un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știți când se deszăpezește ușor? Când nu sunt mașini parcate aiurea!

20 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Poate că ați văzut filmul de mai jos, din Moscova, unde un utilaj folosește niște “mânuțe” pentru a disloca zăpada de pe marginea drumurilor și a o încărca în camioane. Nu-i vreo șmecherie, în fond același sistem se folosește în agricultură pentru a culege cartofi sau morcovi.

presedinte_zapada

Trebuie să ai și suficiente căderi de zăpadă înainte să investești în asemenea utilaje, la fel cum trebuie să ai și suficiente hectare de cartofi sau morcovi pentru a le culege cu astfel de mașinării.

Ce mi se pare însă amuzant la imaginea pe care am pus-o eu este că cineva consideră că ar trebui să afle și președintele nostru de asta. Vă dați seama că oamenii habar n-au că președintele n-are nici o legătură cu deszăpezirea, ei au nevoie de un “oier” care să-i conducă. Au pus ștampila pe un nume la voi, atunci acel om să le rezolve toate problemele, de la zăpada de pe străzi și până la pacea mondială!

Mă tot gândesc că fiecare om ar trebui să înțeleagă cum funcționează statul și orașul, care sunt legăturile dintre elemente și cum îți influențează viața. Numai așa poți înțelege apoi și pe cine să dai vina când nu merg bine lucrurile sau cum corupția și nepăsarea strică sistemul.

A doua observație este că acea mașinărie poate curăța zăpada pentru că banda 1 nu este blocată de mașini. Îmi aduc aminte din alte ierni grele (și probabil că se va întâmpla la fel și acum) cum până la urmă veneau cu macarele care ridicau mașinile parcate aiurea și înzăpezite pe poziție pentru a curăța în jurul lor, apoi le lăsau la loc. Zăpada nu-i greu de curățat nici la lopată sau cu simple freze care s-o sufle apoi într-un container, trebuie doar să ai front de lucru.

Al treilea lucru de observat este că cei ce au pagina quiz.rol.ro l-au furat de la sursa originală, The Moscow Times, și l-au pus din nou pe Facebook ca să adune și ei niște vizualizări și share-uri, deși cel mai simplu pe Facebook le-ar fi fost să dea un share la sursa originală.

Your moment of zen for the day. (Katrin Scheib/MT)

Posted by The Moscow Times on Thursday, January 14, 2016

    13 comentarii

  1. Vă dați seama că oamenii habar n-au că președintele n-are nici o legătură cu deszăpezirea, ei au nevoie de un “oier” care să-i conducă. Au pus ștampila pe un nume la voi, atunci acel om să le rezolve toate problemele, de la zăpada de pe străzi și până la pacea mondială!

    Ciudata nu este ca oamenii vor sa fie condusi de catre un “oier”. Ciudat este ca este votat un om fara putere. E destul de clar ca poporul vrea (si se asteapta la) altceva. Si e si logic sa nu faci atata tam-tam pentru alegerea unuia care are mai mult rol de imagine.

      (Citează)

    • Poate asta cu presedintele e de fapt aluzie la stirea de acum cateva zile cu trotuarul inzapezit de la Cotroceni?

        (Citează)

    • nashu_mare: Ciudata nu este ca oamenii vor sa fie condusi de catre un “oier”. Ciudat este ca este votat un om fara putere. E destul de clar ca poporul vrea (si se asteapta la) altceva. Si e si logic sa nu faci atata tam-tam pentru alegerea unuia care are mai mult rol de imagine.

      Nu are atribute în acest caz particular, ci în altele. Și da, mi-ar plăcea ca președintele să aibă mai multe puteri, dar modificarea Constituției pleacă de la parlament și nu se va face niciodată în acest sens.

        (Citează)

    • Radu:
      Poate asta cu presedintele e de fapt aluzie la stirea de acum cateva zile cu trotuarul inzapezit de la Cotroceni?

      Păi chiar și acolo nu cred că iese Iohannis și cabinetul său la lopată, ci se ocupă RAAPPS-ul sau cineva. Or fi avut și ăia altă treabă.

        (Citează)

  2. Rol.ro fura cu nerușinare orice conținut ce poate deveni viral, treaba românească.

      (Citează)

  3. Cand bugetul alocat pentru fiecare primarie de sector este in medie de 20 milioane de lei, sigur ai bani sa cumperi cel putin un utilaj de felul ala. Asta daca furi mai putin.

      (Citează)

  4. Punctual:
    1. Avand in vedere ca vorbim de o capitala cu peste 2 mil. de locuitori probabil s-ar justifica cateva masinute de acest gen (si in Bucuresti a nins in fiecare an nu e ca si cum ar ninge odata la cativa ani). Referitor la faza cu presedintele are legatura cu o chestie care a circulat in online zilele astea (mai citeste si vei afla) nu neaparat cu ce ar trebui sa faca presedintele!
    2. Destul de complicat cu a elibera banda 1. Din pacate raportul masini/locuri de parcare este 2.000.000 la 200.000. In conditiile in care ninge unde sa duci masinile de pe banda 1? intre blocuri, nu ai cum! in parcari, care parcari? Mai degraba o coordonare proprietari/firma deszapezire cu privire la intervalul in care se face operatiunea ar fi ok dar greu de realizat in practica!
    3. Nu stiu cine-s quiz.rol.ro si nu ma pronunt, dar le-ai facut reclama gratuita chiar daca negativa (desi ma rog in Romania traieste chestia aia cu reclama negativa e totusi reclama buna).
    Radu, am asa o vaga banuiala ca in ultima vreme cam dai cu oistea-n gard sau ti s-a stricat un pic directia! Articolul cu Dacia de anul trecut mi-a lasat un gust amar, cel cu ING la fel iar la cel cu ajutoarele de stat (chestie destul de controversata – de altfel s-a mai scris pe tema asta zilele astea si nu neaparat chestii de bine despre acest mecanism) mai ca nu ai sarit la gatul catorva comentatori (ok, prosti, te-au jignit – nu aprobi comentariile dar nu escaladezi situatia)

      (Citează)

  5. majoritatea covarsitoare a oamenilor au impresia ca presedintele e un fel de rege de acu’ cateva sute de ani si ca poate face orice. oarecum ca o paralela la regi, incercam sa-i explic unui amic zilele trecute ca regina angliei (regele spaniei, etc) sunt pusi acolo de frumusete, avand putere de decizie care este sau tinde catre zero. n-am reusit.

      (Citează)

  6. Si cand te gandesti ca pe la inceputul anilor ’80 cu asa ceva se intervenea in Bucuresti…

      (Citează)

  7. Cica masina asta (sau ceva foarte asemanator ca mod de functionare) functiona si in tara noastra inainte de a se face Dambovita cum o vedem acum. Sursa: un om mai in varsta care a vazut clipul. Daca minte el, va mint si eu :)

      (Citează)

  8. “Știți când se deszăpezește ușor? Când nu sunt mașini parcate aiurea!”

    Genial =D>
    http://www.tegile.com/wp-content/uploads/2015/08/captain-obvious-south-park.jpg

      (Citează)

    • Păi în sensul acesta și era spusă. Toți zic “uite la alții ce mașinării au, cum fac treaba!”. Bine, să presupunem că le-am avea și noi. Ce-am face cu ele, dacă orașul e blocat de mașini parcate?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus