://www.cristianscutariu.ro/instalezi-aplicatia-netflix-meniul-unui-smart/

      Mie mi-a aparut in meniu ( pe 40JU5500) a doua zi dupa ce a devenit disponibil in Romania. Sa verifici sa fie conectat la net.

        (Citează)

    • Eu, pe 55JU6000. Nu ca m-ar deranja, nu o sa platesc in veci pentru un serviciu dedicat mie ca roman si sa nu beneficiez de subtitrare in romana.

      Vorbeam ieri cu un tip din Taiwan si au primit netflix in acelasi val cu Romania, era tare amuzat ca nu avem subtitrare in romana si e atat de mare hype-ul… Ei cica au subtitrare.

        (Citează)

  7. Eu detin din decembrie un Android, Philips, 102 cm, 40PFH5500/88, Full HD, si vine deja cu buton pe telecomanda de NETFLIX. Merge struna aplicatia.

      (Citează)

  8. LG 42LA640S Netflix aparent am. Dar cred ca am schimbat tara la un moment dat.
    Dar merge fara probleme. TV generatie 2013 cred.

      (Citează)

  9. Salut, Radu, pentru televizoarele non-smart, ca să le facă smart, propun altceva, nu gluma aia de Chromecast, care-i pentru juniori.

    http://www.tronsmart.com/products/tronsmart-vega-s95-meta

    Chestia asta am achiziționat-o, combinat cu un tv full Lg, fără opțiune de smart, care merge brici. L-am luat la 52 de dolari de pe Amazon Franța și sunt foarte mulțumit de jucărie.
    Niciodată un smart tv nu o săaibă puterea de calcul pe care o are cutiuța asta.

      (Citează)

    • Da, sunt multe soluții, dar am recomandat una ușor de instalat de oricine. Cei mai avansați știu oricum și de alte dongle-uri sau de dispozitive Android pentru TV.

        (Citează)

  10. Eu vreau chiar mai mult :)

    – Netflix: Da/Nu
    – HBO Go: Da/Nu
    – DigiPlay: Da/Nu
    – SeeNow: Da/Nu
    – Voyo: Da/Nu

    Sau e prea mult?

      (Citează)

  11. Panasonic model 2015, 4K, buton direct pe telecomanda. Singura problema este ca nu ma intereseaza! :)

      (Citează)

  12. Cam proasta lista de seriale pt Romania. Sau mai bine spus proaste seriale …

      (Citează)

  13. Samsung 40H5030
    De a doua zi s-a instalat pe TV. Navigatia in aplicatie..execrabila.

      (Citează)

  14. Am un LG 43UF6907 Ultra HD, achizionat de Black Friday. A avut aplicatie HBO Go si Voyo preinstalata, dar Netflix lipseste chiar si din LG Content Store. In urma unui mail la LG support, mi s-a raspuns ca aplicatia Netflix va fi disponibila doar incepand din luna martie. Dezamagitor, avand in vedere ca seria UF6900 este trecuta pe site-ul Netflix ca fiind compatibila cu Ultra HD streaming.

      (Citează)

  15. Ca fapt divers, functioneaza si de pe PlayStation sau Xbox. Neavand un TV Smart, e o solutie buna.

      (Citează)

  16. LG 47LA640S – 2014 sau 2013 (can’t remember). Smart TV, 3D, Nu are Netflix.
    Ciudat cum aici zice ca ar trebui sa aibe: http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG47LA640S-LG-47LA640S.htm
    Oare inca nu aprobasera LG aplicatia netflix pt Romania cand am incercat?
    Din fericire am PS3 si ma pot uita, insa voi renunta la abonament ca nu am ce vedea.
    (nu sunt mare pirat. noi la seriale ne uitam doar la Big Bang Theory, The Middle, The Walking Dead, Modern Family, si niciunu nu este pe netflix. apoi la filme, da, m-as uita la cat mai multe, dar ce are netflix am piratat deja cand eram tanar. si altele noi nu par sa adauge.)

      (Citează)

  17. Revo:
    Eu încă n-am primit Netflix pe 40JU6000. Mai are cineva problema asta?

    Pe JU6000 nici sa nu te astepti sa fie degraba…
    Si eu am acelasi model si m-am interesat putin:
    “Samsung Romania: Netflix nu este prezent pe JU6000 deoarece tv-ul este NON-FRC si a picat la testele efectuate in cadrul procesului de depunere a aplicatiei in Samsung Apps/SmartHub.

    Netflix US support chat: It’s looking like Frame Rate Control is necessary for the Netflix app to run right now. Because FRC settings were not included on that TV, the app won’t work with it.
    What I will do though is let my tech team know, they can look into building a workaround for that as quickly as we are able.”

      (Citează)

    • Mersi de răspuns, uite la asta chiar nu m-aş fi gândit. Chiar şi aşa, văd că este prezent în oferta PC Garage cu televizoare Netflix. Iar varianta 48JU6000 este în oferta eMAG cu televizoare compatibile Netflix. Dubios. Am pus şi eu o întrebare la Samsung România, să vedem ce răspuns primesc.

        (Citează)

  18. profilul KIDS este pentru Matilda ? :))

    sau nu stim noi ceva ?

      (Citează)

    • Nu, cred că e făcut automat, că nu l-am făcut eu. Bănuiesc că toți clienții îl au. Deschide o altă interfață doar cu desene animate, da.

        (Citează)

    • poti personaliza pana la 4 profile, stiu/m asta

      dar by default… langa KIDS trebuie sa apara si M… (egalitate, zic si eu :)))

        (Citează)

  19. nu trebuie sa dai o caruta de bani pentru un televizor smart compatibil cu netflix

    poti conecta un device de ~100 USD (wdtv, in cazul meu) sau chiar mai scump daca te tine buzunarul, interesul si reteaua https://devices.netflix.com/
    si (totul) se va misca mult mai bine decat o aplicatie integrata la un tv “destept”

      (Citează)

  20. Din cate am vazut, LG stau cel mai bine la capitolul asta.

      (Citează)

  21. Samsung 48H6400. Netflix a aparut saptamana trecuta pe prima pagina în lista de aplicații disponibile. S-a instalat imediat. Am început să creez un cont ca să văd cum merge. M-am oprit când mi-a cerut un număr de card. Dacă aș fi fost anunțat că din cea de a doua lună mi se trag banii de pe card doar după o notificare prealabila și nu automat, aș fi continuat configurarea. Asa, am renunțat. Nu-mi plac surprizele.

      (Citează)

  22. http://doctorbeet.blogspot.co.uk/2013/11/lg-smart-tvs-logging-usb-filenames-and.html

    Eu as evita LG-urile sau as bloca traficul catre acele adrese :D

      (Citează)

  23. [Horizon-55HL910U-4K] => nu apare aplicatia in partea de “smart”-uiala, dar intr-o seara ma jucam pe tableta si am pornit un film, apoi “play on” Horizon … jap-jap – a pornit Neflix-ul pe TV … si poti naviga normal prin aplicatie … din tableta am inchis Netflix-ul, insa pe TV merge normal pana te plictisesti si exit … so, doar asa imi merge mie Netflix-ul pe Horizon … :D

      (Citează)

  24. Am un Samsung 40F7000. App-ul Netflix a aparut in App Store-ul meu (la search) destul de rapid (cam in ziua in care au publicat si cei de la Samsung Romania un video cu instructiuni). Merge foarte bine, calitate HD foarte ok.

    Referitor la continut, mi se pare ok. Nu caut productii 2015, ci filme care sa-mi ocupe o duminica geroasa.

      (Citează)

  25. Somebody’s watching Sense8. Bravo, Radu !

      (Citează)

  26. Unele modele de Panasonic cu Firefox OS au probleme cu aplicatie Netflix. Mesaj cu “Aplicatia nu este disponibila pentru tara dvs.” Probabil o sa fie rezolvata printr-un update. La unele televizoare de la LG, in special seriile care se termina in cifra 7, nu apare aplicatia in LG Store (schimbarea tarii nu rezolva problema, aplicatia apare dar porneste cu mesajul continut nedisponibil momentan sau ceva de genul). Din cele discutate cu cei de la LG am inteles ca cel devreme in luna Martie v-a fi disponibil un update care v-a rezolva problema.

      (Citează)

  27. Stie cineva cum il fac sa mearga pe Opera H2? M-am chinuit cu el mai bine de o ora dar nu vrea si pace!

      (Citează)

  28. Samsung UE37D6500

    – Netflix: Nu– HBO Go: Nu– DigiPlay: Nu– SeeNow: Da– Voyo:Da

      (Citează)

  29. florin briscan

    08/07/2017 la 4:59 PM

    Salut știe cumva de ce nu am opțiunea de subtitrare in romana pe un Smart tv lg.doar maghiara..si altele.a re ap Netflix în meniu dar fără sub in românește..

      (Citează)

  30. An un televizor LG model 47LB671V-ZB SI nu ma pot conecta pe netflix desi are aplicația am intrat pe ea si a ramas blocat pe kids. Ce as putea sa fac?

      (Citează)

  31. Salut !mi am luat si eu un asemenea dispozitiv ( dongle ) se conectează funcționează absolut tot înafară de netflix…Adica apare subtitrare sunet dar nu se vede imaginea…Ce ar putea avea ? Mersi frumos anticipat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus