un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a încheiat cea mai banală ediție a târgului CES?

11 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Doar mie mi s-a părut că târgul CES de anul acesta a fost slăbuț? Sigur, n-am fost acolo, dar în alți ani găseam pe fluxurile de știri măcar vreo 5 dispozitive mișto de la numele mari din piață și vreo 5 gadgeturi interesante anunțate de diverse alte firme.

Acum n-am reținut nimic. Nu m-a impresionat nimic. Nu a fost anunțat nimic care să te facă să aștepți cu sufletul la gură să ajungă și pe piață.

Am menționat anterior drona Parrot Disco, dar aia e o nișă specializată. În rest a fost ceva important? TP-Link lansează o gamă de telefoane mobile, dar par destul de banale.

Trecând la gadgeturi inedite, nu pot spune că-mi doresc ceva. Un robot care curăță singur grătarul? Meh. Un termometru care costă 100 de dolari, dar citește temperatura fără să intre în contact cu pielea și are wifi integrat? Test de sarcină cu bluetooth? (serios, există) Slăbuță selecție.

Trăgând linie, singurul lucru de interes este moda pe care o introduce CES. În fiecare an se poate vedea un trend. Cândva au fost televizoarele 3D și de mari dimensiuni. Un alt an și au fost televizoarele OLED. Anul trecut au fost smart watch-urile, toți expozanții prezentau câte unul.

Anul acesta au dispărut smart watch-urile, cred că doar Fitbit a prezentat unul, că au venit târziu la petrecerea asta. Anul acesta mi s-a părut că accentul s-a pus, culmea, pe mașini. La Consumer Electronics Show au fost prezenți mulți fabricanți de mașini pentru a-și prezenta noile modele electrice sau noile tehnologii de la bord, inclusiv insistând pe mașini autonome, deși salonul auto de la Detroit începea două zile mai târziu. E o formă de a fura startul pe știri.

Mă aștept cumva la același lucru dpdv gadgeturi și de la Mobile World Congress de la Barcelona, 22-25 februarie, unde voi fi prezent. Vor fi telefoane și gadgeturi noi, dar plafonate la nivelul actual al tehnologiei, care este cam egal cu nivelul de acum un an al tehnologiei. Sunt curios mai mult ce tehnologii secundare vor fi prezentate acolo, cum a fost Qualcomm Zeroth anul trecut, chit că n-am văzut-o implementată rapid pe nicăieri.

    22 comentarii

  1. Radu, si Garmin a lansat 3 ceasuri la CES. Camerele 360 au fost iarasi pe val. Mai multe detalii aici: http://www.dcrainmaker.com/blog

      (Citează)

  2. A fost banala ca nu te-a invitat nimeni, nu?

      (Citează)

    • Da, pentru că în ceilalți ani, când a fost mișto, mă invitaseră toți.
      În fiecare an mă invită cineva, dar nu vreau să pierd atât timp pe un târg unde nu mă interesează așa multe. Și la IFA Berlin mă întreabă de obicei măcar o firmă dacă vreau să merg trimis de ei și refuz, e un târg slăbuț. Rămân cu MWC.

      Paranoia much?

        (Citează)

  3. Salut,
    Oare la Mobile World Congress se va lansa si noul HTC M10? ceva zvonuri?

      (Citează)

    • Eu așa sper, ar fi cazul. Până acum nu au anunțat nimic concret despre vreun eveniment, dar mai e timp. Samsung mai mult ca sigur va prezenta S7.

        (Citează)

  4. Nikon keyMission 360 mi-a placut ça si aparitie.

      (Citează)

  5. Suntem intr-o perioada de experimente si imbunatatiri incrementale. Multe din tehnologiile care se anuntau in anii trecuti ca revolutionare inca nu sunt gata de consum, iar cele care sunt gata de consum nu prea mai sunt revolutionare, insa le mai recapitulam periodic starea & evolutia catorva din ele, ocazia fiind CES sau alte evenimente.
    Anul asta (poate) vom vedea (in sfarsit!) ce poate tehnologia VR…?

      (Citează)

  6. Andreas Scotch

    11/01/2016 la 1:57 PM

    Radule astept sa te duci la MWC ca acolo parca tie locul mereu sincer,cum ai zis si tu alelalte sunt mai skinny,apropo…sunt curios de S7 in sensul ca incerc sa imi dau seama ce ar mai putea pune pe el si sa vanda,desi rumours au fost ca va fi mai ieftin cu 200$ at least decat ce avem acum in s6 edge+ or etc.
    Tehnologic ce ar mai putea oferi?4g de ram?:)) camera de pe s6 edge at least este f buna(nu stau sa pozez viata in sine,pt mine e ok) insa ma uit la iphones la prieteni si se vad diferentele.
    Sper sa revina cumva la open case pt spate si sd card ca aia i-a consacrat.
    M10 ala sper sa fie un failure si sa dispara HTC odata,pentru mine HTC e o gherla trasa de par si cum ai aratat si tu in diverse articole…usor usor sunt pe valul mortii.

      (Citează)

  7. Eh, e nasol cand nu prinzi niciun ciolan de ros…asta e, mai rozi si oase. Sunt uimit ca te mai invita cineva la cat aberezi uneori.

      (Citează)

  8. -Televizoare au fost ca deobicei doar ca nimik revolutionar ( poate Oledu 8k de la LG)
    – cateva masini faine ( autonomous si electrice )
    – Intel a prezentat realsense
    – Snapdragon 820
    – panoul Oled flexibil LG
    – ceva laptopuri noi ( dell, hp)
    – Nikon D5
    – Sony: camere video si foto, casti

      (Citează)

  9. Problema cred că e dată de faptul că ai avut așteptări puțin nerealiste pentru ce e CES acum. Firmele au mutat anunțurile „mari” în evenimente separate, iar la CES rămân unele chestii mai mici, eventual de nișă (am văzut la prezentări de carcase de PC de mi s-a acrit).

      (Citează)

  10. Casio a lansat smartwatch rugged si cu baterie de 30 de zile. LG a prezentat ecrane flexibile si cu 2 feţe.

      (Citează)

    • Well, LG a anuntat ecranul flexibil de anul trecut parca. Acum ca are si doua fete, deja nu mai e cine stie ce noutate. Mai ales ca nu au anuntat si ceva gata de vinzare.
      Dar usor de acord, ideea lor merita mentionata la capete de afis la ces.

        (Citează)

  11. Conteaza din perspectiva cui intrebi…

    Participantii sigur au apreciat evenimentul macar la nivel de show. https://www.cesweb.org/News/Photo-Gallery galeria photo arata cateva “vedete”

    PS. Poate in 2017 vedem o Dacie (un Renault) electrica facuta la Pitesti :D

      (Citează)

  12. Din punctul meu de vedere a fost anuntat ceva ce nu mai speram: Nikon D500.
    Stiu, au lansat si o camera 360 – nu-mi pasa; si D5 – above my league!

    Chiar daca numai pentru D500 si tot cred ca a fost o reusita. Mai e notabila si cursa dupa crestere a Netflix.

    Per total…sunt deacord cu tine! Gata, e un pic de pauza in piata. Cu mici exceptii, e loc doar de imbunatatiri incrementale usor inutile (vezi inflatia de TV-uri fara urma de continut care sa le justifice)

      (Citează)

  13. Mihai:
    Eh, e nasol cand nu prinzi niciun ciolan de ros…asta e, mai rozi si oase. Sunt uimit ca te mai invita cineva la cat aberezi uneori.

    Tu ce plm ai ma? Te-ai trezit fara zgomot de clipoceala in gura?
    Vino coae cu contra argumente ca CES-ul de anu asta a fost tita de mita si vorbim.
    Nu-ti place omu, du-te dracu pe engadget. Aaa, la exprimarea asta sigur stai prost si la limba straina uzuala. Mergi si freaca duda pe alte tarimuri. Uite, mie nu-mi place Badea si prin urmare nu-l citesc. Pentru mine nu exista. Ce dracu are logica asta atit de simpla de nu o poti aplica in cazul de fata?
    Valabil si pentru tristul de @Catalin de mai sus. Nu mai puteti voi de viata omului. Cumva si-a dat demisia Dan Negru de nu mai aveti pe cine sa urmariti?

      (Citează)

  14. Mie treaba asta mi s-a părut relativ mișto (nu wow) si de asta am menționat foarte scurt despre http://www.gabrielursan.ro/oculus-si-realitatea-virtuala-in-industria-pornografica/

    In rest ai dreptate. Dacă ar fi fost ceva mai deosebit la ediția asta sigur ar fi fost mai multe știri ample despre subiectele prezentate.

      (Citează)

  15. Ecranul acela flexibil, LG, mi se pare de viitor.

      (Citează)

  16. VR headsets pare sa fie noua moda. Oculus Rift e in perioada de Pre-order, l-ai comandat? Ooops.. Nu livrează in Romania :)

      (Citează)

  17. nwradu:
    Da, pentru că în ceilalți ani, când a fost mișto, mă invitaseră toți.
    În fiecare an mă invită cineva, dar nu vreau să pierd atât timp pe un târg unde nu mă interesează așa multe. Și la IFA Berlin mă întreabă de obicei măcar o firmă dacă vreau să merg trimis de ei și refuz, e un târg slăbuț. Rămân cu MWC.

    Paranoia much?

    Sint de acord cu tine Radu pfff nu pot sa cred asta …….cel mai slab CES sau poate nu prea mai are lumea chef sa prezinte technologie noua si chinezii sa scoata pe piata clone de produse inainte sa scoata ei produsele !?

      (Citează)

  18. nwradu:
    Camerele 360 n-au fost pe val, ci doar au fost anunțate. Vreo două, cred. Nu mă aștept să se înghesuie lumea să le cumpere.

    Pai la ce te asteptai, la un targ cu vanzare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus