un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

La Mega Image a apărut, din senin, o ușă de evacuare

12 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Ce înseamnă o tragedie. La doar o zi după Colectiv, la micul Mega Image din cartier îmi apare în față ușa asta. Mă uit uimit la ea, că nu înțelegeam cum a apărut acolo și de ce n-am observat-o niciodată.

evacuare_mega_image

Mi-am dat seama ulterior. Acolo a fost mereu pus un fel de dulap cu roți în care se afla apă plată. Un cărucior din acela cu laterale foarte înalte, cum s-o chema el, în care stăteau baxuri și bidoane de apă, astupând ieșirea de urgentă.

Bravo, Mega Image!

Sunt ironic. Aveați ușa de evacuare astupată și nici nu știa nimeni că-i acolo, la o adică, ceea ce e o mârlănie. Dar măcar ați scos-o la iveală acum. Promit să postez pe blog imediat ce o văd astupată din nou.

Update: și de ce are lacăt jos și ditamai electromagnetul de 300 kgf activat? Ușa aia e imposibil de deschis.

  31 comentarii

 1. Intrebarea este: cine are cheia lacatului de jos?

    (Citează)

 2. Care din ele ca sunt vreo 4 in cartier

    (Citează)

 3. Buna, Radu! Te rugam sa ne transmiti in ce magazin ai intampinat aceasta situatie pentru a putea identifica nemultumirea ta. In toate magazinele Mega Image s-au efectuat verificari pentru a ne asigura ca toate caile de acces sunt eliberate. Iti multumim!

    (Citează)

  • De ex Mega Image de la Delea Veche. Până săptămâna trecută ușa de access era blocată de un frigider cu bere care a dispărut subit.

     (Citează)

  • @Mega Image: Fotografia e din magazinul din Constantin Rădulescu Motru nr. 12. Știți voi, acela unde a fost și problema cu chiștocurile de țigări, care între timp s-a rezolvat.

   Nu e o problemă, e de bine, apreciez că cineva s-a gândit la asta rapid, chiar dacă abia acum. Problema pare a fi cu lacătul și electromagnetul respectiv. Fotografia e făcută pe 3 noiembrie la ora 17, poate între timp or fi dispărut și lacătul și s-a dezactivat electromagnetul, nu știu. Acum le-am observat și eu.

     (Citează)

 4. Tare mi-e teamă că ușa aia dă spre un alt Mega Image. Trebuie să-i înțelegem, e greu să părăsești un Mega Image altfel decât pe ușa pe care ai intrat.

    (Citează)

 5. Pariu ca pana maine dispare lacatul? :)

    (Citează)

 6. electromagnetul e normal, se dezactiveaza cand se declanseaza alarma de incendiu.
  lacatul in schimb …

    (Citează)

 7. Teoretic acel magnet se dezactiveaza cand este trasa alarma de incendiu. Cu lacatul insa e alta poveste.

    (Citează)

 8. Radu nu primeste nimic moca de la mega image si are ceva cu ei

    (Citează)

  • Glumești, nu? Am primit recent o prăjitură de la ei, cu ocazia a 20 de ani.

   E drept, sunt în fiecare zi la magazin, cheltuind bani acolo. Cât dau lunar pe la concept store nu-ți mai spun, pari slab de înger.

     (Citează)

 9. si usa e speciala si nu se poate deschide din afara. Deci siguranta exista..lacatul e pus pe principiul romanesc…nu mai strica unu`n plus. Nu reusesc sa imi dau seama de panica/sentimentul pe care il poti avea atunci cand intr-un caz in care fiecare secunda conteaza te lovesti de o situatie din asta…mori degeaba din cauza unor prosti….misto sa fi avut si lumina cu EXIT verde, veniti aici ca e deschis =))

    (Citează)

 10. Usa ca usa. Dar ce facem cu gogoasa aia nefericita de pe Instagram? :))

    (Citează)

 11. Ia să vedem Nwradule, cum stai cu spiritul civic, că aveai gură mare cu corupția din Colectiv ? aici nu e corupție ? poate a dat cineva șpagă la ISU ca să nu se observe lacătul ăla… oricum, spiritul tău civic ar cere ca tu personal să iei atitudine altfel decît să scrii pe blog, să faci o reclamație personală la ISU sau primărie, că din cauza acelui lacăt, Mega Image riscă să devină locul unui nou accident.

  Dar deh… cînd e vorba de acțiune… ciocul mic… cînd e vorba de a face revoluție pe blog sau facebook… toată lumea e revoluționară…

    (Citează)

 12. Ușile de evacuare nu sunt tot timpul deschise. Multe sunt legate la sisteme anti incendiu, unde atunci când pornește alarma, toate ușile din acea clădire se deblochează automat. Așa aveam la fostul job, clădirea Lakeview din Barbu Văcărescu.

    (Citează)

 13. stii..cam toti cheltuim bani pe la Mega Image, dar nu primim toti prajituri :))

  nwradu:
  Glumești, nu? Am primit recent o prăjitură de la ei, cu ocazia a 20 de ani.

  E drept, sunt în fiecare zi la magazin, cheltuind bani acolo. Cât dau lunar pe la concept store nu-ți mai spun, pari slab de înger.

    (Citează)

 14. Cred ca la Cora Lujerului am vazut usile blocate cu lanturi, sper sa nu ma insel.

  Emilian:
  Nu e prima ușă pe care am vazut-o încuiată. Unele au și lanțuri. Cred că vin la pachet, altfel nu înțeleg de ce ar cumpăra așa ceva..

    (Citează)

  • Pot sa confirm, la intrarea in CORA Militari, la intrarea dinspre intersectia Lujerului este o usa de evacuare de urgenta cu lant si lacat. E asa de cativa ani buni. Nici dupa evenimentele de la Colectiv nu au luat lantul de pe bara de actionare a usii.
   Nu inteleg de ce ISU intra in control la baruri de 10 scaune si la mall-uri cu 10000 de cumparatori nu vine nimeni in control. Poate au dat sponsorizari.

     (Citează)

 15. Hai ca va spun cum sta treaba , agentul de paza la intrarea in tura are obligatia de a scoate lacatul de pe usa de incendiu si binenteles tot lui ii revine sarcina de al pune la loc dupa ce pleaca ultimul client.

    (Citează)

 16. nu ar fi pus si ei ceva mai de valoare langa usa. iese omul cu o sticla de apa? nu-i frumos.

    (Citează)

 17. Radu, iti multumim foarte mult pentru detalii! O zi frumoasa!

    (Citează)

 18. Deci este clar ca cine are un pic mintea destupata se poate crea posibilitatile de evacuare si in alte spatii aglomerate decit disco/cluburile. Deci se poate. Cu putintica vointa se poate. Numa ca trebe sa se intimple o nenorocire ca sa se ia minime masuri de siguranta. Oare toate masurile, la modul cel mai general, nu neaparat pe linie de incediu, nu s-ar putea lua si fara sa se intimple catastrofe ?

    (Citează)

 19. Zi-mi ca ai facut follow-up si ca lacatul ala a disparut…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus