un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știți ce-ar trebui să vă indigneze? Pensiile unor generali de vază care-i consideră pe ceilalți “neam de slugi”

13 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

După demisia guvernului, a fost indignare mare pentru că Gabriel Oprea încă stătea în scaunul de ministru de interne. Practic, în astfel de situații s-a procedat legal: Ponta s-a dus acasă, dar prim ministrul interimar lucrează cu miniștrii vechi, care rămân pe poziție într-un fel de preaviz.

Toată lumea s-a indignat că Oprea încă e acolo. Oprea s-a retras, ulterior.

Știți ce altceva mai e Oprea? General cu 4 stele, cel mai mare rang din armata noastră. Asta îi va asigura o pensie de aproximativ 10.000 de lei pe lună, pe viața, din partea armatei (cifre din 2011). La această sumă bănuiesc că se mai adaugă cât câștigă fiind senator, plus apoi pensia de senator, adică alte mii de lei noi pe lună.

Pe total, domnul general va primi pe lună o pensie mai mare decât primesc majoritatea românilor pe an, plus că are o avere frumușică. Mă gândesc că va rămâne cu ele chiar și dacă e găsit vinovat de abuz în serviciu ce-a dus la moartea acelui polițist.

Asta înseamnă să nu vezi imaginea de ansamblu. Frustrare că Oprea apare la televizor pe scaunul de ministru, nu că primește de la statul în care a făcut 1500 de abuzuri pe an o pensie de 15.000-20.000 de lei pe lună. De faza cu 4 stele nu mai vorbim, Oprea n-a mers niciodată alături de trupe în Angola, Afganistan, Irak și alte locuri unde au fost detașate unități românești.


 

Alt general de vază al țării: deputatul Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgarilor din Banat. Dl deputat este și general în retragere, conform CV-ului său.

Domnul general deputat Mircovici a declarat recent pe pagina sa de Facebook:

“Un neam de sluga se simte cu adevarat stapan atunci cand posteaza in mediul virtual sub protectia anonimatului sau cand clamand democratia iese in strada (in numar semnificativ-mii sau zeci de mii) asumandu-si mandatul a milioane de oameni care au votat.”

și undeva mai jos:

“Acum am inventat democratia originala,mobilizare pe facebook ( la ordin evident ) iesit in stada,anulat alegeri,facut jocul cui trebuie si apoi bocetul slugii ca o duce rau”

Ca un adevărat barosan, a șters rapid mesajul, ca să nu se mobilizeze oamenii din nou (la ordin evident).

mircovici_neam_sluga

Mircovici ăsta a fost și condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare prin februarie 2015. Practic, e un pușcăriaș, un infractor dovedit. N-a dat în cap, ci a fost în conflict de interese, o chestie neimportantă, doar își angajase nevasta la Camera Deputaților. Sigur, poți fi un infractor condamnat și în continuare deputat, de fapt între cele două calități pare fi o afinitate.

Bine, să facem calculul. General în retragere înseamnă o pensie de cam 6000 de lei lunar. Ca deputat din 2004, cu trei mandate, conform noii legi abia adoptate de Parlament privind pensii mărite pentru cei ce și-au “jertfit viața” în Parlament, mai primește încă vreo 4500 de lei lunar. Toate se alătură averii personale, are aproape 1 milion de lei în conturi și cine știe cât valorează niște terenuri din declarația de avere.


 

Sunt sigur că măcar cei doi domni au făcut tot ce-au putut pentru țară din Parlament, au fost prezenți la toate ședințele de plen, n-au lipsit de la comisii, n-au lipsit de la biroul din teritoriu, au ascultat vocea oamenilor și în general au dat totul pentru “milioanele de oameni care au votat”. Doar sunt parlamentari și generali, oameni de onoare, crescuți cu spiritul datoriei pentru țară!

Cred că-i datorăm niște scuze deputatului PNL Mihăiță Calimente. Dacă vă mai aduceți aminte, dintre fălcile ca de buldog ale distinsului parlamentar liberal s-a auzit, pe 4 noiembrie, îndemnul zeflemitor “Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”. Noi am crezut că ne ia la mișto, dar cred că de fapt se referea la Mircovici ăsta de mai sus, care e deputat la Uniunea Bulgarilor din Banat. Pentru că, iată, există alternative mult mai rele decât PNL și chiar îi includ pe bulgari.

    6 comentarii

  1. Un loc in Parlament te costa 300.000 de euro dupa ultimele stiri. Deci este normal sa faca tot ce pot ca sa isi recupereze banii.

      (Citează)

  2. ce apare in declaratia de avere a izmanarului e varful icebergului.

      (Citează)

  3. Un purcoi de bani pentru “merite deosebite” si o totala lipsa de respect din partea lor. Stau si ma intreb oare ce poate sa faca cineva cu o droaie de bani care vin regulat luna de luna ! Cred ca cel mai bun lucru e cu o parte din ei sa-si intretina sanatatea, sa aibe sanatate buna si sa traiasca cit mai mult ca sa poata suge din tara asta cit mai multi bani. Pensia lor e echivalentul salariilor a 100 de muncitori, sau reprezinta contributia sociala a 1.000 de salariati care isi platesc cinstit contributia la pensiile nesimtit de mari. Practic jumatate din salariatii tarii platesc contributiile sociale numai pentru cei citiva super-prea fericiti pensionari cu pensii de groaza. Si atunci te mai miri ca restul pensionarilor care au muncit o viata intreaga in fabrici si uzine ajung sa aibe o pensie de mizerie ?! Este o sfidare la adresa bunului simt, o bataie de joc la dresa tariii. Si chiar credeti ca pe ceia ii doare undeva ?! Mdea, ii doare, ii doare in cot… sau poate ca nici acolo…

      (Citează)

    • Submarin în leasing, nu știu. Stai liniștit, când ai mulți bani, găsești și pe ce să-i cheltui și nu-ți mai ajung nici ăia.

      Cred că abia pe la zeci sau sute de milioane de euro avere nu mai contează suma exactă, că în rest te poți întinde cât vrei. Uită-te ce excursii sau experiențe sunt disponibile pentru zeci de mii de euro, de exemplu, iar după ce faci una, mai vrei și alta.

        (Citează)

    • isi mai deschide o carciuma. ca are vreo cateva deja. sau mai cumpara o cladire si o inchiriaza. cacaturi din astea de om limitat. bine, vilele mele din Pipera nu se pun…

        (Citează)

  4. Observ ca domnul “Morcovici” n-a avut legatura cu clasele primare, de unde si ortografia de bazar pe care o are. Astia sunt cei care trebuiau sa pice, numele astora trebuia scandat in Piata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus