un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Coadă la aghiazmă pe lângă Cayenne-ul preotului

20 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Cel mai bun reportaj cetățenesc este de departe cel de mai jos, făcut în Republica Moldova. E scurt și la obiect și include toate elementele necesare pentru a deveni un simbol despre situația moldovenilor, dar și a noastră, că nu suntem cu nimic mai prejos, începând cu coada respectivă și terminând cu Cayenne-ul popii.

Oricum, era loc și de mai bine, ar fi putut să deszăpezească mașina preotului cât timp stăteau acolo la coadă.

sursa: Curaj.TV via Vlad Petreanu.

    18 comentarii

    • Am văzut-o, da. Totuși, mi se pare ceva normal. Cred că și-au dat seama că au o problemă de comunicare nu cu baba Tanța, care oricum se închină de 7 ori când trece pe lângă o biserică, ci cu toți ceilalți.

        (Citează)

  1. bestial, aghiasma de la robinet

      (Citează)

  2. Zic si eu, nu ar fi putut fi furtunul cu care s-au umplut cazanele alea?

    Ca la urma urmei, nu cred ca au umplut cazanele cu galetile.

      (Citează)

  3. Se castiga bine din asa afaceri. Asa-i viata de artist.

      (Citează)

  4. Asa… Si?!

      (Citează)

  5. Multi, multi dar prosti!

      (Citează)

  6. Paul:
    Si inselatoria e pedepsita in codul penal.

    Faptul ca acel recipient cu apa este racordat la un robinet o vad ca pe o solutie ingenioasa care rezolva problema caratului galetilor cu apa. Deci unde e inselatoria in toata povestea asta? Ca un oarecare nu crede in Aghiazma Mare, asta e alta tema de discutie.

      (Citează)

    • Lasa-i bre ca ei e mai deshtepti si shtie mai bine. Apa trebe’ carata musai cu galeata de la un izvor de munte. Si preotii trebuie sa se deplaseze numai pe jos sau calare pe o martzoaga, nici macar bicicleta nu e permisa, daca indraznesc altceva trebuie scuipati si batuti daca ai timp.

      Si in plus, in clip avem dovezi clare, ne spune tipul care filmeaza si daca zice asa idiotul de pe Youtube e musai sa fie asa…
      :-)
      Hai cu minusurile

        (Citează)

  7. Paul:
    Si inselatoria e pedepsita in codul penal.

    Sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate. Din fericire inselatoria inchipuita de cele mai multe ori nu e pedepsita. Din nefericire nici prostia. Macar o amenda acolo..Iti dai seama cati bani la buget s-ar aduna? Ai deschis feisbucul o zi si ai rezolvat deficitul bugetar. Nici nu mai luam in seama maruntisurile de pe bloguri si iutub :-D

      (Citează)

  8. Ba mie mi se pare o prostie de reportaj.

    Da, este evident că apa sfințită este apă de la robinet, care a fost sfințită după aia, că doar nu a fost creată prin magie. Că acceptăm sau nu ideea că apa poate fi sfințită sau nu, este una; a pretinde însă că SURSA acelei ape să fie altceva decît sursa oricărei alte ape potabile, este o prostie.

    Comparația cu lipsa cozii la farmacie iarăși este o prostie; din contră, statisticile spun că se cumpără excesiv de multe medicamente, nu prea puține medicamente. Doar că la medicamente te duci oricînd, în timp ce la luat apă sfințită, doar o dată sau de 2 ori pe ani. Deci o aiureală.

    În al treilea rînd orice om trecut de o anumită vîrstă (poa’ să fie si 20-30 de ani, nu neapărat 70) știe cît de limitat este efectul medicamentelor pt majoritatea afecțiunilor cronice. “Știința medicinei” moderne este avansată numai dacă o compari cu anul 1000, în rest, în valoare absolută, mai are enorm de mult de progresat. Atîtea boli incurabile, atîtea boli cu șanse de vindecare completă mult sub 100%, atîtea suferinți și dureri și boli cronice pe care le duci pe picioare… ce să mai vorbim de batjocura din sistemul medical, din partea medicilior și a personalului medical, mai ales în țări mai sărace gen România și Moldova. Așa că da, e normal ca extrem de mulți oameni să nu spere la prea multe din partea medicinei; că un miracol poate avea loc sau nu, evident unii cred și alții nu… dar speră pt că, în cazul lor, nu există alternativă.

      (Citează)

    • Nu-i nimic în neregulă cu apa de la robinet. Apa sfințită nu-i ceva magic, se face din apă normală cu niște ulei în ea și o cruce făcută de preot deasupra.

      Luate pe bucăți nu-i nimic senzațional, dar puse cap la cap iese un clip super tare. E ca o fotografie bună, a fost surprins un moment “cu de toate”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus