un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dramă în București: se închide temporar restaurantul IKEA!

9 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Șoc și groază, prieteni, șoc și groază! Restaurantul IKEA se va închide temporar, în perioada 11 ianuarie – 15 februarie, pentru reamenajare. Sau poate că, după milioanele de chifteluțe și porții de somon mâncate în București, ONU i-a rugat pe cei de la IKEA să bage o mică pauză, că altfel se distruge vreun ecosistem de porci și pești.

Iată anunțul de pe site-ul lor:

ikea_restaurant_inchis

Sunt știri groaznice pentru bucureșteni. În mijlocul lor, cineva găsește totuși și momente de bucurie. Artificiile pe care le-ați auzit zilele trecute erau de la KFC-ul drive-through din fața IKEA și de la celelalte fast-food-uri din mall, care acum își vor vedea veniturile dublate. Profitați de această sâmbătă și duminică pentru a vă face plinul de chiftele pentru o perioadă mai lungă. Luați și la pachet!

Auzind veștile, un gând înfiorător mi s-a format în minte: dacă se închide și standul de hot-dogs de la parter? Dacă nu vom mai avea motiv să mergem pe la IKEA, că unde altundeva mai poți cere 22 de hot-dogs și să-i mănânci în parcare pe capota mașinii, cum i-am văzut într-un an pe 4 cetățeni făcând?

Așa că am acționat în singurul mod posibil. Le-am scris celor de la IKEA ca să-i întreb:

ikea_mail_1

 

Cei de la IKEA mi-au răspuns prompt:

 

ikea_mail_2

Hot-dogs sunt în siguranță! Sper să ia în considerare și ideea mea de a face un fel de drive-through pentru cumpărat hot-dogs, în parcarea pe acolo, deși paragraful acela copy-paste mă face să cred că persoanele abilitate nu vor analiza această idee. Cred că jumătate din aglomerația din IKEA ar putea dispărea cu această ocazie.

Am înțeles că, pe lângă mâncare, IKEA vinde și mobilă undeva tot pe acolo, probabil în spatele restaurantului. Zona de mobilă rămâne funcțională, desigur.

    30 comentarii

  1. drama era… daca se inchidea Dristor

      (Citează)

  2. Cel mai bun articol din acest an! Iti multumesc, Radu, si sper sa ramana in top pana la sfarsitul lui 2016.

      (Citează)

  3. Se va găsi loc de parcare la Ikea

      (Citează)

  4. Radule, ai inceput cu trollingu din ianuarie. Bun venit in Liga mare!

      (Citează)

  5. bre, in NL au dat informatia completa, nu stiu de unde ai luat tu anuntul ala.. citez:
    „…Pentru aceasta, restaurantul va fi închis în perioada 11 ianuarie – 15 februarie. Dacă ți se face însă poftă de o gustare, te așteptăm cu drag la Magazinul cu Delicatese Suedeze şi Bistro IKEA, în fiecare zi de la 9 la 22” unde „bistro” e fabrica de hot-dogi la un leu bucata de la parter..

    inchiderea carciumii chiftelicesti e veste proasta pentru corporatistii din baneasa, care aveau pupitre de lucru cu prize si internet mocca la dispozitie, si unde era intotdeauna ocupat, pentru ca se internau acolo dimineata la cafea si plecau dupa pranz..

    vestea cu adevarat buna e ca pasionatii de chioftele suedeze isi pot lua oricand, inclusiv in perioada de renovare, chioftele suedeze congelate,* impreuna cu celebrul gem de merisoare si sosul de smantana care e de fapt niste praf intr-un plic, de la raionul de delicatețuri de la parter, acote de hot-doage..

    *observatie personala: acasa ies mai bune, am testat eu.

      (Citează)

  6. Si sa mareasca odata parcarea aia de langa restaurant ca m-am saturat sa parchez pe bordura pentru niste hotdogi Ca sa nu mai zic ca tot timpul se incarca pachete in zona aia, mobila sau ceva.

      (Citează)

  7. Drama, milioane de bucuresteni vor fi afectati! Ramai prost daca nu dai click!

      (Citează)

  8. Offtopic, Radu tu ai testat multe routere, e vreo unul care suporta proxie, practic toate conecsiunile care ies din casa sa fie in spate laun proxie care sa il setez in router?

      (Citează)

    • N-am testat niciodată pentru asta, dar poți citi manuale de la diverse modele, le găsești pe site-urile oficiale. Poate scrie acolo.

        (Citează)

    • speedy.gonzales

      09/01/2016 la 10:27 PM

      in

      Legioner:
      Offtopic, Radu tu ai testat multe routere, e vreo unul care suporta proxie, practic toate conecsiunile care ies din casa sa fie in spate laun proxie care sa il setez in router?

      ii recomand intai sa citeasca o carte numita GRAMATICA LIMBII ROMANE sau daca nu te descurci, poti sa incerci cu varianta mai simpla numita ABECEDAR !!!

        (Citează)

  9. Am primit newsletter si chiar asteptam sa vad cand scrii, nu te-ai dezis. N-am mai fost la Ikea demult si asta e un prilej sa vad ce (mobila) mai au pe acolo si sa gasesc si loc de parcare in week-end. Fain oricum articolul!

      (Citează)

  10. mircea (primul)

    09/01/2016 la 4:06 PM

    Titlul corect e: Soc! Coruptia inchide restaurantul din ikea! Vezi aici legatura dintre bleggari, ciolosi, guta si chiftelele.

      (Citează)

  11. ‘ati ai dreacu cu tehnocratii vostrii! :) “v-am zis eu ca tot ponta e mai bun?

      (Citează)

  12. Mergem la Budapesta!

      (Citează)

  13. Reconversie profesionala: In perioada 11 ianuarie – 15 februarie in parcarea de la mall baetii nu vor mai vinde facturi, ci vor avea tavi cu chiftele!

    http://thecafesucrefarine.com/wp-content/uploads/2014/09/Italian-Meatballs-11.jpg

      (Citează)

    • În Brașov, la nu știu ce cafenea de pe lângă centru, serveau tarte din alea de se cumpără congelate de la IKEA. Bineînțeles că nu ziceau asta, dar le-am recunoscut imediat.

        (Citează)

  14. Se zvonește că în locul restaurantului se va amenaja (temporar) o sală de cinema. Singurul film ce va rula e ceva mai vechi dar mirosul impregnat în pereți va face experiența mai reală. Apropo, filmul se numește „Black beauty”.

      (Citează)

  15. Daca tot este despre mancare fast-food: exista vreun dristor unde angajatii sa foloseasca manusi, ca la calif?
    In plazza nici macar un angajat nu are asa ceva. Mai un drum la toaleta, mai un deget in nas, mai o shaorma. Cu de toate!

      (Citează)

    • De altfel, nu sunt obligati de lege sa foloseasca asa ceva?

        (Citează)

    • Pentru ca dacă se scobesc în nas cu mănuși…

        (Citează)

    • Nu cred că sunt obligați. Trebuie să se spele pe mâine, să aibă chiuvetă și dezinfectant și săpun acolo, curățenie la locul de muncă, dar mănușile sunt opționale.

      În marile bucătării crezi că are cineva mănuși? Doar că nu vezi ce se întâmplă. La un moment dat mergi pe încredere și pe imunitatea proprie.

        (Citează)

  16. nashu_mare:
    Pentru ca dacă se scobesc în nas cu mănuși…

    Incearca sa bagi degetul in nas cu manusa si zi-mi daca reusesti si daca ai rezolvat ceva.

    Intre un vanzator fara manusi si altul cu manusi, tind sa il aleg pe ala cu manusile. Din principiu, ca daca cineva s-a gandit sa ii impuna sa poarte manusile, poate i-a impus si o regula ce presupune mersul la toaleta fara ele.
    Ce face angajatul de la dristorul din plazza la toaleta si cat de bine se spala pe maini dupa, numai el stie.

    Sau hai sa fim gica contra intr-un mod prostesc.

      (Citează)

  17. Este destul de nasol, merci mult pentru informatii…

      (Citează)

  18. e troll? ca nu ma prind. ai inceput articolul “glumind” si ai terminat in mod serios?
    nu stiu… ma e troll si nu ne spui… neeee

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus