un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce pregătește 2Parale pentru afiliați de Black Friday

12 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am fost la o întâlnire 2Parale privind Black Friday, afilierea și ce mai urmează în perioada următoare. Iată principalele idei din prezentările de acolo.

2Parale se așteaptă la creșteri mari de vânzări prin afiliere de BF și în perioada Crăciunului. Rețeaua lansează un concurs în această perioadă (a început astăzi și ține 30 de zile) și are și competiții zilnice, pe lângă cea principală. Premiile sunt:

Superafiliați:                                                                            

  1. Premiul I – Excursie New York ( bilete de avion 2 persoane + 1000$ )
  2. Premiul II – MacBook Air
  3. Premiul III – Iphone 6s

Afiliați:

  1. Premiul I – 3000 lei
  2. Premiul II – 2000 lei
  3. Premiul III – 1000 lei

Superafiliații sunt cei care fac peste 20.000 de lei pe an comisioane, apropo. Stați cu ochii pe BlackFridayIsComing.ro pentru lista de magazine și alte informații.

2Parale mai dă și alte bonusuri afiliaților. În ultima vreme, super-afiliații au primit carduri de sănătate la Regina Maria, iar în noiembrie și decembrie toți afiliații care fac o cerere de plată vor primi și un voucher Uber pentru o cursă de maxim 30 de lei. Cum cererile se pot face săptămânal și valoarea minimă e 100 de lei, destul de multe persoane pot primi astfel de vouchere.

Magazinul Zoot intră în curând în 2Parale. Magazinul mare interesant, vine din Cehia și oferă posibilitatea de a comanda mai multe mărimi ale unui produs, să le probezi și să păstrezi ce-ți place. Cred că va avea mare succes.

Elefant a avut o prezentare bună despre cât de miÈ™to sunt ei È™i cât de mult vând. S-au zis multe pe care nu le-a crezut nimeni (“30% dintre femeile rugate să spună un magazin online au numit Elefant imediat”) sau pe care le È™tiau toÈ›i (“publicul È›intă pentru parfumuri sunt femeile de 25-44 ani”). InformaÈ›ia de reÈ›inut este că ei vând bine parfumuri, ceasuri È™i poÈ™ete, asta trebuie să promovaÈ›i.

Vor avea reduceri începând cu 20 noiembrie și se întind în săptămâna următoare, iar afiliații vor afla despre ele un pic mai din timp. Super-afiliații vor primi în curând și acces la Google Analytics, ca să vadă cu ochii lor cum navighează lumea pe site-ul magazinului, ce caută și ce face pe acolo.

Orange par a fi serioși privind afilierea, vor să insiste pe acest canal. Vor avea reduceri pe site din 20 noiembrie și până pe 2 decembrie la de toate, telefoane, gadgeturi, ceasuri Vector, dar și abonamente sau upgrade-uri de abonamente. Mi-a plăcut ce-am auzit, vor să insiste tare pe afiliere, trebuie doar să rezolve diverse probleme izvorâte din politica de branding (probabil nu te vor lăsa să faci tu bannere, de exemplu).

DeClub are o campanie uriașă, va vinde rochii la reduceri foarte mari, ca și anul trecut. Au și un concurs pentru afiliați cu premii 50.000 de lei, cash. Simplu și la obiect.

Cam acestea au fost principalele discuții. Sigur, au mai fost clasicele vorbe, Evomag ne-a confirmat că vor avea promoții și că țin serverele, PayU s-a jurat că vor merge bine plățile, FAN Courier că vor merge bine mașinile șamd. Rămân de văzut toate.

Dincolo de acestea, am mai vorbit eu cu câțiva reprezentanți ai magazinelor. Cei de la Zuga au și ei un concurs pentru afiliați și nu-i neglijați pentru că vând echipamente mediu și high end pentru sporturi de iarnă, plus chestii mișto de dat cadou precum bricege Victorinox și altele.

Cei de la CITgrup veniseră special din Timișoara pentru această întâlnire. Au demarat oferte de pe 6 noiembrie, pe 20 noiembrie vor fi cele mai multe pe site. Sunt un mare magazin de produse IT refurbished (adică second hand verificate, să zicem) și au comision 10%.

Cei de la Marketonline mi-au confirmat că nu vor scădea comisioanele, deci îi puteți promova în defavoarea celor care le-au micșorat.

 

    7 comentarii

  1. Cu ocazia asta eu si Donald Trump avem ceva in comun. E in acelasi loc durerea.

      (Citează)

  2. Citgrup parca manarisera ceva la comisioane (am citit la sirb pe blog) si nu e 10%.

      (Citează)

    • Pe scurt, au scăzut de la 12 la 8 È™i apoi au urcat la 10, anunțând cumva că au crescut special de la 8 la 10 de black friday.

      A fost primul lucru întrebat și de mine ieri. Au zis că n-a fost intenția lor să facă vreo manevră, era de mult discutat să ofere 10% de BF, dar pentru vreo 3 zile a trecut prin 8%, un nivel standard sau ceva așa.

      Creșterea de la 8 la 10 se referea la situația de anul trecut, când au oferit doar 8% comision de BF.

        (Citează)

  3. “afiliatii” si “superafiliatii” sunt oamenii aia care nu lucreaza niciunde dar asteapta lumea sa dea click pe diverse link-uri “sa mananca si gura lor ceva”? :)

      (Citează)

  4. CIT Grup sunt foarte activi pe piata refurbished, si fac o chestie foarte desteapta; pun SSD-uri noi noutze in laptopuri de acum 2-3 ani.

    Este o investitie de 2-300 de lei de fiecare laptop, dar una este sa ii arati clientului din retail-ul clasic un laptop nou cum intra in windows si dureaza 3 minute pana pornesc toate.

    Si cu totul altceva sa-i pui in fata un laptop de acum 2 generatii, cu pretul la jumatate dar care zbarnaie pentru ca are SSD. Plus ca oamenii se gandesc si la economii sau nu au buget disponibil.

      (Citează)

  5. pt. Radu trebuie creata o noua categorie: “ultraafiliat”.

      (Citează)

  6. Foarte bun articol, de Black Friday poti prinde oferte foarte bune chiar si pentru calculatoare second hand.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus